Kellemetlen családlátogatás. Mit tegyek?
Kisbabám 4 hónapos lesz,mi egy kisvárosban lakunk-apai nagyszülők, rokonok pedig egy kis faluban tőlünk 100 km-re.Eddig egyszer voltunk ott látogatóban, de az maga volt a pokol.Az egy dolog, hogy a háziállatok szabadon járkálnak ki-be(nekem a hajam égnek áll attól, hogy a fostos kismacska mászkál a konyhában),de az ottani rokonok nincsenek tekintettel a kéréseinkre.Értem ezalatt azt, hogy amikor elővettem a kézfertőtlenítőt, hogy ugyan már ne az istállóban pakolászás után babázzanak akkor kiröhögtek és mondták a gyereknek, hogy ,,anyádnak micsoda mániái vannak" meg ,,kell a kosz hogy erős legyél". Az állatok miatt is szóltunk, hogy ha megyünk akkor legyenek kiparancsolva, meg egy kis takarítást utánuk, de semmi.
Jövő héten megyünk és már előre félek, hogy megint kézről-kézre járna a fiam olyan embereknél akik nem hajlandóak törődni a higiéniával.Mit tennétek?
Értem én, hogy kell a kis kosz a gyereknek, de azért egy négy hónapos kisbabát nem kellene ilyen nemtörődöm módon kezelni. Az anyuka nem a porallergia miatt aggódik...
Ti biztosan szívesen adjátok olyan kezébe a babátokat, aki pl. éppen előtte ganézott ki a disznóólban vagy gyászkeretes a körme és tömény istállószagot áraszt...
Nem kell patikatisztaságot tartani, de azért egy alap tisztaságnak, higiéniának lennie kell.
Én a helyedben nem vinném oda a gyerekemet. Ha nem értik meg, így jártak.
Kicsit túlreagálod szerintem. A macskák sok helyen panelban is bemászkálnak, de olyat még életemben nem láttam, hogy falun ne verték volna ki a házból ha bent végzi a dolgát vagy ahogy te írtad ,,fostos". T_T Egyébként meg ha nem hagynak döglött állatokat bomlani az udvaron, vagy ételt rohadni az asztalon, semmi baja nem lesz a gyerekednek. Sokat bírnak, és pl úgy tanul az immunrendszerük, hogy koszt vesznek a szájukba. Virágföldet. Macskát. Asztallábat.
Ha állatokkal dolgoznak a rokonaitok, meg mezőgazdasági munkával, nyáron biztos nincs idejük végignyalni a lakást az igényeskedő vendégek miatt.
Vigyél magaddal pokrócot amit a kicsi alá terítesz,ha letennéd és igen,ha megfogdossák utána töröld át a kezeit!
Ha van rá lehetőség legyetek sokat a szabad levegőn és ne a lakásban.Szólj,hogy mossanak kezet mielőtt babáznának,mást sajnos nem tudsz csinálni!Az állatot meg max.zavard el,ha a közeletekbe megy,akkor TALÁN leesik a tantusz a kedves házigazdáknak is!Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!