Magatokkal viszitek a babátokat a bevásárló központba?
Figyelt kérdés
Gyakran látom, hogy anya+apa és a baba együtt vásárolnak.
Tegnap egy egész pici (pár hetes) babát is láttam. Nem értem miért kell ilyen tömegnek és nyüzsinek kitenni egy ilyen picit. Miért nem vigyáz otthon apa ameddig anya vásárol? Vagy én aggódom ezt túl? A lányom 4 hónapos, de még nem vittem ilyen helyre! Persze aki egyedül van, azt megértem, de legtöbbször úgy látom kísérő is van az anyával.
2009. márc. 29. 07:44
11/24 anonim válasza:
szia.mi januárba születtünk és pont inluenzajárvány volt,igy kb 3 hós volt amikor először bevásárolni vittük,hétköznap reggel egy majdnem üres bevásárlóközpontba.semmi baja nem lett,én roppant büszkén tologattam,és nagyon jolesett kimozdulni is.ha nincs járvány,és semmi baja nincs amúgy már 2 hósan vittem volna,igy terveztem,de a járvány miatt vártam.pár hetes babát semmiképpen nem vinnék ilyen helyre,de sokan nem olyan félősek mint mi.
12/24 anonim válasza:
Szia!!
Az én kisfiam most lesz 5 hós de még nem vittük el ilyen helyre!! Általában az anyosóm vigyáz rá addig!!
Majd lassan már visszük már mi is:)!
13/24 anonim válasza:
Egyrészt szerintem nem kell burokban nevelni a gyerkőcöt, abszolút semmi baja nem lesz, ha vásárolni megy a szülőkkel, rétegesen fel kell öltöztetni hűvösebb időben, bent pedig levenni róla egy réteget. Sajnos van, aki azért visz nagyon pici babát vásárolni, mert nem tudja másképp megoldani. Pl. nálunk csak a férjem vezet, tehát Neki alapból ott kell lenni, viszont vásárolni én szeretek, mert ha Ő vásárol, akkor biztosan drágábban ússzuk meg. Tehát ilyen ok is lehet egy családi vásárlás mögött. Mondjuk egész picinek nem vittük magunkkal vásárolni, de már kb. 4 hós korától jött velünk. 17 hónapos kislány anyukája.
14/24 anonim válasza:
Én 3 hetes kora óta viszem magam vásárolni a babámat (decemberi). Mindig délelőtt megyünk és nagyon gyorsan végzünk, bevásárlólista alapján, és senkinek nem engedem fogdosni, föléhajolni. Kénytelen vagyok magammal vinni, magától nem jön fel a kaja a lakásba. Soha nem volt beteg, még megfázva sem, 10,5 hónapos.
15/24 anonim válasza:
Hát lehet hogy én burokban nevelem, de nem viszem bezárt helyre nagy tömegbe a 8 hós kislányomat. Nem tenném ki fertőzésveszélynek. Igaz, az én férjem be tud vásárolni...
16/24 anonim válasza:
Szerintem 1-2 óra belefér még a piciknek is. Persze nem 1-2 hetes babának. Én dolgoztam plázába, és sok olyat láttam, hogy este 9-kor még anyuci ott kóborolt apucival és a babával. aki üvöltött. Anyuci meg nézett, hogy mi a baja. Na az gáz volt. De sztem ilyen nyálas időben kis kimozdulásnak elmegy. anyukák meg legalább kimozdulnak. :)
17/24 anonim válasza:
2 hónapos volt mikor először vittük bevásárolni. Igaz vasárnap este, amikor nem volt tömeg. Nem szeretném én sem burokban nevelni. Nálunk én is vezetek, meg Apa is és Apa is remekül be tud vásárolni, de kellene az ilyen kimozdulások is otthonról.
18/24 anonim válasza:
Én anno nagyon aggódtam, hogy fogom ezt megoldani, mert nem szerettem volna idő előtt bevezetni ez élet e féle sűrűébe. De sajnso nem tehetem mást, mert egyáltalán semmi segítségem nincs, senki nem tudna vigyázni a babámra. Már nem emlékszem pontosan de valamikor 3 hónapos kora körül vittem először "plázázni". Igyekeztem olyan időpontban amikor nincsenek sokan, meglepően jól viselte. Ezen is túl kel esni. :)Ha megoldhattam volna másként, akkor nem vittem volna, de egy árva lélek sincs aki segíthetne. És nem rendelhetek mindent internetről.
19/24 anonim válasza:
Első vagyok
Ha jól számolom, most lehet 1 év körüli a lányod, vagy tévedek? Még mindíg nem vitted tömegbe?
20/24 anonim válasza:
Szerintem nem minden családban működik az, hogy míg apa (vagy anya) bevásárol, addig a másik a babával otthon ül. Pl. ha nagybevásárlás van, hogy intézed? Nálunk párom tud vezetni, de egyedül tuti nem tud bevásárolni, mert a felét elfelejtené vagy nem találná a dolgoknak :) Mi a babánkkal kb. 3-4 hónapos kora óta megyünk vásárolni. Nem plázázni, bevásárolni! Más, amikor valaki a plázákban kóborol órákat a kisbabájával és más, amikor célirányosan megveszi, ami kell és szükséges a háztartásban, aztán irány haza. Amúgy egy játszóházban vagy közösségben ugyanúgy elkaphat bármit a baba, akár családban is, szóval nem hiszem, hogy egy pl. 8 hónapos babát ne lehetne elvinni a közértbe! Kellemes lehet annak, akinek van bejárónője, de lássuk be, unalmas is, nem hiszem, hogy az a jó, ha a 4 fal közé vagytok bezárva a babával egész nap!!! Persze a józan határokon belül kell intézni mindent, pár napos, hetes babát én se vinnék még közértbe, de 3-4 hónaposan már simán lehet, valamikor el kell kezdeni! 1 éves baba anyukája voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!