Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ehhez mit szóltok anyukák? Ti...

Ehhez mit szóltok anyukák? Ti is ilyen "jó" tanácsokat kaptok a védőnőtöktől?

Figyelt kérdés
Ma voltam a kislányomat leméretni a védőnőnél. 7 hónapos volt a múlt héten. 3-4 hete eszeget gyümölcsöt, de csak annyit, hogy a szopi még elférjen. Az előző hónapban 40 dekát, most majdnem 70-et hízott így is. A védőnő bejelentette, hogy most már nyugodtan adjak neki zöldségeket, amit a MI LEVESÜNKBEN főzök meg neki..."Fölösleges annyit pepecselni a babakajával." Hát én ki vagyok akadva!!! Nem egy őskövület a védőnőm, középkorú, és mégis ilyen "tanácsokat" osztogat az anyukáknak. Még az a szerencse, hogy nem ő az első babám, mert akkor lehet, hogy még hallgatnék is rá....
2009. márc. 30. 13:02
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
70%
ja, ha te nmég sosem kóstoltattál a gyerekeddel tejen és pépen kívül mást, akkor kezd azzal. de hát már hamarabb szokták elkezdeni a kóstoltatást.... nem???
2009. márc. 30. 13:13
 12/38 anonim ***** válasza:
77%
mármint a kóstoltatással kezd
2009. márc. 30. 13:14
 13/38 anonim ***** válasza:
69%

és látom hogy akik nem értenek egyet a kedves kérdezővel azok le vannak pontozva......

magyar mentalitás....pf...

engem is le lehet pontozni :) :)

2 gyerekes anyuci :)

2009. márc. 30. 13:15
 14/38 A kérdező kommentje:

Sajnos úgy látom, elég sok itt a "haladó" anyuka, aki úgy gondolja, fölösleges a gyereknek neki való ételt adni. Háát, ti tudjátok..., de szerintem nem tudjátok. A többieknek köszi a válaszokat, úgy látom, velük egyet értünk :))) A többiek válaszát is köszönöm, de azért elgondolkodtató, hogy sokan így gondolkodnak.

Ja! És szó szerint azt mondta, hogy amit mi eszünk, abból vegyem ki neki a zöldségfélét. Engem ez döbbentett le.

2009. márc. 30. 13:18
 15/38 anonim ***** válasza:
71%
A só eléggé megterheli a babák veséjét,ezért nem ajánlják a sós és cukros dolgokat.Mindenből csak egy picit.A baba akkor sem fogja íztelennek tartani a zöldségeket,ha só nélkül v.nagyon pici sóval külön fűszerek nélkül főzzük meg és adjuk nekik.Szerintem megéri a fáradtságot külön főzni nekik,mert egy felnőtt azért sósan,fűszeresen és zsírosan eszik.Belehalni biztos nem fog egyébként,de szerintem nekem se hiába magas a vérnyomásom gyerek korom óta.10 hónaposan már szalonnát kaptam,mert azt "szerettem".Az óvatosságból baj biztos nem lesz.
2009. márc. 30. 13:20
 16/38 anonim ***** válasza:
31%

El kéne olvasni a kérdést! Ti tényleg úgy gondoljátok, hogy annak a babának aki eddig cicin és gyümin élt annak feltétlenül le kellene terhelni a kis gyomrát főszerezett leveszöldséggel?

Vagy ti így csináltátok, mert én nem. Előbb natur kapta a zöldséget, aztán kicsi főszerrel. És szerintem mindenkinek így kellene a baba egészséges fejlődése érdekében.

17/38 anonim ***** válasza:
82%

és mi baja lesz???magyarázdd már meg, légyszi!!!!

én több orvossal beszéltem már erről és javasolták nyugodt szívvel.

akkor a legtöbb gyerekorvos hülye? és csak ti vagytok okosak?

kérdezd mág meg anyukádat hogy te mit mikortól kaptál. el fogsz szörnyűlködni?anyukádat is elhordod mindennek, hm???

18/38 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem gondolkodni kellene. Biztosan van olyan leves, olyan módon elkészítve amiből ehet a babád. Akármilyen táplálási elvet is követsz. Szerintem nem lesz baja az ételnek, ha később fűszerezd, vagy a babád igényei szerint módosítod a receptet. Megint túlmisztifikálnak egy ennyire egyszerűen kezelhető dolgot. Egyébként a kérdésedben véleményeket kértél, azokat kapod. Ha az elején szólsz, hogy veszekedni szeretnél, lehet néhányan kihagyják a válaszadást.
2009. márc. 30. 13:21
 19/38 A kérdező kommentje:
Az anyatejes babáknál , ha elég nekik a tej, elég elkezdeni 6 hónapos kor után a szilárd ételeket kóstoltatni, bevezetni.. Addig a tejben minden benne van, amire szüksége van.
2009. márc. 30. 13:22
 20/38 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem csiálja mindenki ahogy akarja, de egy 7 hónapos babának NEM VALÓ A FŰSZERES KAJA. Szerintem ezt sok gyerekorvos is elmondja!
2009. márc. 30. 13:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!