Hány órát alszik éjszaka összesen 7 hónap körüli kisbabátok? Mikor alszik el este és kel fel reggel?
Szia!
Cumis kérdés, na én nagy szakértője vagyok.
Én az éjszakai etetést húztam el a cumival. Leszokott az éjszakai evésről. Aztán hajnalban már éberkedett, kérte a cumit, de nem ébredt fel. Innentől ment az ugrálás a cumi visszaadás miatt.
Aztán kicsi lányom mindig előbb és előbb kezdte, már éjfél, fél egykor. És volt, hogy 2,5 órán keresztül 1-2-3-5 percenként keltem, volt, hogy le sem ért a fejem a párnára. És hónapok óta ez ment.
Míg idén febr. 6-án reggel elvettem tőle a cumit. Keservesen sírt 1 órán át velem együtt. Csak kérdeztem, hogy vajon jól csinálom-e, segítsen már valaki. Aztán következő alvás előtt fél órát sírt, ma meg már odáig jutottunk egyáltalán nem sír, néha nyöszörög 1-1 du. elalvás előtt, de éjszaka tudok pihenni reggel 6.30-ig. Egyáltalán az első éjszaka óta nem kérte a cumit, fél nap alatt megtanulta, hogy nincs cumi. Nem éberkedik és nem ébred fel. És így nappal én is türelmesebb vagyok. Ja, nappal sincs cumi, így megúsztam azt a hisztit hogy később el kell tőle venni a cumit.
Hamar megtanulják ám az új szokást, olyan ügyesek. Kicsit ringatom a popsiját, simogatom a buksiját, ha nehezebben megy az elalvás. Megnyugszik, szól a babazene. De ha nagyon fáradt 1-2 perc alatt el is alszik, semmi hiszti nélkül.
Örülök, hogy meg tudtam hozni ezt a döntést, már hónapok óta gondolkodtam rajta.
Sok sikert!
Beus
Szia!
Én 6 hónapos korában vettem el tőle a cumit, ez nincs korhoz kötve, de tény szerintem legalábbis, mikor nagyobb 1-1,5 éves, akkor jobban érvényt tud szerezni az akaratának, hisztizik, tombol. Ilyen picinek még nem sok mindent tud tenni, csak sírni. Szerintem az én lányom már nem is tudja mi az a cumi. Olyan ügyesen alszik nélküle, már egyáltalán nem keresi elalváskor és nappal sem.
Azóta is átalussza az éjszakát 1-2x átmegyek hozzá, ha nyöszörög, de ha nem mennék sem lenne baj, ilyenkor azért megringatom icipicit a popóját, megvárom míg nem mocorog már és megyek aludni. Ha egyáltalán nem nyöszörög én éjjel még mindig nagyon éber vagyok, azért átmegyek megnézem, hogy nem bújt-e be a takaró alá, nem lóg-e ki a keze a kiságyból, nehogy elakadjon.
5.30, 6.30, 7.30, 8.00-ás keléseink vannak, de ma pl. 6-kor éberkedett, felsírt, visszaaludt, majd 9.15-kor kelt és én is tudtam pihenni.
Szóval nekünk csak jót tett a cumi elvétele.
Sok sikert hozzá, ha megpróbálod, aztán ha gondolod írd meg mi lett, akár priviben is.
Köszi a válaszokat. Hát.. még mindig kellően bizonytalan vagyok a cumit illetően. Már kiírtam egy cumis kérdést is, és elég vegyes válaszok érkeztek. Van aki azt mondja, hogy kicsi még ahhoz, hogy elvegyem a cumit, és őszintén szólva nincs szívem hozzá. A foga i9s jön, nem akarom, hogy még jobban szenvedjen. Azért köszi a válaszokat megfontolom, hogy mi legyen.
Aki elvette a babájától a cumit az leírná nekem részletesebben, hogy hogy csinálta, és hogy viselte a gyerek? Köszi.
Szia!
Mikor tétlenkedtem 1-2 hónapja én is kiírtam a kérdést, hogy elvegyem a cumit, vagy ne? Vegyes válaszok jöttek és csak azért nem vettem el, mert valaki azt írta a fogzásnál jól jön majd. Így maradt a cumi. De sajna nem lehetett bírni az éjszakázást hónapok óta.
A fogzástól én is félek, de amelyik babának egyáltalán nem volt soha cumija, annak is kinőtt a foga valahogy.
Meglátjuk.
Sok sikert kívánok és erőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!