Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet ez ellen tenni valamit?

Lehet ez ellen tenni valamit?

Figyelt kérdés

Voltam a nővéremnél látogatóba,és ott az udvarba született egy baba Márciusban,én az hittem hogy 3-4 hetes lehet olyan pici volt. Állítólag a nem nevezhető "anyának" nincs teje mert iszik,cigizik,nem hogy nekik,de a csöpp lánynak sincs mit ennie,az egyik kezében a cigi,bor,a másikban a kislány.Állítólag ahogy megkapják a pénzt egyből alkoholt vesznek,a babára nem is gondolnak,az"apát"már többször elverték a tartozásai miatt. Amikor a védőnő nagy ritkán kimegy hozzájuk akkor úgy viselkednek mintha ők lennének a legjobb szülők,csak azt nem értem hogy a védőnő nem lát a szemétől??,hogy az a baba alultáplált?Nővérem már többször adott nekik kölcsön a baba miatt,de mindig azt látta hogy alkoholt vesznek.Sírva jöttem el tőlük,nagyon rossz volt látni hogy van ilyen.

Ha szólok a mi védőnőnknek,ő tud valamit tenni?

2011. júl. 12. 08:43
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
A gyermekvédelemnél névtelenül tehetsz bejelentést,nem kell azt sem mondani,h a szomszédok révén ismered a családot.Ha csak annyit elérsz,h kapnak családgondozót aki gyakran rájuk néz,akkor már sokat segítettél.Ha rendszeresen ellenőrzik őket,akkor muszáj lesz a "látszatot" fenntartani.
2011. júl. 12. 09:41
 22/29 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget!
2011. júl. 12. 09:53
 23/29 anonim ***** válasza:
Tök mindegy h cigány vagy roma v kisebbség. Lényegen nem változtat. Nekem mindegy, bár szeretem ha a nevemen szólítanak, nem ugy h hé te kisebbség:DD
2011. júl. 12. 10:21
 24/29 anonim ***** válasza:
47%

Tényleg nem kellene általánosítani!Én ismerek sok olyan roma családot, ahol mindenki rendes, tisztességes, és különb tisztaság van náluk, mint némelyik magyar családnál.Amikor szültem, mellettem feküdt egy fiatal roma anya, és nagyon jóba lettünk.Ha ő nem lát el a tanácsaival, akkor nem tudok szoptatni.Na mindegy!Csak tényleg gáz, hogy szegények be vannak skatulyázva!

Az én lányom 2490 g-mal született, most 9 hónapos, és mindössze 6,5 kg.Voltunk vele gastroenterológián, és makk egészséges!Én is egy törékeny, pici nő vagyok, ő az én alkatomat örökölte, és mivel egy évesen kell csak 7,5 kilónak lennie, már nem aggódok!És nem győzöm etetni!

Soványnak is látszik az a kislány? Kérdezd meg a védőnőt, hátha ő tud valami okosat mondani erre.De én nem bonyolódnék bele más családi ügyeibe, még akkor sem, ha megszakad a szívem.A bosszú nagy úr..

2011. júl. 12. 10:59
 25/29 A kérdező kommentje:
Sovány,sápadt,látszik,hogy nem kap gyümölcsöket.
2011. júl. 12. 11:17
 26/29 anonim ***** válasza:
Szegényke!Én is nagyon sajnálom!De ha feljelented őket a gyámügynél, és rájuk küldötök valakit,annak beláthatatlan következményei lehetnek..nem tudhatod, hogy reagálnak rá, és nem küldik -e rátok az egész famíliát..Nem tudom, mit tennék! Én is biztosan segíteni akarnék,de ebben az esetben nem olyan egyszerű.A szülők nem fognak változni, főleg, ha ráadásul alkoholisták is.
2011. júl. 12. 11:22
 27/29 anonim ***** válasza:

Már ne is haragudjatok, de mi a baj abban, hogy megkérdeztem, hogy kisebbség-e? Igenis, a kisebbségnél fordul elő ez sokkal nagyobb százalékban, hogy anyuka iszik, cigizik, a gyereket meg nem etetik és elhanyagolják.

Mi a baj abban, hogy megkérdeztem?!!! Könyörgöm!!! Segítséget kért a kérdező, és szerintem ez a kérdés teljesen helyénvaló volt itt... és semmi rosszat sem írtam róla (róluk) sem előtte, sem utána... na most lehet köpködni!

2011. júl. 12. 15:59
 28/29 A kérdező kommentje:

Nincs ezzel semmi gond,hogy megkérdezted!

Ne húzd fel magad ezen! :)

2011. júl. 12. 18:09
 29/29 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó . Nincs azzal gond h kérdezted hisz ez egy kérdezgető oldal :)

Viszont nem olyan biztos h több arányban vannak a cigányok. Ha egy cigány anya, apa, család egy cigány gyerek csinál vmi rossz dolgot, azt rögtön felfujják, azt mutatják... érted? Ez minket, értelmes, dolgozó, tanult- diplomás , több nyelven beszélő cigány embereket szorít hátrányba. De ez tényleg nem ide tartozik, csak nem bírtam megállni h írjak. Téma off:) További kellemes napot :)

2011. júl. 12. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!