Az én babám kövér vagy a másik kislány nagyon vékony?
Ma voltunk a 3 hónapos tanácsadáson. Találkoztunk egy kislánnyal akivel egy nap születtek, az én lányom 3750, a másik baba 3200 grammal. Ma nekünk 7100 grammot, nekik pedig 4600-at mértek.
Amikor az anyuka hallotta hogy mennyi a lányom, megjegyezte jó hangosan, hogy "Úristen, milyen kövér baba". Nekem ez nagyon rosszul esett. Tény és való, vannak hurkái és nem látszanak ki a bordái, de ezért szörnyűlködni kell? Főleg, hogy szerintem inkább az Ő kislánya nagyon vékony.
Aztán a dokinéni is megjegyezte, amikor írta be a súlyát, hogy nagyon szépen fejlődik, majdnem lement a papírról.
Tényleg ennyire nagy a súlya?
Szerintem önmagához nem kövér a babád viszont a másik baba egy kicsit kicsinek tűnik nekem. Az enyém 3160g-al született és 3 hónaposan 5800g körül volt pedig Ő mindig kicsike volt. 1 évesen 7800g 2 évesen 9800g és most 2,5 évesen 11,2kg. Nem tudom most az utóbbi fél éveben mitől hízott így meg különben de most van egy átlag súlyban eddig mindig határeset volt.
Szóval a lényeg, hogy nem, szerintem nem dagi a babád mert hosszú is meg a születési súlya is sokkal nagyobb mint a másik babának. Azért több mint fél kilóval nagyobb súllyal született persze, hogy nagyobb most is! És Ő meg kicsike amúgy is. Pedig én nem vagyok nagy baba párti, elfogult vagyok a kicsikkel. :)
Az én fiam 3700gr és 52 cm-rel született.3 hónaposan volt 7460gr és 64 cm.
Szerintem is inkább az ő babája súlya kevés és lehet csak a rosszindulat beszélt belőle!De nem akarok vádaskodni.Ne izgulj, pont jó a te babád súlya is.Hát arra meg amit mondott,hogy "kövér baba" inkább nem is reagálnék, mert kitörne belőlem a vulgáris énem, és rögtön valaki jelentene a moderátornak!!!
Egyáltalán nem kövér a kislányod! Anyatejes babánál nincs kövér!!!! A védőnő-tanuló nem tudom, milyen suliba járhat, de jó nagy butaságot írt!
A mi adataink:
sz. 4040gr és 51 cm
3 hó: 6870 gr és 65,5cm
5 hó: 8470 gr és 68 cm
5.5 hó: 8640 gr és 70 cm
Láthatod, egy idő után lelassul a növekedés üteme.
Mi ez a hülyeség, hogy anyatejes babánál nincs kövér?? Ha egy tápszeres baba nyom ugyanannyit, akkor arra lehet mondani, hogy kövér?
Amúgy a tanácsadóban rengeteg lufifejű babát lehet látni, akik voltak olyan szerencsések, hogy 6 hónapig csak anyatejet kaptak... Szerintem sok 3 hónaposan a 7 kg-t meghaladó súly.
Én nem tudom látatlanban megítélni, na de a beszólás akkor is nagyon bunkó volt, ha tényleg ezt is gondolja akkor is tartsa meg magának a véleményét!
Az én kislányom a 3 hós státuszon 5400 gramm volt, ő egyébként 3200 grammal született.
Szerintem a 4600 kevés egyébként de nyilván arra se mondja az ember hogy gebe az anyuka füle hallatára.
A sok drága okosnak írnám: kisfiam 3500 grammal, 50 centivel született, 3 hónaposan 6830 gramm volt, és kb. 64 cm. Tehát nem volt sokkal kevesebb, mint a kérdező babája. 3,5 hónapos korára megduplázta születési súlyát, viszont csak 1 éves korára triplázta meg, ahogy azt kell is elvileg. Volt olyan hónap, amikor fogyott is, annyira lemozgott mindent, amit megevett. Időben csinált mindent, sőt, még előbb is, mint sok kortársa, tehát a súly nem akadálya a mozgásfejlődésnek. 5 hónaposan kúszott, rá egy hétre már négykézlábazott, 7 hónaposan felállt, 8 hónapos korára stabilan ült, és már a bútorokba kapaszkodva közlekedett, illetve ekkor kezdett el szabályosan mászni is. 1 évesen elindult önállóan, akkor már 10,5 kg volt.
Most 22 hónapos múlt, 13,5 kg, teljesen átlagos, izmos, vascsontú gyerek. Mi ezzel a probléma???
Szerintem egy baba nem is lehet kövér. Csak kicsit nagyobb, tömörebb.
Vissza kellett volna szólnod a "kedves" anyukának, hogy "Legalább az én babám nem olyan nyeszlett, mint a magáé." De te biztos nem vagy ilyen bunkó.
Ne törődj az ilyenekkel, lehet, hogy csak irigykedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!