5 hós babám 1 hónap alatt 22 dkg-ot hízott. Napi 5x szopizik, utoljára este 7kor. Alszik reggel 5-ig. Adjak estére tápszert, vagy keltsem fel a 6. szopira este 10-kor?
Figyelt kérdés
Vszínű nem elég laktató a tejem.....segítsetek! Ti mit tennétek? Ma este is úgy aludt el,hogy szerintem evett volna, ha lett volna mit, de aztán csak elaludt...2009. márc. 30. 20:59
11/18 anonim válasza:
Én hatodik szopira felvettem éjjel, amikor mozgott. Jól tettem, mert tudtam hogy éhes, azért mocorog annyit az éjszaka. Négy és fél hóg minden éjjel szoptattam ugy hajnal három körül. Olyan kis drága, éhes volt ő, de mégsem sirt csak mocorgott. A tejem sajnos elapadt, hiába próbáltam mindent megtenni érte:( most öthós és tápit eszik meg már evyebet is, fél főzit tápival benyom ebédre:) a sulya szépen gyarapszik, az éjszakát ugy végigalussza, hogy meg sem moccan. Szóval innen gondolom, hogy éhen mozgott korábban annyit éjjelente. Szerintem kitartás, 6 hóig nem sok van vissza, kezdődhet a hozzátáplálás:) azért egy kis sinlac pépet délután ehetne szopi előtt, vagy fürcsi után-szopi elött, attól megtelne éjjelre a poci és jól aludna! Gondoltál esetleg erre?
12/18 A kérdező kommentje:
Nem... milyen az a pép? Hol lehet kapni? Csak receptre?
2009. márc. 30. 22:01
13/18 anonim válasza:
Az én lányom 4 és fél hós 1 hét alatt csak 5 dekát hizott én is megijedtem .Legalább 10 kellenne. Nekem is fogyóba van a tejem . Én úgy csinálom mivel estére kevessebb inkább, ezért adok neki este bébiételt és utánna még megszoptatom. Szerdán megént viszem mérni remélem valamit javult a helyzet,jó lenne legalább 6 hóig kibirni tejcsivel. Sajnos ugy veszem észre nekem nem fog sikerűlni .Nektek sok sikert és súlygyarapodást.
14/18 anonim válasza:
Egy éhes baba nem alussza át az éjszakát. 10 óra alvás egyhuzamban nem akármi.. Biztosan elég laktató a tejed, mert akkor nem aludna ennyit.. Én nem adnék semmit neki pluszban, esetleg tényleg a kóstoltatást kezdeném, de az meg annyira minimális mennyiség, hogy attól nem fog számottevően többet hízni. Az orvos vagy a védőnő mit mondott? Egyébként az én kislányom 30 dekát hízott ennyi idős korában és az orvos meg a védőnő szerint tökéletesen elég volt. Most meg 6 és 7 hónapos kora között 70 dekát, pedig csak 1x kap naponta gyümölcsöt, de azután is szopizik még.
15/18 anonim válasza:
szia! Én irtam a sinlacot... Nekem a védőnéni javasolta, teljesen natur,nem allergizál, de azért ez nem a te finom tejcsid:) a lényeg hogy szopós baba eheti esténként, jó laktató, ha fürcsi előtt adod neki, fürcsi után még rázopizik, szerintem okés lenne igy az éjszala! Ha itt a keresőben beütöd, hogy sinlac, ezer beszélgetést is kidob róla, hasznosak! Simán bementem a dm- be és levettem a polcról, de előtte olvasgass róla, hogy el tudd dönteni, kell- e ez nektek:) puszi
16/18 anonim válasza:
8.56-os vagyok. Attól ne ijedj meg, hogy éjjel még felébred a babád. Szoptasd meg és kész. Az enyém még most, 7 hónaposan is 1-2 alkalommal ébred, félálomban szopik néhány kortyot és alszik tovább. A nagyobbak is így csinálták kb. addig, amikor már nappal 2-3 alkalommal szilárd ételt ettek. Aztán ők is átaludták az éjszakát... A legidősebb fiam tápszert is kapott pótlásként és bizony ő minden éájjel 3 óránként ébredt 8 hónapos koráig... Persze, te érzed, hogy valóban szükség van-e a pótlásra, te döntesz.
17/18 anonim válasza:
Szerintem nem kell aggódnod! Az én kisfiam is 5 hónapos, és az utóbbi 1 hónapban ő is csak 25-30 dkg-ot hízott. Az anyukám a védőnénink és azt mondja, hogy ez teljesen normális.A saját unokájáról van szó...megmondaná, ha nem lenne elég:)... Már rengeteget mozog, nem hízik annyit, mint eddig. Egyébként 3100 grammal született, és 5 hónaposan volt pontosan 7 kg.
18/18 anonim válasza:
Az előző válszoló vagyok... Szerintem ne adj tápszert!Ha éhes lenne, hidd el, hogy sírna (üvöltene:), nem aludna nyugodtan. Estére lehet, hogy kevesebb a tejci, de biztosan elég neki így is!Ne méregesd sokszor, az csak frusztrál, csak ideges leszel, és az nem jó a tejtermelődés szempontjából!Igyál sok folyadékot és pihenj le egy kicsit napközben, amíg a babó alszik!És ne is gondolj arra, hogy nem elég a tejed!Hidd el beválik!Csak nyugodtan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!