Ehhez mit szóltok anyukák? Ti is ilyen "jó" tanácsokat
kaptok a védőnőtöktől?
Figyelt kérdés
Ma voltam a kislányomat leméretni a védőnőnél. 7 hónapos volt a múlt héten. 3-4 hete eszeget gyümölcsöt, de csak annyit, hogy a szopi még elférjen. Az előző hónapban 40 dekát, most majdnem 70-et hízott így is. A védőnő bejelentette, hogy most már nyugodtan adjak neki zöldségeket, amit a MI LEVESÜNKBEN főzök meg neki..."Fölösleges annyit pepecselni a babakajával." Hát én ki vagyok akadva!!! Nem egy őskövület a védőnőm, középkorú, és mégis ilyen "tanácsokat" osztogat az anyukáknak. Még az a szerencse, hogy nem ő az első babám, mert akkor lehet, hogy még hallgatnék is rá....
te is írtad hogy elég 6 hós kora után bevezetni.... és bevezetted???????
de amúgy szerintem is hagyni kellene ezt az amúgy is provokatív kérdésre a válaszolgatást....
2009. márc. 30. 13:30
22/38 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem akarok veszekedni!! Igen, véleményeket kértem. Az anyukám bizony engem titokban szoptatott 5 hónapig, a védőnő nem tudott róla... Írtam már, hogy mindenki azt ad a babájának enni, amit akar, szíve joga. De az mégis csak érdekes, hogy egy olyan ember ad ilyen tanácsokat, akiben elvileg az anyukák megbíznak. Egyébként meg a túl korai elválasztásról, hozzátáplálásról megvan a saját tapasztalatom a 17 éves nagy fiammal. Sajnos minden nyavaja elkapja. Én csakis annak tudom be ezt, hogy amikor még ő volt pici, egészen más elvek voltak a babák táplálásával kapcsolatban. Érdekes módon a 2 kisebb szinte sosem beteg..ők 6 hónapig kizárólag szoptak és csak fokozatosan vezettem be náluk a szilárd ételeket...
23/38 anonim válasza:
te is írtad hogy elég 6 hós kora után bevezetni.... és bevezetted???????
de amúgy szerintem is hagyni kellene ezt az amúgy is provokatív kérdésre a válaszolgatást....
24/38 A kérdező kommentje:
Ja! És én senkit sem szavaztam le, mert tényleg a véleményekre voltam kíváncsi. Egymást szavazták le a válaszadók..sajnos itt tartunk.
2009. márc. 30. 13:32
25/38 A kérdező kommentje:
Igen, bevezettem, hiszen gyümölcsöt már eszik..úgy tudom, 1 éves koráig elég áttérni a szilárd táplálásra, addig meg még van 5 hónapunk...
2009. márc. 30. 13:34
26/38 anonim válasza:
Nem értelek Titeket csajok, hogy miért kell baszakodni egymással?Úgyis mindenki másképp csinálja, ahogy jónak látja. Szerintem kérdező direkt provokativ kérdést tett fel és most élvezi hogy vitáztok. Mindenki maga tudja mi a saját babájának a jó, kár fikázni a másikat hogy szarul csinálja, ha nem ugyanarra a módszere esküdtök. A védőnőkről és gy.orvosokról pedig annyit hogy ugyanolyan hétköznapi emberek mint te vagy én és megvan nekik is egy csomó mindenről a saját véleményük.
2009. márc. 30. 14:15
27/38 anonim válasza:
Hát nem tudom, én 30 éves vagyok, és a fáma szerint a nagyanyám 2 hónaposan megetetett májjal és krumplival...és utána sem kíméltek, tehéntej felesben és harmadolva. Nem volt tej az édesanyámnál.
Semmi nyavalyám nincs, nem vagyok semmire allergiás, influenzás sem voltam soha. A mostani gyerekek sokkal érzékenyebbek mindenre, ennek is biztos megvan az oka. Szerintem mindenki csinálja úgy ,ahogy az öszötnei diktálják, és szűrje le a sok tanács közül a neki legelfogadhatóbbat.
2009. márc. 30. 15:33
28/38 anonim válasza:
Azért annyit hozzátennék a kérdésfeltevő válaszához, hogy nem csak az anyatejes babának elég 6 hónapig az anyatej, hanem a tápszeresnek is a tápszer. Ott sem szabadna hamarabb hozzátáplálni, csak sajnos sok a türelmetlen anyuka.
2009. márc. 30. 15:47
29/38 A kérdező kommentje:
Nem akartam senkit provokálni, bocs, aki annak érezte! Azóta is ezen rágódok egyfolytában, amióta a védőnő ezt mondta. Persze, mindenki csinálja, ahogy jónak gondolja, csak furcsállom, hogy nekem ezt éppen egy szakember mondta..szinte súgva, odakacsintva.. Na, mindegy! Ja! És egyáltalán nem röhögök a markomba a válaszolók más-más véleményén!!! De úgy látszik, vannak, akik szerint még a kérdés se megfelelő...
2009. márc. 30. 16:26
30/38 anonim válasza:
Szerintem nem a védőnőddel van a baj, hanem veled. Az ilyen emberektől van tele a hócipőm. Mi baja lenne tőle??? Szegény legalább kapna egy kis ízt a tej után, az én fiam imádja. 7 hós, de azt eszi a legjobban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!