Hogyan "tanítsam meg" aludni a 4 hónapos kislányomat?
Figyelt kérdés
Egyszerűen nem tud egyedül elaludni esténként. Pedig 5 óra után már nem engedem elaludni. 8 óra körül szoktam fürdetni, utána kajcsi, és megy a szenvedés általában 11, éjfélig. Van, hogy kaja után elalszik egy órára, de utána nem tudok vele mit kezdeni. Nem tudom visszaaltatni. Se ringatással, se cicivel (nem éhes, játszik rajta), se úgy, hogy melléfekszek. Mostmár le szoktam rakni a helyére, és hagyom, hogy sírjon. Ilyenkor megszakad a szívem, de nincs más választásom. Kb fél, 1 órás sírás után nagy nehezen vagy el tudom ringatni, vagy melléfekszek (a kiságy az én ágyam mellett van), megfogom a kezét, odafordul, nyöszörög egy kicsit, és elalszik. Az este pl. fél 1-kor aludt el. Mit csináljak, hogy hamarabb és esetleg magától aludjon el?2011. júl. 12. 12:25
11/17 anonim válasza:
15.31 vagyok
még valami eszembe jutott
Mennyit alszik napközben egyben?
Mert én soha nem hagyom hogy 3 óránál tovább aludjon egyhuzamban.
egyszer a férjem hagyta és 1 hét volt mire visszaállt a rend:)
12/17 A kérdező kommentje:
Napközben talán egyszer aludt egyszerre 3 órát, amúgy átlagban 1,5-2 órákat alszik. Az a baj, hogy már többször próbáltam azt, hogy nem megyek be hozzá, ha sír, de nem hogy elaludna, hanem felmérgeli magát, és még jobban sír. Meg társasházban lakunk, és a szomszédok se néznék jó szemmel, ha 1-2 órán keresztül sírna a gyerek... :(
2011. júl. 12. 16:39
13/17 anonim válasza:
Bocs a belekérdezésért! Pont ezt szerettem volna feltenni én is! Mennyi az az idő amíg sírni hagyod a babát(15:31-es válaszoló)? Mi is próbáltuk így, de 5 perc alatt úgy felhergeli magát, hogy lila a feje és nem vesz levegőt! Pedig tudom, hogy csak hiszti, hiszen a kezemben csendben van!
14/17 A kérdező kommentje:
Kíváncsi leszek a mai esténkre. Most alszik 5 óra óta, de legkésőbb 7kor felébresztem. 8 körül megfürdetem, és utána vacsi. Ha 10 körül simán elalszik, akkor teljesen elégedett leszek.
2011. júl. 12. 18:47
15/17 anonim válasza:
Szia!Hogy alakult a tegnap?első voltam
16/17 anonim válasza:
15:31 vagyok
Nálunk nem volt sosem órákig tartó sírás, kb percet sír aztán elalszik. Ritka esetben volt hogy percet sírt, akkor bementem és a homlokát simogattam, de nem vettem ki.
sok sikert nektek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!