Milyen jogom van a bőlcsivel szemben? Elakaják tanácsolni a kislányomat mert nem alszik ott . Mármint nem tud ott el aludni
Ezt nem értem.Soha nem alszik?
Lefektetik,... és?
Nme hinném hoghy ezért egy gyereket el lehet tanácsolni.
Szerintem más is van, nem csak az, hogy nem alszik. pl közben zavarja a többieket vagy ilyesmi.
Én nem hagynám ott a lányomat, ahol ennyire nem szeretik.
Tényleg az lehet a baj, hogy a többieket nem hagyja aludni.
Én oviban nem aludtam soha, pontosan a négy év alatt csak egyszer, mégsem tanácsoltak el.
Csak nem szabadott hangoskodnom. De gondolom, ezt egy bölcsis gyereknek még nem nagyon tudod elmagyarázni.
Valószínűleg a 09:41-es válaszolónak van igaza abban, hogy esetleg a lányod zavarja a többieket ha alszanak.
Abban viszont nem értek egyet, hogy nem szabad oda járatni, ahol nem szeretik, mert én tudom, hogy van nem kevés olyan kisváros, ahol egyetlen bölcsőde van és így nem lehet válogatni.
A problémát meg kellene beszélned a bölcsődei nevelőkkel mielőtt jogorvoslatért fordulsz!
A hatályos rendelet szerint csak akkor szüntethető meg a bölcsődei ellátás, ha:
15/1998. (IV. 30.) NM rendelet
43. § (1) A bölcsődei ellátás megszűnik
a) a bölcsődei nevelési év végén (augusztus 31.), ha a gyermek a harmadik életévét betöltötte, illetve
b) ha a 36. § (2) bekezdése, illetve a 41. § (2) bekezdése szerinti életkort elérte.
(2) Meg kell szüntetni annak a gyermeknek az ellátását, aki a bölcsőde orvosának szakvéleménye szerint egészségi állapota miatt bölcsődében nem gondozható, illetőleg magatartászavara veszélyezteti a többi gyermek fejlődését.
(3) A bölcsőde orvosa a (2) bekezdés szerinti szakvélemény kialakítása előtt más szakember (gyógypedagógus, pszichológus, gondozónő stb.) véleményét is kikéri.
Tehát ha az orvos arról kiállit egy papirt, hogy olyan szintű magatartászavara van a gyereknek, hogy azzal a többiek fejlődését veszélyezteti. Ezt kizártnak tartom... Szóval nyugodtan elküldhetik, csak előbb mutassanak ilyen papirt. Különben a jegyzőhöz kell fordulni. Mondjuk én eleve hozzá fordulnék, ha ilyennel fenyegetnek, mert nem jól végzik a dolgukat.
És nem értek egyet azzal, hogy anyuka csak azért maradjon otthon, mert a bölcsiben a gondozónők nem tudnak mit kezdeni egy nem alvó gyerekkel... Ezért kapják a fizetésüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!