Kislányom 2hete töltötte be az egy évet, de még nem jár?
Én vagyok az, aki írta, hogy a barátnője nem foglalkozott eleget a picivel.
Nem kell erőltetni a járást, erről szó sincs!
Ő állandóan az etetőszékbe vagy a hintába beszorítva tartotta naphosszat a gyerekét, aki akkor még ülni sem tudott. Pedig volt járókája is, de szinte soha nem tette bele a gyerekét. Aztán csak csodálkozott, hogy még 9 hónaposan is csak fekszik a hátán, alig mozog.
Mondta is nekem, hogy milyen lustácska a babája. Nem akartam mondani neki, hogy nem ő a lusta, hanem te akadályozod meg a mozgásban, miattad nem fejlődik.
De már lazítottam ezzel a "barátnőmmel" a kapcsolatunkon.
Hülyékre nincs szükségem.
Más ütemben fejlődnek a babák, nem baj, ha egy évesen nem jár a babád.
Én is azt hittem először, hogy ennek így KELL lennie, mert a nagyobbik fiam szépen járt már egy évesen, tesóm fia is. Aztán a kisebbik meg csak álldogált a bútorok mellett... Nem értettem miért nem jár. :)
De aztán elfogadtam, hogy ezzel semmi gond nincs- ha akarja ő csinája és kész. Én még egy lépést nem kisérgettem őt kézenfogva- nem is akarja ezt csinálni, járássegítő játék van elöl, ha gondol egyet sétálgat vele pár kört. Most 13.5hónapos, és 1hete elkezdett lépegetni egyedül. Ma már éppen megmutatta azt is, hogy a szoba közepén egyedül kapaszkodás nélkül fel tud állni. :) Úgy örültem neki. És nap mint nagy egyre többet lépeget- kezdi élvezni, hogy járkál. Szóval ő mostanra érett meg a járásra.
Nem kell őket siettetni, csinálnak mindent ezek a gyerekek, akkor amikor ők jónak látják.
Utána is olvastam én is a témának, és én is úgy tudom mostmár, hogy 18hos korig KELL megtanulniuk járni. 15hósan jelzésértékű ha nem is próbálkoznak. De hidd el, eseménydús 2-3hónap áll előtted, és el fog indulni a babád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!