Mikor és mit eszik 12 hónapot betöltött babátok? Kap tápszert vagy csak babatejet? Hányszor eszik? Valóban mindent adtok neki? Pl. Mákos tésztát? Rántott húst? Hogy alakítsam az étrendet? Most 12 hónapos.
Nekem így eszik:
reggel tápszer, ha nagyon korán kel akkor utána az én reggelimből is adok neki egy-két falatot pl. kenőmájas zsemléből(ezt sem biztos, h adhatok már neki?)
Tízóraira gyümölcs/babajoghurt
Ebéd: üveges bébi, de próbálok főzni neki, azzal kínálom először de nem igazán akarja megenni 2-3 kanál után befejezi ha nincs más...
Uzsi tejpép
Vacsi tápszer
kb ilyen egy átlagos nap:
reggel 7 körül kenyér/zsömle sonkával vagy sajttal
10 körül gyümölcs (pl.barack kockázva)
13 húsos főzelék (saját vagy bébiétel)
16 gyümölcs vagy gabonapép, vagy keksz ha nem vagyunk otthon
19 zöldség főzelék vagy Sinlac gyümölccsel vagy zabkása, ritkán kenyér
utána még szopi
a miénkből még sok mindent nem adok neki. tésztából csak durumtésztát eszik, tejtermékekből minimális mennyiséget (egyelőre, ezt növelni szeretném), zsíros ételeket nem adok neki. inkább olyat főzök, amit ő is ehet. mákot, diót... még ne kapott.
Én babám tíz hónapos de már nem akarja megenni az üveges bébiételt.
8 körül kenyér + felvágott
11 körül gyümölcs vagy joghurt magában vagy túróval
13körül amit mi eszünk csak nem olyan fűszeresen
16 körül tejpép ,gyümi
ha vacsizunk kap egy-két falatkát mert rögtön ott terem :)
este tápszer
napközben rágcsál kekszet vagy kukorit
Bocsi,hogy válaszoltam,hiszen nincs még egy éves,de azokat eszi már majdnem.
Szia!
Hát majdnem mindent kap. Mondjuk mákot, diót nem. Reggel, este tápszer. Ebéd általába bébiétel, de ha olyan a mi ebédünk, akkor abból kap. Rántott husit is eszik, összekockázom. Már 14foga van úgyhogy nem jelent neki gondot. :)
31én tölti a kislányom az egy évet.
rekkel kb 8kor kel, szopi
9kor babajoghurt kekszel vagy magában
10,30 kor szopi és elalszik kb 1-1,5 órát
felkel-szopi
délután gyümi
vacsi amit mi ha olyan van, de keveset eszik, a fő kaja az a szopi, ejjel 12kor még szopik, aztán már nem tudom mi van reggelig, mert velünk alszik és szinte félálomban etetem.
tudom hogy keveset eszik, pl ebédelni nem ebédel minden nap, attól függ mennyit szopott épp, de minden ok vele. igyekszem mindig megkinálni azzal amit mi eszünk és úgy gondolom eheti, de nem eszik jóllakásig semmit, minden után kéri a tejcsit.
extrudált kukoricapehely , tudod a kuki :))
07.45-ös
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!