Anyukák (és férjeik), akik albérletben laknak! Mennyi marad megélhetésre?
Mennyit visz el az albérlet? Hány baba van?
Előre is köszi a válaszokat!
Attól függ hol laksz. Pl Bp-en azért egy kétszobás lakásért, kerülettül függően elkérnek 50-80.000 ft-ot. Plus a rezsi 2szobás távfűtéssel, babával (ergo sok vízfogyasztás) nyáron olyan 15.-20.000 télen 40-40+
Plusz a közösktg, ami megint változó, nekünk 7000 volt de van ahol belemérik ezt és azt és úgy 20.000 is lehet.
Bocs, csak én a mennyit visz el az albiból erre asszociáltam.
Amúgy nekünk van hitelünk, az 50.000 havonta, de jó, mert "csak" pár évig kell fizetni mert nem nagy volt a két lakás ára közti különbözet!
Amúgy éltem már albiban, de szerintem babával esélytelen megélni, ha nem kerestek összesen legalább 180-190ezret.
Mi egy babával 8,5 hós vagyunk albiba. Szept-be megyünk másikba, az 35 lesz + rezsi. 65 000 kb összesen,legalábbis most ennyit fizetünk a mostani albérletbe.
Nekem Gyes+ családi, férjem 90-et keres. Meg lehet élni szűkösen , de meg.
Pl. mindig olcsó helyekre megyünk vásárolni, mellettünk tesco, kicsit messzebb piac.
Viszont munkát keresek, hogy tudjunk félretenni apránként.
Mai világba akinek saját lakása van, az már gazdag ember.
Köszi!
Szerintetek a mi helyzetünk milyen lenne? 2 baba van(ikrek),a keresetünk elég tág keretek között mozog,a férjem nem fixet kap,én a dupla gyest meg a családit. Így min. 150e, max. 300e a havi bevételünk. Persze mivel a férjem nem fixet kap minden hónap valahanyadikán,van amikor egyben kap meg pl. 200-at,van amikor egy hónapban csak 100-at. De lebontva annyi,mint amit írtam. Szeretnénk 1.5-2 szobát,egy meghatározott kerületben. Olyan 50-60 körüli albérletek felelnének meg+ rezsi. Bevállaljuk?
Persze nem panaszkodni akarok,csak van más fix kiadás is,telefon,20e személyi hitel,net,megtakarítás...Így a szűkösebb hónapokban elvileg nem marad pénzünk. Min. 50e egy olyan albérlet,ami nekünk jó lenne. + rezsi átlag 30.
De mindegy,csak kíváncsi vtam!
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!