Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek esetleg így fájt a...

Akinek esetleg így fájt a babája pocakja segítene?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kisányom 3 hetes , és sajnos egyre jobban hasfájós... :( tudom, hogy mindenkinek más válik be ( vagy leginkább semmi), de hátha megkapom a "csodaválaszt".

Mindíg evés után 5-10 perccel jönnek a görcsei, pedig büfizik rendesen, evés közben legtöbbször kakil is, de már a cicin elkezd tekeregni ( ami a bimbómnak ugye elég megterhelő) , aztán büfizés után jön a rémálom, most is kereken 1 órát visított ( azért így írom, mert ez a jó szó rá :( ) , már a végére berekedt , mire sikerűlt picit megnyugodnia , de most sem alszik, cumizik, és időnként felsír :( Anyatejes baba, csak napi 1-2szer kell neki tápszer de pl. 2 napja nem kellett pótlás. Infacol-t kipróbáltuk, 1 hétig kapta, de semmi változás, a papaverin 2 napig csodát tett, maga volt az álom az a 2 nap, de most már mintha nem hatna, kapott már édeskömyény teát is kiskanálból, de semmi változás :( Annyira rossz, hogy így kísérletezgetni kell rajt, mikor még alig jött a világra :(

Köszönöm, ha megosztjátok a tapasztalataitokat!

2011. júl. 13. 16:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

-Amennyiben úgy alkalmazza a készítményt, hogy a csecsemő a gyógyszert kiszívja a cseppentőből - mint egy cucliból -(a cseppentőt alaposan ki kell mosni mielőtt azt az üvegre visszacsavarja.)-

Ezért írtam azt,hogy nem lehet a szájához érinteni,mert sok anyuka nem mossa el használat előtt!!

Amúgy a gyerekorvos és a védőnő is azt mondta,hogy ha lehet akkor ne érjen a szájához!

2011. júl. 13. 21:34
 12/20 anonim ***** válasza:
Ugyanigy fájt a kisbabám pocija, ahogy leirtad, én sem hittem el, de csakis a szélcső!!!! Mindent próbáltam, semmi más nem használt. Pedig amikor a gyógyszertárból kijöttem, még méltatlankodtam is, hogy milyen drága ez a kis sz@r cső (900,-ft), de már tudom, hogy aranyat ér! hidd el! irjm ha segitsek, hogy kell használni! (az elsőt végigsirtam, annyira féltem..)
2011. júl. 13. 22:51
 13/20 anonim ***** válasza:

Mi használtunk elég sok készítmáényt (Espumisan, Infacol, Leavaloc, Grippe water, köménymag tea), de egyik sem vált be. Talán ha választanom kellene ezek közül a Grippe water volt talán ami egy kicsit használt. Míg szoptattam addig mindig fájt a hasa. Rengeteget tornáztattuk, felhúztam a kis lábát a hasához és jobbra-balra köröztem vele, majd le és fel. Ha kicsit fájt a hasa ez használt, de volt hogy fél órán keresztült tornáztattam.

A legjobb tényleg a szélcső (rosszabb esetben a hőmérő) volt. Az összes szél és kaki kijött szinte spriccelve. Nincs hozzá használati útmutató (nekünk legalábbis nem adtak a gyógyszertárba, ráadásul úgy kellett megrendelni). Arra vigyázz, hogy ne dugd be a kis fenekébe két centinél beljebb. Apró kicsi fel-le és köröző mozdulatokat kell vele végezni sajnos van amikor 10-15 percen keresztül. Nem ajánlják sokszor használni, mert hozzászokik és nem kakálik magától. Sajnos nekünk volt olyan nap amikor kétszer is hasznlni kellett annak ellenére, hogy ezt tudtuk. Annyira ordított és annyira sajnáltam, ezért mindig a szélcsőnél jukadtuk ki.

6 hetesen elment a tejem áttértünk tápszerre és mintha elvágták volna a gyerek hasfájása el is múlt.

2011. júl. 13. 22:55
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok hasznos választ! - teganpi délutánt megint végigsírta , vagyis inkább sikította szegénykém, a végére megint berekedt :( nem tudom más hogy bírja ezt, de engem totál kikészít, iszonyat nehezen viselem.

