5 hónapos babám tegnap kapott először glutént. Ha fáj a hasa tóle, akkor gond van?
És komolyan a gyerekorovos háztartási kekszet ajánlott??????
Hát várj még egy kicsit és keksz helyett inkább próbál mást, pl Milupa 7 gabonapép, gyümölcsbe keverve, csak ne kekszet!!!!!!!!!!
Komolyan...Fél keksz a gyümibe vagy anyatejbe, ez volt az utasítás...
de a kérdés még az, hogy ettől ugye nem gluténérzékeny a Picim?
Igen, háztartási keksz van az OGYEI hivatalos ajánlásában. Ugye, milyen okosak? Egy tiszta műanyag vacak, de jó is egy éretlen gyomornak!
Kérdező, ha attól fájhat a hasa, akkor ne add neki! Egyébként is ráér vele 6 hós koráig is...
az az 5 hónapos kor, szerintem kicsit korai a kisérletezésekhez.
Amúgy egy kisbabának 1000 dolog miatt fájhat a pocakja.
Lisztérzékenységre akkor van leginkább ok gyanakodni ha van indok az esélyekre, pl. volt a családban, valamelyik szülő az, stb.. Ebben az esetben egy gasztroenterológust kell felkeresni aki vizsgálatokat fog végezni.
Általában megvárjág az egy éves kort, és utána egy vérvétellel meg tudják vizgálni, hogy hordozza-e a "lisztérzékenység hajlamát" vagy sem. Közben glutén tartalmú étkezéssel meg lehet figyelni esetleges reakciókat, de ezeket az orvos elmondja.
Én személyszerint nem vagyok híve az otthoni kisérletezgetésekkel, föleg a "most nem sikerült, majd 3 nap múlva"... his a baba egy élőlény nem egy lottószelvény.
Ha van anyatej az alegjobb. csak olyan 6-9 hónapos korban (gyerek válogatja) kezdenék gyümölcsel, és csak 1 félével (és nem azt, hogy ma ezt holnap azt), mert szoktatni kell a gyomrot az új világhoz. Van aki mint ezt csak a betöltött egy év után kezdi. a Glutént is, glutén tartalmú pépekkel szokták kezdeni adagolni (mint mások is írták).
Összefoglalva: hasfájás sok mindentől lehet. Ha glutén érzékenység gyanuja vam valami milyatt, akkor meg keressünk fel egy illetékes orvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!