Olvastam, hogy a tartósítószerek, és a színezékek akár hiperaktivitást is okozhatnak a gyermekeknél. Dehát szinte mindenbe van! Mire figyeljek?
szerintem a hiperaktivitást az agy dopaminátvivő képességének zavara okozza.
Ez pedig szerintem veleszületett betegség és nem kialakul tartosítószerek és egyebek hatására. nyilván fokozódhatnak a tünetek bizonyos élelmiszerek hatására és azt is el tudom képzelni, speciális diétával csökkenthetők a tünetek.
De valójában ezen gyerekek verése illetve olyan élethelyzetbe kényszerítése (például menjen sportolni és levezeti a feszültséget-egy olyan gyerek, aki nem is fogja fel a szabályokat, nemhogy be tudná tartani, alapból nagyon ügyetlen és esetlen- és ezekért jó pár pofon elcsattan, olvass el egy oldalt-gyerekem beleül a felmosóvízbe- neveld meg, büntesd meg, verd el, ezek a tanácsok; holott valójában ez a gyerek lehet agyilag nem képes felfogni, hogy nem szabad)A börtönökben ülő, Kolubbiába egy csomagot elvivő emberkék 99%-a hiperaktív, fel sem fogja, hogy mire kérik, ő valóban azt hiszi, kap pénzt ha átvisz egy csomagot-nem egy bonyolult feladat, és azt sem, hogy mi rosszat csinált ő ezzel. Biztos te is tudsz példákat, hogy a fejed fogod, épeszű ember, hogyan hihette el, hogyan csinálhat ilyet. Hát azért, mert hiperaktívak és ez a legjellemzőbb tünete ennek a betegségnek.
Jó én is elolvasom a cimkéket és próbálok olyat keresni, amiben kevés a káros anyag, de most aztán egy cimke mindent elbír, ki tudja mit eszel. egy biztos enni kell. Mindent nem tudsz előteremteni, mert mi ugyan magunk sütjük a kenyeret, de amit beleteszünk (liszt, vaj akármi)már bolti. na most földünk is van 1 hektár még meg is tudnánk termelni a búzát, de 2010-ben azért már túlzás, megtermelem a biobúzát, elviszem a malomba és abból sütök, de mindent mindig nem tudsz előállítani. És aztán vinni az oviba, vendégségbe stb
Úgyhogy kár ezen agyalni, el kell fogadni, rá vagyunk szorulva az élelmiszerekre, amikben vannak káros anyagok. És amik akár okozhatnak problémákat.
Amit lehet magam készítek el. De inni pl. Piroska szörpöt kap, tartósító és színezék mentes, kubut, vagy teát főzök neki.
Joghurtokat nem eszi, így én sütök tejszínes tortákat vagy vajas pudinggal készült sütiket, azokat imádja.
Pudingot te is főzhetsz, vagy natúr joghurtba mirelit gyümölcsöt turmixolsz!
Nálunk 1,5 éves lányom inkább a kolbászt eszi, bár az majdnem ugyan az mint a virsli. De felvágottból csak szín hús sonkát kap, abba legalább nincs annyi vacak beledarálva.
Szerintem minél több otthoni főztöt kell adni a gyereknek, abban tudjuk mi van!
Én próbálok odafigyelni, bár nem kifejezetten a hiperaktivitástól félek, hanem attól, hogy ez a sok vegyszer és mű izé tönkreteszi a szervezetünket.
Pl. a Vegetát, leveskockát és a fűszerkeverékeket lecseréltem olyanra, amiben csak só és fűszerek vannak, ízfokozó és egyéb szörnyűségek nincs.
Danone joghurtot sem veszek már, mert az is tele van E-cuccokkal.
Kész pudingot sem veszünk, mi csinálunk itthon. Túró Rudi, Tejszelet és társai már csak ritkán, régen minden nap volt itthon.
Viszont ezekből még nem találtam olyat, amiben ne lenne semmi mesterséges adalékanyag: felvágottak, virsli, májkrém, kekszek, margarin.
Talán a Győri Édes keksz szóba jöhet, ill. májkrémet lehet házilag is csinálni, de pl. a tejérzékeny kisfiamnak nem tudok mit kenni a kenyérre, mert vajat ugye nem ehet, a margarin meg nem valami egészséges, állítólag, így azt sem merem.
Kedves Hencsi! Gondolkodtam, mit lehet egy tejérzékeny babának kenyérre kenni. Szerintem: zsírt; ha már ehet tojást, akkor tojáskrémet; tőkehalmájat; padlizsánkrémet, és biztosan van még pár zöldség, amiből lehet pástétomot készíteni (mondjuk olivaolajjal).
Bocsi az off-ért!
Köszönöm a tippeket, kipróbálom majd! :)
Bocsi, az off-ért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!