10 hónapos kisfiunk a rágcsálástól nem tud semmire koncentrálni. Mitől lehet ez?
10 hónapos még nagyon kicsi. Neki a legizgibb játék a rágcsálás. Ő még nem tudja melyik játék mire való. Az én 9 hónaposaimnak vannak autóik, babáik, játéktelefon, távirányító, labda és még sorolhatnám. De még ezeket csak rágcsálják.
Ne siettesd, majd később rájön, mi mire való!
Most még nagyon pici!
Teljesen normális a babád.
Enyém is ezt csinálja.
És kb az összes 10 hónapos baba.
Amire az van írva, hogy 6 hós kortól való játék, azt majd kb 1,5 évesen fogja rendeltetésszerűen használni.
Enyém még csak 6 hónapos, akkor 1 éves koráig csak rágcsálni fog. :)) Ezt csinálja mindennel, másnak látom, hogy a babája csak úgy lesi a villogó kiskacsákat, a fiam meg még a tükörre is csak mosolyog egyet, és már dugja is a szájába. :)
Egyébként szerintem is normális, ne aggódj. Én sem aggódom, akkor sem fogok, bosszantani biztosan fog, de aggódni nem kell.
Egy dolog, hogy mit találtak ki a játék tervezői, a másik, hogy mit csinál a gyerek. Hagyd békén. Ha eleget rágcsált, csinál majd mást is a játékokkal. Még nagyon mutogatni se kell neki, hagyd hogy kitapasztalja magától. Persze az jó, ha játszol vele, de ne akard direkt tanítani.
Adj neki egyszerű háztartási eszközöket textilt, fémet, műanyagot, fát, lyukacsosat, üregeset, tömört. Eltérő a tapintásuk, formájuk, hangjuk... Tölts PET palackba kevés festékes vizet, másikba kavicsot, morzsát, ilyesmit. Ragaszd rájuk a kupakot!!!
aztán hagyd, hogy a maga módján felfedezze őket.
egy gyógypedagógus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!