Ehhez mit szóltok anyukák? Ti is ilyen "jó" tanácsokat
kaptok a védőnőtöktől?
Figyelt kérdés
Ma voltam a kislányomat leméretni a védőnőnél. 7 hónapos volt a múlt héten. 3-4 hete eszeget gyümölcsöt, de csak annyit, hogy a szopi még elférjen. Az előző hónapban 40 dekát, most majdnem 70-et hízott így is. A védőnő bejelentette, hogy most már nyugodtan adjak neki zöldségeket, amit a MI LEVESÜNKBEN főzök meg neki..."Fölösleges annyit pepecselni a babakajával." Hát én ki vagyok akadva!!! Nem egy őskövület a védőnőm, középkorú, és mégis ilyen "tanácsokat" osztogat az anyukáknak. Még az a szerencse, hogy nem ő az első babám, mert akkor lehet, hogy még hallgatnék is rá....
Miért szerinted mi baja lenne egy 7 hónapos babának a levesben főtt zöldségtől? Én már adtam neki ekkora korban és semmi baja nem lett.
2009. márc. 30. 13:06
2/38 anonim válasza:
Sajnos vannak ilyen agyamentek. Az enyém sem különb.Ő csak hümmög,meg annyit mond hogy hogy "igen","nem","talán". na köszönöm!!
3/38 anonim válasza:
Szerencsére a mi védőnénink nem ad ilyen "okos" tanácsokat. Ő 3 gyerekes anyuka,és nagyon jó fej. Mindenre odafigyel,és sokat segít. Az én babám 7 hónapos,már három hónapja elkezdtük a hozzátáplálást (tápszeres baba),de még sem mondja,hogy adjam neki a mi kajánkat.
4/38 anonim válasza:
Hát ez tényleg kiakasztó. Bár nekem még csak egy babám van aki most lesz 11 hónapos, én még mindig külön főzök neki, vagy ha úgy alakul bébiételt kap. Majd egy éves kora után hozzászoktatom a felnőtt kajákhoz. És az én gyerekem is 52 dgk-ot hízott most a kilenc és a tizedik hónap között. Akkor én is adjak neki a mi kajánkból, ami szerintem jobban hízlal, mint a neki készített zöldség, gyölöcspüré. ÁÁÁÁÁÁÁ
Amúgy az én védőnőm sem sokkal jobb.
Jó babázást neked.
2009. márc. 30. 13:07
5/38 anonim válasza:
Atya világ....
VAJON MI BAJA LESZ TŐLE??????most komolyan???
én már ilyenkor simán adtam neki levesből ezt azt és majd kicsattan az egészségtől.....
6 hónapos kora után ha anyatejes ha nem már másra is szüksége van.....
2009. márc. 30. 13:08
6/38 anonim válasza:
Egy a lényeg: a védőnők többségére sajnos nem szabad hallgatni. Sajnos nagyon sok ilyen védőnő van, tisztelet a kivételnek. És ezért van ilyen sok anyuka, aki 3-4-5 hónaposan már nagyban eteti a babáját, és fogalmuk nincs a következményekről.
Nekem mondjuk szerencsém volt, mert nagyon jó védőnőt fogtam ki, és teljesen egyet értettünk a babák táplálásában, de ne tudd meg, hogy sok kismama mit össze szidta a "haladó" gondolkodása miatt.
2009. márc. 30. 13:08
7/38 anonim válasza:
Háááát!!!!!!
Az én védőnőmnek 1 gyereke van,de ő mindent a NAGY könyvből mond,és ahhoz viszonyít.Engem azzal cseszeget,hogy nagyon sűrűn eszik az 5hónapos fiam,mert még mindig 2-2,5óránként szopik.4hónapos kora óta adok neki gyümölcsöt/zöldséget-de neki mindent külön csinálok.Állandóan azt mondogatja,hogy neki még többet kéne aludnia,keveset hízik(havi 5-600g)és hogy CSAK középkategóriás.
Szóval sorolhatnám,a dolgokat.Szerintem mivel neked már van tapasztalatod,úgyis aszerint fogsz cselekedni.Másrészt 7hónapos babának lehet hogy tényleg nem árt már a saját főztünk-enyémnek biztosan nem fog,mivel addigra már 3hónapja fog kapni a cicin kívül mást is.
Hagyd rá
2009. márc. 30. 13:10
8/38 anonim válasza:
Nem lehet, hogy pl a húslevesben főtt a babád által már kóstolt zöldségekre gondol? Ha nem teszel bele sót/vagy csak nagyon keveset, és magatoknak utólag sózod, akkor turmixolva már tényleg megeheti. Persze, nem bablevest, vagy vagy halászlevet kell adni...:)
2009. márc. 30. 13:10
9/38 anonim válasza:
MI BAJ LEHET abból ha ad neki 7 hónaposan pár falat répát??hm???
ettől kiakadok hogy ezen valaikik kiakadnak.... már bocsi.
nem 3 hónaposról van már szó....
2009. márc. 30. 13:11
10/38 A kérdező kommentje:
Persze, kedves 1. válaszoló. Ugyan mi baja is lehetne egy olyan babának a mi kajánkban főtt zöldségtől, aki eddig csak anyatejet és gyümölcspépeket kapott??? A levesben eleve többféle fűszer és só is van, esetleg még hús is... Biztosan érdemes a gyerekkel kísérletezni??? Aztán meg később nem fogod tudni miért is van baj nagyobb korában a veséjével, a májával esetleg a vérnyomásával.. Persze, te "tudod", hogy mit adsz a gyerekednek..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!