Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sok káromkodásból ért valamit...

Sok káromkodásból ért valamit a 7 hós babám?

Figyelt kérdés
Sajnos ki kell magamból hogy adjam és néha úgy eljár a szám hogy én is megbánom amit mondok de ha magamba folytom az szerintem csak rosszabb lenne. Nem a gyerekre káromkodom hanem pl. ha valami nem sikerült úgy.... Remélem ezzel nem ártok neki, nagyon.
2009. márc. 31. 19:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
36%
Hát dehogynem ártassz!!! Ezeket a szavakat fogja megtanulni a gyereked leghamarabb! Ne mondd már, hogy nem bírsz uralkodni magadon, felnőtt ember - Anya - vagy!! Szokj le a káromkodásról, mert rettenetesen gusztustalan szokás, akár van gyerek a közelben, akár nincs!
2009. márc. 31. 19:43
 2/15 anonim ***** válasza:
83%

Jóó azért nem kell eltúlozni...lsd előző, de nyilván nem azt fogom megtanitani a lányomnak.De mivel még kicsi és egyáltalán nem beszél nem fogja hogyha egyszer kétszer eljár előtte a szád.Ha már nagyobb lesz nem lehet előtte csúnyán beszélni mert egyből visszamondja de még picike..

Próbáld leszoktatni magad erről, bár én sem veszem észre magamon ha egyszer kétszer eljár a szám...:)

2009. márc. 31. 20:12
 3/15 anonim ***** válasza:
63%

ha káromkodsz, káromkodsz... ez van, nincs ember, aki ne tenné... én azt mondom, ok, ne ez legyen az 1. szava, de az oviból úgy fog hazajárni, hogy el sem hiszed miket mond, hiába hallod... :) akkor inkább tőled tanulja meg, minthogy a sok baromságot mondja majd.

akinek nem tetszik, pontozzon le, az úgyis nagyon trendi mostanában, de a VÉLEMÉNYEM akkor is ez...

2009. márc. 31. 20:20
 4/15 anonim ***** válasza:
96%
Sajnos én is szoktam káromkodni... de most próbálom megszokni, hogy egy kicsit "máshogy" jöjjenek ki a szavak: pl. a kutyafáját, a kúúútyagumi, basszuskulcs, búúúbábanos béka... stb. ezek még nem olyan vészesek - szerintem! :)
2009. márc. 31. 20:28
 5/15 anonim ***** válasza:
70%
Van egy ismerősöm, akinek a babája először a sza-sza "szót" mondta ki, ugyanis anyuka állandóan így nevezte a pelusban lévő kakit, amikor pelust cserélt. Sajnos nem a szó értelmét fogja fel a baba, hanem a mögötte lévő indulatot. Próbálj kicsit türelmesebb lenni, egy idegeskedő anyuka gyereke se tud nyugodt lenni.
2009. márc. 31. 20:37
 6/15 anonim ***** válasza:
44%

Nem a lepontozás a lényeg, de én a 20:20-assal nagyon, de nagyon-nagyon nem értek egyet! A gyerek nevelése a te felelősséged, és arra kellene törekedned, hogy lehetőleg senkitől (pláne TŐLED, A TULAJDON ÉDESANYJÁTÓL!!!) ne tanuljon rosszat a gyerek.

Rendkívül torz a világ, talán épp az ilyen hozzáállás miatt.

2009. márc. 31. 21:00
 7/15 anonim ***** válasza:
34%
rosszat?? miért rossz, ha azt mondja, pl. h hülye???? az rossz, ha arra tanítom, h tiszteletlen legyen, neveletlen, pofátlan. a káromkodással semmi nem történik. nem öl embert, nem üt le senkit, nem rabol, nem csal, nem hazudik. az gond ha ezeket csinálja. hogy káromkodik azzal kinek árt??? még magának sem, hidd el, attól lehet vki nagyon intelligens, hogy nem a butaság a legcsúnyább, ami elhagyja száját.
2009. márc. 31. 21:08
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy valaki, főleg mondjuk egy gyerek, káromkodik, csúnya szavakat használ, a szüleit minősíti.. Volt egy 3 éves ovisom. Borzalmasan csúnyán káromkodott, mint a csikós. Amikor jött érte anyuka, elmondtuk neki, mi a problémánk. Erre az anyuka :" Hát én nem tudom, hogy hol a k**va anyjában hall ilyeneket!"... Mi már tudtuk..
2009. márc. 31. 21:14
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

7 hósan nem tudom, de rokon gyerekek első szavai közé tartozott az a pár csúnya, amit néha-néha kiejtettek a szülők. Szerintem sokat számít, ha kiélezik, hogy ez "tilos szó", úgy vonzóbb. És az ovit is szokták mondani, hogy ott tanulják.

Véleményem szerint épp itt az idő változtatni a szokásodon, hogy mire a szavakat utánozza, már ne halljon ilyesmit, ha úgy tervezed, hogy később majd szebben beszélsz előtte.

2009. márc. 31. 21:26
 10/15 anonim ***** válasza:
0%

Ugye, káromkodás alatt nem azt értjük, hogy "a macska rugdossa meg", meg "csuda vigye el"? És nem is a "hülye" szóról van szó, hanem ennél sokkal csúnyábbakról??

Ne mondd már, hogy a trágár szavak használata mellett intelligensnek lehet nevezni bárkit is!

2009. márc. 31. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!