Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Véazhelyzet: táp! Felbontott...

Véazhelyzet: táp! Felbontott tápot vettem?

Figyelt kérdés

Kislányomnak készíteném ma este a tápot, 7 kanállal szoktam készíteni, a régi tápból még volt 5 kanál, bontom fel a következő tápot, hogy abból még két kanállal kivegyek. A műanyag fedél le volt zárva, de mihelyt azt kinyitottam, tápot találtam a fólia felett. Beleszórtam a kagylóba, hogy lássam, hogy lyukas e a fedő fólia. Pechemre az volt, nem lyukas, hanem körbe, ahol szét kell válnia a fóliának, amikor kibontom, ott az egyik sarka meg volt kezdve. Most mit csináljak? Dobhatom ki az egészet?

Az az igazság, hogy még a boltba se tudom visszavinni. Ugyanis külföldön élek és vettem a tápot, amit Magyarországon nem forgalmaznak, pár napja tértem haza Magyarországra egy megkezdett táppal és ezzel az egész táppal. Úgy volt, hogy majd az apja hoz nekünk tápot, mert ő pár nap múlva érkezik. Most mindjárt követeli a tápot babám, 210ml-t szokott inni, de most nem lesz annyi. Hígabban adjam neki, holnap reggel meg spuri a boltba? Dobjam ki ezt a félig felbontott tápot? Járt már valaki így?

2011. júl. 18. 21:54
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Tejpépem nincs, mivel sajna nem eszi meg 10 hónapos kora óta, de egyébként, ahonnan én vettem (külföldön ) régen, onnan csak olyat találtam, amihez táp is kellett....
2011. júl. 18. 22:24
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem írtad merre lax.De esetleg ügyeletes gyógyszertár?Interneten is fent van a lista, vagy felhívhatnád a tudakozót, és most elszaladhatnál..Ha van kocsi, vagy ha közel van.
2011. júl. 18. 22:28
 13/16 A kérdező kommentje:
Most már alszik, nem itta meg az utolsó 40 ml-t. Köszönöm szépen a tanácsot. Holnap valahogy megpróbálom megnyugtatni ébredéskor, aztán irány a bolt, de elég valószínű, hogy a repülőút alatt sérült meg.
2011. júl. 18. 22:31
 14/16 anonim ***** válasza:
Én nem merném odaadni.
2011. júl. 18. 22:33
 15/16 A kérdező kommentje:

Most néztem meg interneten a Magyarországon kapható tápszereket, mert tegnap voltunk anyósommal boltban, és ott láttam egy tápszert, és láttam, hogy a csomagolás eltér az én általam megszokottól. Magyarországon "csak" síma papír dobozba teszik bele a lezárt zacskót, mint a tejpépet is nálunk. De az én általam vásárolt tápszerek mások.

[link]

A műanyag fedőn van elől egy pöcök, amit le kell törni, mikor először bontja fel az ember, és ahogy kinyitom, a tetején van az adagoló kanál, aztán egy lezárő fém fólia, azon egy húzóka, amit ha meghúzok, könnyedén körbe tudom szakítani a fóliát. Már csak az lenne a kérdés, mennyire légmentesen zá a felső műanyag dobozfedő. Mert ha az légmentesen zár, akkor elméletileg nem lehet baja a tápszernek.

Egyszer történt, hogy víz állt a konyhapultomon, nem vettem észre és ráraktam a tápszeres dobozt. Amikor észre vettem, azonnal átpakoltam egy másik dobozba a tászert, nehogy nedvességet kapjon. Persze a doboz nem ázott át, mert olyan, mint az üdítős dobozok, kívül karton, belül fémfólia. A lényeg, hogy elfelejtettem lezárni a dobozt, így levegőt kapott a tápszer. Következő alkalommal összeállva találtam a tápszert.

Most, hogy elméletileg levegőt kaphatott a tászer, amit belül bontva találtam, egyáltalán nem volt összeállva. Így arra következtetek, légmentesen volt lezárva a műanyag fedő.

2011. júl. 19. 07:08
 16/16 anonim ***** válasza:

Hát akkor ez biztonságosabb, mint az itthoni!!Én a tápos zacsit csak vissza hajtogatom és megy vissza a dobozba, amit nem lehet így lezárni.Semmi baja nincs.Ha tényleg nem állt össze tömbbe akkor szerintem nincs baj.

De ha biztosra akarsz menni, akkor vegyél másikat.

2011. júl. 19. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!