Elég sok tejet iszom, ill. joghurt, műzli tejjel... terheség alatt is ezeket kívántam, s most is , de nem vettem észre összefüggést, hogy mikor többet iszom, akkor jönne a pocakfájás... viszont tegnap este kapott szopizás után tápszert, ami kimondottan hasfájós babáknak van ( le van benn bontva a tejcukor) , és hajnali fél5 után kelt csak fel, evett, majd visszaaludt, ahogy most is... ezen kicsit elgondolkodta, hogy talán az anyatejet nem tudja emészteni szegénykém... ezért kűzdöttem annyit, hogy legyen tejem, hogy most meg attól szenved :(

Azt hiszem beszerzem a szélcsövet, bár kicsit tartok a ahsználatától, mert mikor görcsei vannak, iszonyatosan tekereg, félek, hogy megsértem a kis végvelét... főleg, hogy írtátok, akár 5-10 percig is használni kell - addig lefogja valaki, vagy hogyan oldjátok meg? már előre sajnálom szegényt :( és miután használtátok azonnal jobb is lett? elmúlt a tekergés, és megkönnyebbűlt?

Nagyon köszönöm a válaszokat!

2011. júl. 14. 10:09
 15/20 anonim ***** válasza:

Nem szekálásnak írom, de ugyanezt a "cirkuszt" végigjátszotta 2 barátnőm is. Végigpróbálták az összes gyógyszert, trükköt és nem változott a baba állapota, hiába kértem, hogy 3 napig ne igyanak tejet és nézzék meg mi történik (hát igen, néha áldozatot kell hozni, csak ez valahogy nekik nehezen megy, gyógyszert beadni könnyebb volt...) Aztán amikor már nem bírták tovább végre kipróbálták és sokkal-sokkal jobban lettek a babát.

Próbáld ki, szerintem ennyi "önmegtartóztatást" megér.

2011. júl. 14. 10:19
 16/20 A kérdező kommentje:
Nem veszem szekálásnak, tanácsokat vártam, és köszönöm! Ma már ittam 2dl-t, de akkor innentől pár napig nem iszom, hátha...
2011. júl. 14. 10:42
 17/20 anonim ***** válasza:
Tegnap 22:51-es vagyok. Szélcső!!!! Első alkalmat próbáljátok ketten apával,vagy anyukáddal csinálni, utána már menni fog egyedül.Én nagyon remegtem, sirtam is. Az én babámnál jobban nem tekergett senki a hasfájástól, szörnyű volt, szélcsövezésnél 1 perc után kivirult az arca- imádtuk! Már fél éves, és egyedül tud kakilni, tehát nem szokott hozzá.
2011. júl. 14. 11:16
 18/20 anonim ***** válasza:
Az én védőnőm határozottan eltiltott a szélcsőtől! Sőt! Elítéli, még azt is, aki használja. Hozzá lehet szokni és későbbi székrekedést, aranyeret okozhat. Megoldja a gondot, de miért akarunk bármit is bedugni a baba popsijába? Én csak végszükségben ajánlanám neked!
2011. júl. 14. 14:04
 19/20 anonim ***** válasza:

Nekem is hasfájós volt a babám, 3 hónapos korában magától múlt el. A tehéntejet nekem sem javasolták, de én már annyira ki voltam éhezve a tejre, mert a terhességem alatt nem bírtam inni. Csak a kész ételben levő kis mennyiség maradt meg bennem. A szójatejet sem döntöttem magamba, csak a reggeli müzlihez használtam. Most már a tehéntejet fogyasztom és a babának semmi baja nincs.

A hasfájásnál mi is kipróbáltunk elég sokmindent, ilyen torna, olyan fogás, egyik sem segített, ráadásul a baba nem is szeretett hason lenni, még a büfiztetés is nehezen ment.

Mi az Espumisan cseppel próbálkoztunk, kis tünetenyhítésnek jó volt. Kaptam cseresznyemagos párnát, felmelegítve a pocijára raktuk, kezdetben segített, aztán nem tetszett a kislegénynek. Ami nekünk bejött, az a hajszárító volt. Ha láttuk, hogy a hasfájás kínozza kapott egy kis meleget a pocijára, ez mindig bejött, és jókat pihent/aludt utána.

A babó csak anyatejes volt.

2011. júl. 14. 14:26
 20/20 A kérdező kommentje:
Épp most próbáltam ki a hajszárítót végső elkeseredésemben, és hát nem akarom elkiabálni, de bevált, rögtön megnyugodott, látszott rajt, hogy jólesik neki :) - persze nem sokáig fujattam rá a közepesen meleg levegőt, és mikor abbahagytam volt kis sírás még, de legalább picit megnyugodott, mert annyira be tudja szegény hergelni magát, hogy levegőt is alig vesz... szóval nagyon köszönöm a jótanácsot, most már van mihez nyúlni, ha nem bírjuk tovább - ill. lehet beszerzek egy melegítő párnát...
2011. júl. 16. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!