Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az én babám kövér vagy a...

Az én babám kövér vagy a másik kislány nagyon vékony?

Figyelt kérdés

Ma voltunk a 3 hónapos tanácsadáson. Találkoztunk egy kislánnyal akivel egy nap születtek, az én lányom 3750, a másik baba 3200 grammal. Ma nekünk 7100 grammot, nekik pedig 4600-at mértek.

Amikor az anyuka hallotta hogy mennyi a lányom, megjegyezte jó hangosan, hogy "Úristen, milyen kövér baba". Nekem ez nagyon rosszul esett. Tény és való, vannak hurkái és nem látszanak ki a bordái, de ezért szörnyűlködni kell? Főleg, hogy szerintem inkább az Ő kislánya nagyon vékony.

Aztán a dokinéni is megjegyezte, amikor írta be a súlyát, hogy nagyon szépen fejlődik, majdnem lement a papírról.

Tényleg ennyire nagy a súlya?

2011. aug. 2. 16:02
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
74%

Kedves védőnőnek tanuló válaszoló! Akkor a kérdezőnek miért mondta egy orvos, hogy teljesen rendben fejlődik a gyermeke?

Azért ő talán jobban tudja mint te, aki még csak tanulsz! Nem?

Kérdező: kislányom 59 cm-rel és 3650 g-mal született! 3 hónaposan 6500 gramm volt. Kis hurkás cuki baba volt. Aztán 1 évesen kereken 10 kg volt. Most 2 évesen 93 cm és 13 kg. Egyáltalán nem kövér, csak egy 2 évesnél idősebbnek néz ki. Gyönyörű formás kiscsaj lett!

Egyébként ne aggódj, én is megkapom, hogy mekkora gyerek, mekkora nagydarab lesz! És? K.urvára nem érdekel más véleménye!

2011. aug. 2. 16:20
 12/29 anonim ***** válasza:
74%

hogy lehet olyat írni egy babára hogy:kövér.?

egyébként a védőnök végig azt súlykolták belénk a kórházban,hogy ha szomjas arra is jó az anyatej,hiszen az elején csak vizestej folyik.

ne foglalkozz senkivel.az én lányom is nagyon húrkás volt és nagyon rosszul esett amikor mindenki mondogatta,hogy milye jó súlyba van.(csak anyatejes volt) de 2 éves korába ugyanannyi volt mint 1évesen,mert elnyúlotta.

2011. aug. 2. 16:23
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Latom itt is akadnak kedves hozzaszolok.

Nos, a kisfiam 3.6 kg-al es 52 cm-el szuletett. 3 honaposan o is pont 7.1 kg volt es hozza 62 cm. Anyatejes baba volt, es szomjusagra, kepzeljetek, vizet kapott! Egyebkent nagyon keveseket szopizott, meg a gyerekorvos is csodalkozott rajta, hogy keveset eszik, mgis szepen fejlodik. Kb. 6 hos koratol lassan hizott, 1 evesen 10.8 kg volt, 2 eves korara 12.8 es most 3 evesen 15 kilo a 104 centijehez.

Minden baba maskepp fejlodik, maskepp hizik, foleg ilyen pici korban, majd akor kell barmit is "atrendezni", "atertekelni", ha akor lesz "kover" baba, mikor mar hozzataplaljak es sajnos vannak olyan szulok, akik egesz nap nassoltatjak a gyerkocot.

2011. aug. 2. 16:24
 14/29 anonim ***** válasza:
74%

Legközelebb meg majd azzal jönnek, hogy ne szoptasd annyit, fogd diétára... Ennyi zöldséget már ritkán olvastam egy helyen! Az 59 cm-el született baba hogy lehetne ugyanolyan súlyú 3 hónaposan, mint egy kisebb mérettel született?? Elég nagy baj volna! A születési méretek miatti különbséget olyan két éves korukra dolgozzák le a gyerekek, addigra a nagyobb súlyú, hosszabb babák súlynövekedése lelassul, a kissebbek pedig behozzák őket.

