Felkeltsük hajnalban enni 2,5 hónapos leányzót?
Nem nagyon tudom eldönteni mi lenne a jó megoldás. A picurnak volt egy hasmenése, lehetséges, hogy a miatt nem nőtt a súlya pár napig. Voltunk vele kórházban, azt mondták minden rendben van vele, és szombat óta már nincs hasmenése sem. Három napot viszont átaludt éjszaka, 8-kori fürdés, negyed-fél 9-kor evés után 6-fél 7-ig aludt. Ebben a három napban hasmenése is volt, és nem hízott egy grammot sem, sőt fogyott 70 grammot. Mivel a havi hízás számít, elvileg nem gond, és már máskor is volt olyan, hogy pár napig nem hízott. Most még ugye a nagy meleg is bejátszik.
Aztán tegnap előtt felkelt 3-kor enni, este mértük akkor hízott 90 grammot az előző naphoz képest. Édesanyám szerint ne keltsük fel enni, mert az alvás fontos neki és mi is tudunk pihenni, viszont a kórházban a doki szerint egy ilyen pici babának (3790 gramm most, kis súllyal született) még nem szabadna 6 óránál többet evés nélkül meglennie.
Ma felkeltettük hajnal 4-kor enni, viszont utána nem lehetett visszatenni, kb. egy fél órát aludt, én az alatt el se szunnyadtam, aztán 5-től fél 7-ig nyűglődés, akkor aludt vissza, fél 8-ig.
Érdemes vajon felkelteni enni, ha ilyen nehezen alszik vissza, lehet köze a súlykérdésnek a hajnali evés kimaradásához, vagy ha máskor is volt ilyen már, hogy pár napig nem hízott, akkor nem?
szia
én nem ébreszteném fel. A baba tudja h épp mire van szüksége, alvásra vagy evésre. Amikor éhes úgyis felébred.
minek méred minden nap? 2,5 hónapos! most komolyan, mire jó, hogy minden nap halálra idegesíted magad, hogy jujj ma nem hízott, tegnap fogyott, tegnapelőtt viszont 3 napra eleget hízott... ilyet nem szabad!!! na meg számold ki, ha minden nap 90grammot hízik, 2 éves korára hány kiló lesz...
ha az orvos azt mondta, hogy keltsd fel akkor keltsd fel, nem viccből mondta. majd ha megerősödik nem kell kelteni
Nem az volt a kérdés, hogy mérjem-e minden nap. :)
Nem idegesítem magam, eddig sem idegesítettük magunkat, csak szeretjük átlátni a dolgot, ennyi. Most ez a pár nap volt furi, mert ha hetente mérjük akkor egy hétre levetítve is a stagnálás és fogyás miatt egy hét alatt 10 gramm, ami szintén nem túl sok, de a havi minimum így is meg van.
Nem is várom el a napi 90 gramm hízást, és mivel sok orvos mást mondd, ezért hiába mondta egy 25 éves fiatal doktornéni, hogy keltsük fel, én sokszor olvastam már, hogy valakinek már az 5 hetes babája átaludta az éjszakát, és nem halt éhen...
De az első 2 válaszolónak köszönöm az értelmes kommentet! :)
Szia!
Én sem kelteném fel!
Bár az én lányom nem született kis súllyal, de 10 hetes kora óta átaludta az éjszakát!Pedig csak szopis volt!Én nagyon örültem!Nekem este 9-től aludt reggel 9-ig!Sajna mindez hat hós korában elmúlt, és csak 14-15 hós korában kezdte újra átaludni! :)
Én mindig úgy csináltam, hogy ha kelt akkor egyből kaja, kb 6 hetes korától kelt egyszer 3-5 között enni, utána eztis fokozatosan elhagyta 10 hetes korára!
Úgyis felébred ha éhes, szerintem hagyd aludni!
Nálunk a férjem aggódósabb inkább, általában én nyugtatom, hogy nem számít a mérésnél a napi, hanem a havi. :) Nekem e téren nem gond a mérés.
Nálunk is amúgy mozgékony, jó kedvű, tehát semmi gondja nincsen, tegnap még mutatvány is volt, mert először fordult hasról hátra. :) Meg mondjuk apuci is vékony testalkatú.
Nappal e téren nincs gond, kel ő enni 2,5-3 óránként, nagy ritkán van, hogy 3,5 óra hosszat nem eszik, de nála már az is rekord. :)
Köszönöm a válaszokat, szerintem nem keltjük, végülis a hasmenés már lezajlott, szombaton már nem volt. Ma hagyom alukálni, picit én is pihenek legalább. Aztán lehet, hogy ennek örömére kel majd magától. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!