Felkeltsük hajnalban enni 2,5 hónapos leányzót?
Nem nagyon tudom eldönteni mi lenne a jó megoldás. A picurnak volt egy hasmenése, lehetséges, hogy a miatt nem nőtt a súlya pár napig. Voltunk vele kórházban, azt mondták minden rendben van vele, és szombat óta már nincs hasmenése sem. Három napot viszont átaludt éjszaka, 8-kori fürdés, negyed-fél 9-kor evés után 6-fél 7-ig aludt. Ebben a három napban hasmenése is volt, és nem hízott egy grammot sem, sőt fogyott 70 grammot. Mivel a havi hízás számít, elvileg nem gond, és már máskor is volt olyan, hogy pár napig nem hízott. Most még ugye a nagy meleg is bejátszik.
Aztán tegnap előtt felkelt 3-kor enni, este mértük akkor hízott 90 grammot az előző naphoz képest. Édesanyám szerint ne keltsük fel enni, mert az alvás fontos neki és mi is tudunk pihenni, viszont a kórházban a doki szerint egy ilyen pici babának (3790 gramm most, kis súllyal született) még nem szabadna 6 óránál többet evés nélkül meglennie.
Ma felkeltettük hajnal 4-kor enni, viszont utána nem lehetett visszatenni, kb. egy fél órát aludt, én az alatt el se szunnyadtam, aztán 5-től fél 7-ig nyűglődés, akkor aludt vissza, fél 8-ig.
Érdemes vajon felkelteni enni, ha ilyen nehezen alszik vissza, lehet köze a súlykérdésnek a hajnali evés kimaradásához, vagy ha máskor is volt ilyen már, hogy pár napig nem hízott, akkor nem?
ha nappal ilyen gyakran eteted, akkor én nem kelteném fel éjszaka. nehogy hozzászokjon:)
persze, ha továbbra is fogy, akkor meg kell beszélni az orvossal.
Szia!
Mi 2 hónaposak vagyunk, de már kb 3 hete átaludja az éjszakát. Először felkeltettük, aggódtunk, hogy be ne sárguljon, de aztán a doktornő azt mondta ne, mert a baba érzi, amikor éhes és szólni is fog. És nem is sárgultunk be. Anyukám (4-en vagyunk testvérek - van tapasztalat;)) szerint a napi 6 szopinak meg kell lenni(persze lehet több is)és akkor minden rendben van, és ha ilyen korban átaludja az éjszakát, az azt jelenti, hogy nagyon jó a tejed.
Köszönöm! :) Hát igen, nem is akarnám, hogy hozzászokjon, jó az, ha alszik, meg végülis már azóta hízott, napközben azért eszik rendesen, mert a doki is mondta, hogy ugye kg-ra számolva kijön mennyi a napi adagja és azt bőven benyomja. :)
Babócás: Tejem sajnos nincs, próbálkoztunk sokat, két hónapos koráig vegyesen kajált, aztán elutasította. De a tápszert eszi rendesen, tehát nincs gond, és nekem is anyum mondta, hogy ne keltsük, ő is három gyerkőcöt felnevelt. Hallgatok a jó szóra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!