Van egy kisfiúnk, Zétény, huginak milyen nevet adnátok, hogy egy picit összecsengjen vele?
Ne haragudj az offért.
Én saját tapasztalatból tudom, hogy az összecsengő nevek borzasztóak. :( Én Ágnes vagyok a tesóm Ádám és mindig kevernek minket, ha valaki gyorsan akarja mondani azt akire gondolt.
De egyébként a Zoé szép. Zétény hosszú és "kemény" (olyan fiús) a Zoé pedig lágy és "suhanós"
első
Tényleg Zoé 100x jobb, mit ezek a divat ősmagyar nevek
De szerintem sem kellene ősszecsenegő neveket adni
én még azt tartom hülyeségenk, amikor ikreknek is ugyanolyan betővel kezdődő neveket adnak, és monduk még egyformán is öltöztetik őket
Nem csak hangzás, kezdőbetű alapján lehet összecsengő két név, hanem eredet alapján is. Pl. nálunk az első két gyerek (véletlen egybeesésként, nem vallási okokból) bibliai nevet kapott, és onnantól evidens volt, hogy a másik két kicsit is onnan nevezzük el. Szerencsére ezek a nevek gyönyörűek (egyébként a nagyfiaim ikrek, Dávid és Dani, közös kezdőbetű, de mégsem keverte a nevüket soha senki).
Szóval ha valamilyen rendszerező elvet szeretnétek vinni a névadásba, akkor vagy a) Z-vel kezdődő név legyen (nem hiszem, hogy egy Zoét, Zorkát annyira kevernének Zéténnyel..) vagy b) ősi magyar név.
Itt vannak felsorolva a magyar eredetű női nevek, nekem az Aisa (vagy Ajsa) nagyon tetszik. :)
Én adnék 'Z' betűst, a Zoét semmiképpen!!!
Zille, Zomilla, Zóra, Zonga?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!