Nekem három gyerekem van, mindegyikük végig a szoptatás alatt a kiskönyvben lévő súlygörbe maximumánál volt, aztán amikor elkezdtek járni, futni, akkor már csak a magasságuk nőtt, a súlyuk nem. A két évesem szinte ugyanolyan súlyú, mint a három és fél évesem, aki lassan egy fél éve csak a centijeit növeli, és egy jó év alatt alig "hízott" valamit.

2011. aug. 2. 16:25
 15/29 anonim ***** válasza:
33%
Az ikreim 3150 és 3450 grammal születtek. Most lesznek 6 hónaposak. Az a babám,amelyik nagyobb súllyal született,ő most annyi,mint a te babád. Még ő is jó kis husi babának néz ki,szóval sztem igen,egy kicsit sok a babád súlya 3 hónaposan,de ettől függetlenül megértem,hogy kivagy ezen a beszóláson. Menjen az ilyen a .....ba! Én is megsértődnék.
2011. aug. 2. 16:26
 16/29 anonim ***** válasza:
72%
Meg annyit szeretnek hozzafuzni, hogy ducibb baba mozgasfejoldese egyaltalan nem marad el a sovanyabb babaetol, kisfiamra legalabb is nem volt jellemzo, 11 hosan mar elindult a 10 kilojaval.
2011. aug. 2. 16:28
 17/29 anonim válasza:
14%
Egy baba átlagosan fél éves korára megduplázza és egy éves korára megháromszorozza a születési súlyát!Nagyjából ez tekinthető átlagosnak! És a nagy túlsúly tényleg nem jó a csontfejlődésének de ezt ő még bőven le is mozoghatja!
2011. aug. 2. 16:47
 18/29 anonim ***** válasza:
75%

Az én kisfiam 3 hónaposan 6760 gramm és 65,5 cm volt. 6 hónaposan 9040 gramm és 72,5 cm. (3880 grammal és 57 cm-el született.) Lassan 7 hónapos, az elmúlt hónapban mindössze 360 grammot hízott. A combján van 1 hurka, és kész. Ma voltunk gyógytornásznál, mert a védőnő aggódott (nem a súlya miatt). A gyerek kb. 8-9 hónapos szinten áll a mozgásfejlődésben. Kúszik, négykézlábra áll, pár lépést mászik. Folyton mozog. Szóval a súlya miatt nincs egyátalán lemaradva, sőt..A gyógytornász szerint sem kövér, hanem tömör, izmos gyerek.

Szerintem ne aggódj, le fog lassulni a hízása, és ha elkezd mozogni is, nem lesz gond a súlyával. Egyébként sem tudsz mit csinálni. Nem adod oda neki a cicit? Vagy ha félig kiszívta kiveszed? Ne aggódj, élvezd az anyaságot és a babád!

2011. aug. 2. 16:48
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

3140 grammal, 53 cm-el született a kisfiam, a 3 hónapos státuszon 7400 grammot, 64 cm mértek neki, 4 hónaposan 67 cm.

Egyáltalán nem kövér baba! Sőt, örültünk neki, hogy felszedett egy kis "babahájat", mert olyan volt, mint egy cérnahuszár, sokat mozog, izmos, nem pedig hájas. Alig vannak hurkái.

A mozgásfejlődést is cáfolnám, mert a súlya ellenére mire betöltötte a négy hónapot elkezdett forogni, hátról hasra. Ezen még a védőnő is ledöbbent, mert ez a nehezebb. Gyönyörűen tartja a fejét, mellkasát.

Nem kövér a te babád sem. Minden baba más, lesznek nálatok is időszakok, amikor majd nem kívánja a kaját (fogzás, nagyobb növekedési ugrás, oltás után), és akkor stagnál a súlya, vagy alig hízik.

2011. aug. 2. 17:19
 20/29 anonim ***** válasza:
85%
Az én kislányom 3007g-al és 48cm-el született.3hónaposan volt 5550g és 60cm.Nem volt se kövér se sovány pont jó volt.Egyébként meg ne törődj mással hogy ki mit mond.
2011. aug. 2. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!