Ehhez mit szóltok anyukák? Ti is ilyen "jó" tanácsokat kaptok a védőnőtöktől?
Kedves kérdező! :-)
Mi is anyatejesek voltunk és 6-7 hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást! Ebben semmi rossz nincs. Még mindig jobb mint mások akik 3-4 hónaposan tömik a babájukat mert anyuka/anyós állítása szerint lehet…mert mi is ettünk anno mindenfélét, naja…akkor nem volt ennyi alternatíva mint ma.
Olvasva a válaszokat és azt amit te kérdeztél olyan érzésem támadt hogy lehet félre értettél valamit? A védőnő arra gondolt hogy saját készítésű ételeket is adhatsz a babának a korához megfelelően, nem? Én is szoktam főzni, mielőtt fűszerezek kiveszem neki a zöldséget!
Ennyi lenne :-)
Itt nagyon sok anyuka ír erről és jól csinálják szerintem.
Aláírom nincs hibátlan ember, de mi is néha hajlamosak vagyunk félre érteni a dolgokat vagy nem figyelünk oda (fáradság, stb…)
Nekem a kisfiam 4 hónapos volt, amikor mellgyulladást kaptam. Gennyet és vért fejtem a tej mellé, odaadni neki nem lehetett, de fejtem, hogy megmaradjon a tejtermelés, noha rohadtul fájt. Nem sikerült. Illetve valamilyen minimális mennyiség maradt, de hiába próbáltam aztán 2 óránként szoptatni, akkor sem jött vissza. Nekem mindenki, minden orvos azt javasolta, hogy ha egy mód van rá NE tápszert adjak a gyereknek, hanem inkább kezdjem meg a hozzátáplálást. Mondjuk valamennyi tápszert így is kellett kapnia
Most 10 éves a fiam, a gyerekorvost azt hiszem 2 éve láttuk utoljára, néha a traumatológiára megyünk. Szóval az egészsége azt hiszem nem sínylette meg.
És krónikusan lusta vagyok, úgyhogy bizony 7-8 hónaposan kapott sárgarépát a levesünkből, sőt húst is. Csirkehúst és májat daráltam neki. Teszem hozzá orvosi javaslatra, mert egy ideig vashiányos volt. A levest meg sótlanul főztem és mikor már kivettem a piciét akkor sóztam - így mindenki jól járt.
Szerintem nem ez az elsődleges kérdés a gyereknevelésben.
12:46-ós vagyok!
Hát természetesen nem adunk a babának abból a kajából amit mi eszünk. Szerintem mindenki egyet ért. Csak picit máskép jött le, félreérthetően. De te jobban tudod hisz már van egy nagy gyereked és rendelkezel megfelelő tapasztalattal, így könnyen el lehet dönteni hogy megfogadod a védőnő tanácsát vagy sem. :-)
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!