Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ehhez mit szóltok anyukák? Ti...

Ehhez mit szóltok anyukák? Ti is ilyen "jó" tanácsokat kaptok a védőnőtöktől?

Figyelt kérdés
Ma voltam a kislányomat leméretni a védőnőnél. 7 hónapos volt a múlt héten. 3-4 hete eszeget gyümölcsöt, de csak annyit, hogy a szopi még elférjen. Az előző hónapban 40 dekát, most majdnem 70-et hízott így is. A védőnő bejelentette, hogy most már nyugodtan adjak neki zöldségeket, amit a MI LEVESÜNKBEN főzök meg neki..."Fölösleges annyit pepecselni a babakajával." Hát én ki vagyok akadva!!! Nem egy őskövület a védőnőm, középkorú, és mégis ilyen "tanácsokat" osztogat az anyukáknak. Még az a szerencse, hogy nem ő az első babám, mert akkor lehet, hogy még hallgatnék is rá....
2009. márc. 30. 13:02
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy ezzel bárkinek segítettél. Azért jó lett volna, ha elolvasod a kommentjeimet is..
2009. márc. 30. 19:06
 32/38 anonim ***** válasza:
58%
Zöldséglevesből simán mehet neki:)Mit össze nem vitáztok:)van a válaszolók között védőnő?
2009. márc. 30. 19:40
 33/38 anonim ***** válasza:
55%

Kedves kérdező! :-)

Mi is anyatejesek voltunk és 6-7 hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást! Ebben semmi rossz nincs. Még mindig jobb mint mások akik 3-4 hónaposan tömik a babájukat mert anyuka/anyós állítása szerint lehet…mert mi is ettünk anno mindenfélét, naja…akkor nem volt ennyi alternatíva mint ma.

Olvasva a válaszokat és azt amit te kérdeztél olyan érzésem támadt hogy lehet félre értettél valamit? A védőnő arra gondolt hogy saját készítésű ételeket is adhatsz a babának a korához megfelelően, nem? Én is szoktam főzni, mielőtt fűszerezek kiveszem neki a zöldséget!

Ennyi lenne :-)

Itt nagyon sok anyuka ír erről és jól csinálják szerintem.

Aláírom nincs hibátlan ember, de mi is néha hajlamosak vagyunk félre érteni a dolgokat vagy nem figyelünk oda (fáradság, stb…)

2009. márc. 31. 12:46
 34/38 A kérdező kommentje:
Sajnos nem értettem félre.. előtte hangosan beszélt a főzelékekről, aztán halkan, csak nekem intézve a dolgot a mi levesünkben főtt zöldségekről. Engem ez háborított fel. Gondolom, úgy volt vele, hogy a legidősebb gyerekem pici korában esetleg így is lehetett etetni a babákat, akkor most a picinél is így fogom..pedig akkor se adtam neki a mi kajánkból..pedig már 16 éves..akkor is külön főztem neki való dolgokat.
2009. ápr. 1. 12:02
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a kisfiam 4 hónapos volt, amikor mellgyulladást kaptam. Gennyet és vért fejtem a tej mellé, odaadni neki nem lehetett, de fejtem, hogy megmaradjon a tejtermelés, noha rohadtul fájt. Nem sikerült. Illetve valamilyen minimális mennyiség maradt, de hiába próbáltam aztán 2 óránként szoptatni, akkor sem jött vissza. Nekem mindenki, minden orvos azt javasolta, hogy ha egy mód van rá NE tápszert adjak a gyereknek, hanem inkább kezdjem meg a hozzátáplálást. Mondjuk valamennyi tápszert így is kellett kapnia

Most 10 éves a fiam, a gyerekorvost azt hiszem 2 éve láttuk utoljára, néha a traumatológiára megyünk. Szóval az egészsége azt hiszem nem sínylette meg.

És krónikusan lusta vagyok, úgyhogy bizony 7-8 hónaposan kapott sárgarépát a levesünkből, sőt húst is. Csirkehúst és májat daráltam neki. Teszem hozzá orvosi javaslatra, mert egy ideig vashiányos volt. A levest meg sótlanul főztem és mikor már kivettem a piciét akkor sóztam - így mindenki jól járt.

Szerintem nem ez az elsődleges kérdés a gyereknevelésben.

2009. ápr. 1. 18:44
 36/38 anonim ***** válasza:

12:46-ós vagyok!

Hát természetesen nem adunk a babának abból a kajából amit mi eszünk. Szerintem mindenki egyet ért. Csak picit máskép jött le, félreérthetően. De te jobban tudod hisz már van egy nagy gyereked és rendelkezel megfelelő tapasztalattal, így könnyen el lehet dönteni hogy megfogadod a védőnő tanácsát vagy sem. :-)

Minden jót!

2009. ápr. 1. 20:27
 37/38 anonim válasza:
82%
Több védőnőt is ismerek, közöttük is vannak maradiak és felvilágosultak is,területtől is függ. Sajnos sokuk úgy érzi, mindenható és csak az ő véleménye a jó. De ettől függetlenül érdemes megfelelő, szabadon választott tanácsadóhoz fordulni, akinek a véleményét el tudod fogadni. Az én véleményem megegyezik a kérdés feltevőjével, egy éves kor alatti babának, főleg ha most kezdi a gyümölcsöket kóstolgatni, még egyáltalán nem való a felnőtt étel. De ki-ki a saját belátása szerint eteti a gyermekét. Nem értem ebből miért kell vitát kavarni. Szép napot mindenkinek:-)
2009. ápr. 2. 13:44
 38/38 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Nekem minden válasz hasznos volt pro és kontra. Sajnálom, hogy akik válaszoltak, nem tudtak egymáshoz toleránsabban viszonyulni...
2009. ápr. 3. 10:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!