Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kislányom 2hete töltötte be...

Kislányom 2hete töltötte be az egy évet, de még nem jár?

Figyelt kérdés
Bútorok mellett, kapaszkodva kezét fogva lépeget már rég,de egyedül semmi hajlandóság.Miért?
2011. júl. 28. 12:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
13 hónapos a lányom és esze ágában sincs menni egyedül,mindkét!kezét fogni kell és úgy szalad.Már oda a derekam:((((,mert ez 3 hónapja csináljuk.
2011. júl. 28. 14:21
 12/14 anonim ***** válasza:
Szerintem örülj annak, hogy bútorok mellett, és kapaszkodva már lépeget.Sokan túl misztifikálják ezt az egy évet, csodát várnak tőle.Egy évesen beszéljen, járjon..Nem Rád értem, hanem úgy általában a szülőkre.Az az érzésem, hogy az én lányom se fog ennyi idősen menni.Szerintem egy kicsit bizonytalan még magában, és nem mer egyedül elindulni.Az elég komoly munka, egyensúlyérzék, összehangolt izommunka, idegrendszer érettsége stb. kell hozzá.Türelem!
2011. júl. 28. 14:43
 13/14 anonim ***** válasza:

Én vagyok az, aki írta, hogy a barátnője nem foglalkozott eleget a picivel.

Nem kell erőltetni a járást, erről szó sincs!

Ő állandóan az etetőszékbe vagy a hintába beszorítva tartotta naphosszat a gyerekét, aki akkor még ülni sem tudott. Pedig volt járókája is, de szinte soha nem tette bele a gyerekét. Aztán csak csodálkozott, hogy még 9 hónaposan is csak fekszik a hátán, alig mozog.

Mondta is nekem, hogy milyen lustácska a babája. Nem akartam mondani neki, hogy nem ő a lusta, hanem te akadályozod meg a mozgásban, miattad nem fejlődik.

De már lazítottam ezzel a "barátnőmmel" a kapcsolatunkon.

Hülyékre nincs szükségem.

2011. júl. 28. 17:19
 14/14 anonim ***** válasza:

Más ütemben fejlődnek a babák, nem baj, ha egy évesen nem jár a babád.

Én is azt hittem először, hogy ennek így KELL lennie, mert a nagyobbik fiam szépen járt már egy évesen, tesóm fia is. Aztán a kisebbik meg csak álldogált a bútorok mellett... Nem értettem miért nem jár. :)

De aztán elfogadtam, hogy ezzel semmi gond nincs- ha akarja ő csinája és kész. Én még egy lépést nem kisérgettem őt kézenfogva- nem is akarja ezt csinálni, járássegítő játék van elöl, ha gondol egyet sétálgat vele pár kört. Most 13.5hónapos, és 1hete elkezdett lépegetni egyedül. Ma már éppen megmutatta azt is, hogy a szoba közepén egyedül kapaszkodás nélkül fel tud állni. :) Úgy örültem neki. És nap mint nagy egyre többet lépeget- kezdi élvezni, hogy járkál. Szóval ő mostanra érett meg a járásra.

Nem kell őket siettetni, csinálnak mindent ezek a gyerekek, akkor amikor ők jónak látják.

Utána is olvastam én is a témának, és én is úgy tudom mostmár, hogy 18hos korig KELL megtanulniuk járni. 15hósan jelzésértékű ha nem is próbálkoznak. De hidd el, eseménydús 2-3hónap áll előtted, és el fog indulni a babád.

2011. júl. 28. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!