Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz anya vagyok, ha én...

Rossz anya vagyok, ha én igazából nem kívánom a gyerek 1 éves szülinapja miatti felhajtást?

Figyelt kérdés
Jövő hónapban lesz 1 éves, és igazság szerint lusta vagyok ünnepséget szervezni. Mindenki azt mondja, hogy ez igazából a szülők "ünnepe", és én pont emiatt fölöslegesnek tartom, én nem akarok ünnepelni. Ha értene belőle vmit, akkor MIATTA természetesen megrendezném, de így minek? Tortát úgysem eszik (ilyen kép tehát nem lesz), az ajándékot nem érti, gyerek barátai értelemszerűen nincsenek, akkor meg minek? Mert így illik? Szívem szerint apával este koccintanánk egyet, "oszt jó napot".... :(
2011. júl. 20. 16:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Tesóméknál a nagyszülők, a sógornőm testvérei, a bátyám és én voltunk jelen. Az ünnepeltnek volt tortája, egy nagyon aranyos kutyusos, de mielőtt lefotózhattuk volta beleült a tortába és nagyon élvezte, hogy tiszta torta volt:)) Mi persze nem tudtunk enni belőle, de volt süti, ő pedig jól érezte magát:))
2011. júl. 20. 18:36
 12/24 anonim ***** válasza:
Tökéletesen igazad van szerintem.
2011. júl. 20. 19:15
 13/24 anonim ***** válasza:
73%

10 fő volt:nagyszülők,keresztszülők és az 1 éves fiam már azt nagyon élvezte,hogy mindenki körülötte sürög-forog.

Nagyon jót ettünk és nagyon élvezte a tüzijátékos tortát amiből egy szeletett széttrancsírozva megevett.

Nagy élvezettel tépegette szét a csomagolópapírokat,püfölte a lufikat!

Hogy miért jó??Azt a nagy örömöt látni a szemébe és majd 15-20 éves korába milyen jó lesz neki is és nekünk is visszanézni a fényképeket,videókat!

Hát nemtudom...az én gyerekem nagyon is élvezte!

ja és nem csak ezen az egy napon szeretem hanem az év 365 napján is!!De természetesen mindenkinek saját döntése attól te még nem vagy rossz anya!Én ettől az örömtől nem akartam se őt se magunkat megfosztani!

2011. júl. 20. 21:38
 14/24 anonim ***** válasza:
80%

Szia!Milyen érdekes, hogy tényleg milyen sokféleképpen gondolkodhatunk erről is.El sem tudtam volna képzelni, hogy szüleim, testvérem, és férjem testvére, valamint anyukája ne leygenek velünk a család első dédunokájának első szülinapján.

Imádta minden percét, a torta ízlett neki, az ajándékokkal babrált egész délután.

Már hetekkel előtte izgalommal készültem az alkalomra, hiszen az én pici fiam 1 éves lett:))

Úgy gondolom mindig mindenből az első az igazi,és az első szülinap, az mégis sz első.Már nem 11 hónapos, hanem 1 éves, már nem csecsemő, hanem kisded stb.

De ahányan vagyunk annyiféleképpen gondolkodunk.

2011. júl. 20. 21:57
 15/24 anonim ***** válasza:
72%

Persze, ez mind igaz amiket leírtál, de mégsem értek veled egyet.

- Ez az Ő első szülinapja! ez egy nagyon jelentős dátum!!!

- amikor majd 20 éves lesz, és megkérdezi milyen volt az első szülinapom, mit mondasz neki? semmilyen? mert nem volt? :( és még egy fénykép sem lesz róla, ahogy ámulja bámulja a nagy tortát, és esetleg beletapicskol? tudod milyen édes volt a kisfiam? persze hogy azt sem tudta mi van, de igenis örült neki, nézte a sok színes lufit, a tortába egyből beletúrt, és iszonyú jó fotókat csináltam erről a pár percről!

- ja igen, miért nem eszik tortát? lehet olyat csinálni amit már ehet pl túrótorta

- ennyi erővel kb 3 évig a karácsonyt sem kell megünnepelni, mert arról sem tudja hogy mi az

- kisfiam 2 éves, és a 2. szülinapján megfogta az egyik becsomagolt ajándékot, és odaadta nagyinak :)) még ő sem tudja hogy az ajándékkal mit kell kezdeni, de attól még szülinapja van

- nem kell nagy hajcihő, elég pár színes lufi, egy torta 1 szál gyertyával, meg egy ajándék, legalább az emlék kedvéért! :))

2011. júl. 20. 22:09
 16/24 anonim ***** válasza:
"Miért nem eszik tortát?" Hát pl azért, mert rossz evő, és csinálhatsz akármilyen tortát, akkor sem kell neki. Én csináltam tortát az 1 éves szülinapjára, a lelkem is kitettem hogy finom legyen, de bele se kóstolt. 2. szülinapjára pudingosat csináltam, mert szinte csak a pudingot szereti, hát abból sem evett, mert nem igazi puding, hanem torta, és nem tetszett neki. Hát vannak ilyen gyerekek. Később biztos jobban fogja érdekelni.
2011. júl. 21. 10:34
 17/24 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, nem igazán lettem meggyőzve. :) Összegezve a kommenteket, azért "illik" nagy partit csinálni, hogy 1. eljöhessenek a rokonok, 2. lehessen jó képeket csinálni, 3. mert jó lesz visszanézni, 4. megegyék a felnőttek a tortát. Ez mind oké, de ezt mind meglehet hármasban is, semmi felhajtással megcsinálni. A képekről meg annyit, hogy én pl. nem emlékszem a saját első éves fényképemre, amin egy tortával, és gyertyával lennék látható, tehát a fénykép is csak a szülőknek fontos. Amúgy valamelyik hozzászóló említette a Karácsonyt, én a Karácsonnyal kapcsolatban is így érzek, vagyis egy 1, másfél éves gyerek úgysem érti még!?
2011. júl. 21. 10:58
 18/24 anonim ***** válasza:
Miért nem ehet tortát a babád?
2011. júl. 21. 11:25
 19/24 anonim ***** válasza:

22.09-es vagyok

persze hogy nem emlékszel az első szülinapodra, meg még a sokadikra sem, senki sem emlékszik, de neked nem jó érzés megnézni a régi gyerekkori fényképeidet? mert nekem igen, szóval szerintem ez nemcsak a szülőkről szól

és ha a te babádról nem csinálsz fotókat, akkor ő majd nem tud mit megnézni ha nagy lesz, de mégcsak mesélni sem tudsz majd neki semmit, ha megkérdezi milyen volt az első szülinapom :(

2011. júl. 21. 12:12
 20/24 anonim ***** válasza:
79%

az az érzésem,hogy te egy kicsit befordult anyuka vagy ha nemtudsz az ilyen apróságoknak örülni ami a gyerekeddel kapcsolatban történik!

Van egy barátnőm,az is ilyen befordult,depis és ő sem állított karácsonyfát a 1,5 lányának,mondván úgysem tudja mi az!

Neharagudj meg de nekem ez a véleményem!megdöbbenve olvasom soraid amiből csak úgy sugárzik a szomorúság,mindeenmindegység vagy nem is tudom mi.

2011. júl. 21. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!