Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Reggel hány órakor kel fel 16...

Reggel hány órakor kel fel 16 hónap körüli babátok? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés
Kisfiam most lesz 16 hónapos, de már kb.2-3 hete egyre korábban ébred reggel. Sosem volt az a 9-ig alvó típus, régebben 7:30 körül szokott kelni. Az utóbbi hetekben azonban 5:30-6:15 között felébred és nem is tudom már visszaaltatni, akkor sem ha odaveszem magam mellé. Nem tudom mi lehet az oka...meg szoktam kínálni folyadékkal hátha szomjas és nem tud aludni, de pár kortynál többet nem fogad el. Már próbáltam hogy teljesen besötétítek ilyenkor, vagy pár percre kinyitom az ablakot hogy jöjjön egy kis friss levegő, de semmi eredménye.
2010. okt. 4. 14:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló a probléma nem is annyira a korai kelés, hanem hogy eddig, szinte az első hónapoktól, átaludta az éjszakákat, gond nélkül, de úgy másfél hónapja, minden éjjel felkel valamikor hajnalban, inni kér, miegymás és úgy alszik vissza.
2010. okt. 4. 14:28
 2/9 anonim ***** válasza:
Kezdetektől 9-1/2 10-ig alszik, azóta is, 20 hónapos. Mindegyik gyerekem ennyit aludt (este 8-tól...)
2010. okt. 4. 14:30
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket és várom még a válaszokat!
2010. okt. 14. 14:37
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia! Enyém 6 és 7 óra között ébred, nagy csoda ha tovább alszik.

Szerintem nem tudsz vele mit csinálni, főleg ha átalussza az éjszakát, azért kel fel reggel mert elég volt neki az alvás. Ha nem vagy álmos te sem tudod erőltetni azt hogy aludjál. Ahhoz hogy elfáradjon éjjelre gondolom az kell neki hogy többet legyen fenn nappal.

2010. okt. 14. 14:47
 5/9 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is ugyanezt produkálja az elmúlt két hónapban, az is igaz, hogy azóta 3 foga bújt ki, így már összesen 16 fognál tartunk. Szerintem tuti ez a baja, mert sokszor szinte felsikít álmában. És ő is korán kel, ha fél 7-ig húzza, az már nekünk jónak számít. Én bízom abban, hogy most leáll a fogzása, és ismét tud jókat aludni.
2010. okt. 14. 14:57
 6/9 anonim válasza:
15 hónapos lesz a kisfiam. Kb. 1 éves koráig működött az, hogy 6-fél 7 körül kelt, megitta a tápszert, és utána visszaaludt fél 9-9-ig. Aztán ez megszűnt, kb. 2 hónapja. 6-7 között kel, mostanában az se ritka, hogy fél 6-kor már felsír, adok neki inni, de nem mindig alszik vissza, van, amikor csak 5-10 percet. Este fél 9-3/4 9 körül alszik el, ha esetleg később, akkor se alszik reggel tovább. Éjjel is felsír 2-3 alkalommal. Most jön kb 3 rágófoga is.
2010. okt. 14. 15:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Az enyém is fél hétkor ébred fél 8 helyett, próbálom később letenni, de nem megy. Csak az óraátállítástól tartok, mert akkor borul a napirend, mert biztos nem bírja ki egy alvással, ha hajnalban kelünk.
2010. okt. 14. 19:04
 8/9 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy nálunk is összefüggésben van a dolog a fogzással, mert ha visszagondolok kb.azóta tart a dolog mióta elkezdtek kibújni a rágófogai.

Attól én is félek, hogy mi lesz óraátállítás után, mert akkor reggel 6-kor még csak 5 óra lesz, hát behalok ha olyan korán fog kelni.

2010. okt. 14. 19:59
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kisfiam 15 és fél hónapos. Az utóbbi 1-2 hónapban hetente 1x-2x 5 körül ébred: korgó gyomorral. (Vacsorára és napközben is bőven eszik pedig)."Kénytelen " vagyok felkelni és enni adni neki ilyen korán, holott ezelőtt sosem volt ilyen, reggel 8-ig aludt, simán. Manapság már örülök, ha 7 után kel.

Amúgy abszolút rapszodikus, hogy mikor ébred, ált. 5 és fél8 között. "Ünnepnapokon" 3/4 8-ig is alszik :)))

Ha nagyon korán kel, nem cserélek pelust sem, nem nagyon beszélek hozzá, így visszaalszik. De akkor is felkel max. 8-kor!

2010. okt. 14. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!