Igaza lenne a nagyinak szerintetek? Miért szól bele mindenbe?
Pénteken vásárolgattam a barátnőimmel és a picivel és találkoztunk anyukámmal.Ott még semmi nem volt,köszöntünk,megnézte a picit,mentünk tovább,Ő is ment a dolgára.
Amikor hazaértünk,anyukám felhívott,hogy én miért hordom mindig közösségbe a gyereket,nem kell folyton közösségi életet élnünk meg hogyha ennyi szabadidőm van,nyugodtan megtanulhatok háztartást vezetni és akkor biztos nem leenne ennyi időm barátnőkkel beszélgetni...
Eddig sem volt makulátlan a kapcsolatunk,de ez betett nekem.
Mikor a bátyáméknak gyereke lett,a felesége szinte beleőrült abba,hogy egész nap a 4 fal között van a gyerekkel és sehova nem megy.Én nem akartam ezt.
Persze,nem vagyunk egész nap oda,ha itthon vagyunk,akkor készségfejlesztő játékokat játszunk,bemegyünk a kerti medencénkbe(jobb időben),mesét nézünk.
A párom 9-től fél 4-4ig dolgozik,addig egyedül lennék a babával,de a barátnőimnek is hasonló korú gyerekei vannak,így velük találkozunk mindig és elmegyünk sétálni,vásárolni,kávézni,babauszira,babaangolra és nem vagyok egyedül,van társaságom.
Ha nem szeretné a lányom ezt,akkor természetesen nem mennék vele,de szereti.Olyankor mindig nevet,elvan a többi babával.
A nagyi viszont mindenbe beleszól.Bármit csinálok,az úgy nem jó,Ő jobban tudja.
Amikor a picit nem tettük pólyába,azzal csesztetett folyton.
Mikor megtudta,hogy nem főzök a babának,hanem Hipp-eset eszik,akkor 1 hétig mindennap jött és ellenőrizte,hogy miket eszik.Csak akkor állt le,amikor mondtam neki,hogy már sok,amit csinál.
Ha nálunk van és hallja,hogy sír a pici az ágyában vagy a járókában,akkor szó szerint rám parancsol,hogy ne vegyem fel,majd abbahagyja...Mikor közöltem vele,hogy nem fogom hagyni,hogy a pici sírjon,akkor még én voltam a rossz,mert elkényeztetem a gyereket és ezt minden barátnőjének elmesélte.
Nem értem,miért nem érti meg,hogy nem kellenek a tanácsai?!
Olyan szörnyű,hogy mindenbe beleszól.
Köszönöm a segítséget!
Bocsi, első vagyok. Két éve vagyok feleség, előtte két évet voltam menyasszony, aki már együtt élt a párjával, szóval már pár éve háziasszony szerepkörben is mozgok. Most várom az első babám, már most gondolkodom a napirenden, de nem tudom elképzelni, hogy lehet főzés nélkül...
Akkor mit esztek? Hogy bírja ezt a férjed? Később mit mondasz majd a gyereknek, vagy ebben nő majd fel?
Azt hittem, mindent elvégzel, ahogy normális, és aztán mész sétálni.
Hogy lehet úgy családot ellátni, hogy nem főzöl? Nekem ez fura, nem fér a fejembe...
Kérlek, írd meg, hogy megy ez, hátha lenne, amit én is tudnék alkalmazni :S
24/N
OFF: Szia első,
ne gondolkodj a napirenden, majd a baba megoldja!:)
Én sem főzök minden nap, egy héten kb. 4szer eszik főtt kaját a férjem. Felnőtt ember, megtalálja a hűtőt, nem ha éhen. Meg vannak ételek, amiket nem is enged nekem elkészíteni, mert ő jobban tudja:)
Én is előbb sétálok, mint házimunkázok, az megvár. A gyerek felnő, észre sem veszed, a háztartás örök. Inkább szaladjon picit a lakás, minthogy a babát azért kelljen félretolnom, mert van egy kávéfolt az asztalon. Tiszta ruha, tiszta tányér mindig van, bevásárolva is, de a patikarendhez/tisztasághoz én nem ragaszkodom.
Pár hete volt olyan kérdés, hogy a feleséget (harmadik gyerekét várja) piszkálja a férje, miért nem töröl port...hát asszem elküldtem volna a búsba, ha az én férjem jön ilyesmivel, mintha neki nem volna két keze...
A kérdezőék meg gondolom rendelik a kaját. Egy éves múlt a baba, bébiételt eszik, feltételezem hogy van rá keret.
a kérdezönek :
ülj le vele és mond el amit gondolsz és beszéld meg vele h csak akkor adjon tanácsot ha kéred ha nem hallgat rád akkor még párszor mond ha még mindig nem akkor egyszerűen függeszt fel vele a kapcsolatot egy időre pár hét és megint beszélj vele hátha a szünet észtre térítette
másik téma
nálunk azért mert dolgozik a párom még igen is kell segítenie pl mosogatás teregetés a gyerek körül persze a nagyobb gyerekeken is kell egy kicsit pl kiviszi a szemetet megterítenek stb
így ha elosztom akkor nekem is jut időm magamra pont elég ha spórolnak nekem 5-10 perceket az napi szinten akár egy óra is lehet ezt meg magamra fordítom
főzni én sem főzők minden nap pl levest csak 2-3 naponta de van h nem fogy el de nem elég holnapra akkor irány a mélyhűtő és jó lesz a páromnak ebédre majd valamikor
a nagyon esznek oviban isisben így volt olyan is amikor 1-2 hétig nem is főztem mert nem kellet
Mielőtt összejöttünk,amolyan agglegény életet élt,étteremben evett vagy rendelt magának valamit,szóval hozzá van szokva.
Az irodája mellett van egy étterem,ott szokott ebédelni,néha én és a pici is meglátogatjuk,akkor mi is vele ebédelünk.
Vacsira vagy rendelünk valamit vagy Ő főz...néha-néha az anyukája küld vacsorát(furcsa,az anyósommal jobban megvagyok,mint a saját anyámmal).
Itthon tényleg nincs sok dolgom,csak a babával foglalkozom.
Nem mondta a párom soha,hogy zavarja ez,Ő hozzá van szokva úgymond.
Járókába csak nagyritkán teszem be,a kiságyat meg alvásra használjuk,de ahogy felébred és nem vagyok ott,elkezd sírni.
Sajnállak! A helyzet az, hogy a nagyi a régi elvek szerint nevelést tartja jónak. Pedig már ma teljesen más a szemlélet. A kommunista, ne seresd, hagyd sírni, tedd külön szobába... mértéktartó háziasszony legyél el működött. És ha beismerné, hogy így nem volt jó akkor saját szemében is megbukna mint anya.
Lehet, hogy be kéne vonnod hogy többet segítsen és vigyázzon a kicsire. Akkor talán rájönne újra milyen is a gyereknevelés.
Mindig meg kell sajna hallgatni amit mond. Ha úgy érezd nincs igaza, akkor simán zárd le annyival a mondandóját, hogy de hát mama nézzen csak rá a gyerekre milyen tündéri, vidám kiegyensúlyzott baba. Ha rosszul csinálnám nem ilyen lenne.
Ezt vedd meg neki:
Ranschburg Jenő:
Szülők könyve - A fogantatástól az iskolakezdésig
keményen boncolgatja a régi és az új nevelési elveket. Anyum is elolvasta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!