Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Down szindrómás lehet csak...

Down szindrómás lehet csak ferde szem tünettel?

Figyelt kérdés

1 naposan bejött a gyerekdoki, és közölte, hogy bár rengeteg tünet hiányzik, de mivel a szeme ferde a babámnak, down szindróma gyanú merül fel.

a kiskönyvében már születési rendellenességként tüntette föl, mellé írta nyelvét öltögeti(nem lógatja, nem vastag, ha szomjas vagy éhes akkor én is észrevettem hogy ki-kidugja)és apró fülek.

Ami szerintem kicsit sem kicsi

Bő két héttel korábban született, azóta nagyon sokat változott, a szeme az néha ferdének tűnik, azóta viszont már jóval nagyobb.nemsoká genetikára megyünk, de addig is nagyon ideges vagyok.

2011. júl. 1. 19:18
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
nem lehet könnyű Neked, de tartsd magad, elsősorban a gyereked miatt, és bízz erősen, hidd el, minden rendben lesz.. a mai technikával hihetetlen, hogy ne vették volna észre, ha komoly a baj, és a miket leírtál tünetek igen csekély esélyt mutatnak, talán a családban megjelenő eset vetette fel a gyanút, aminek igen kicsi a valószínűsége, sz
2011. júl. 2. 11:35
 12/38 A kérdező kommentje:

levették tegnap a vért, hosszú 4 hét az eredményig.

A genetikus sem zárta ki a lehetőségét a down kórnak.

A remény szertefoszlott, mostmár csak azon izgulok ne legyen súlyos.

2011. júl. 5. 14:45
 13/38 anonim ***** válasza:
Nagyon-nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen, és azt kívánom őszintén, hogy az derüljön majd ki: a genetikus óriásit tévedett.
2011. júl. 5. 14:51
 14/38 anonim ***** válasza:
a reményt ne add fel, az, hogy nem zárta ki, nem jelenti azt, hogy beteg is a babád.. egy pici esély mindig van, mert egy szűrés sem 100%-os, és pont itt olvastam sokaktól, hogy egészséges babájuk született annak ellenére, hogy minden eredmény rossz lett, és a magzatvízvétel mindent megcáfolt
2011. júl. 5. 17:11
 15/38 anonim ***** válasza:
Figyi! Tudom, könnyű mondani, de tessék megnyugodni! A genetikus nem azt mondta, hogy tuti down kórós! "Csak" nem zárta ki. Tudom, hogy bazi nehéz, de muszáj erősnek lenned és a következő 4 hétben nem szabad összeomlanod! A gyerekeidért, ha másért nem is, de ki kell tartanod! NEm lesz semmibaj, gondolkodj kérlek pozitívan, mert a sok negatív gondolattal bevonzod a bajt! Itt a jó idő, mozduljatok ki, kösd le magad és kevesebbet agyalj, hosszú lesz ez a 4 hét, de ne tedd még hosszabbá, rosszabbá. Minden jót kívánok nektek és majd írj, hogy mi lett az eredmény.
2011. júl. 5. 22:50
 16/38 anonim ***** válasza:
Engem az amniocentézisem előtt sík ideggé tett a genetikus, aztán meg minden rendben volt az eredményünkkel. Talán mindegyik szereti paráztatni a pacienseit. Én is szorítok nektek!!!
2011. júl. 5. 22:56
 17/38 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek.

nagyon jól esik a támogatás.

Már kicsit jobban vagyok, és keresem az új szituhoz a nagyon sok jót ami érhet bennünket.

Imádjuk a kiscsajt, és az aggódás a fizikai egészségéért nagyobb már nint a félelem az újtól.

A párom sokkal pozitivabb nálam, egyszerűen tudomásul vette, irigylem.

Így hogy ismeretlen vagyok számotokra, sokkal könnyebb beszélni róla mint családban.

Tényleg köszönö mindenkinek.

2011. júl. 6. 10:27
 18/38 anonim ***** válasza:
Szia!! Nagyon drukkolok hogy minden rendben legyen!!! Mi is hsaonló cipöben járunk csak az én babám már nagyobb, 2 hós korában kezdte el nyujtogatni a nyelvét, és azóta is, már 5 hós. A szeme kicsit mandula de nem látom ferdének.én mâr majdnem 100 %nak érzem h down.el akarok menni genetikushoz,ha van ańyi eröd megírnád hova kellett mennetek. Csak én is ettöl a 4 héttöl félek. :(( sok eröt kívánok nekd,ne legyen semmi! Ha gondolod írj nekem,szintén így vagyok senkivel nem szertk erröl beszélni férjemmel sem.
2011. júl. 13. 07:01
 19/38 A kérdező kommentje:

Sajnos azóta kiderült, hogy szívbetegsége is van a babámnak, így mostmár nagyon nagy a valószínűsége, hogy igazolt a gyanú.

a lelkiállapotom, még mindig nagyon szörnyű, van hogy egy két napig mintha bele tudnék már nyugodni, aztán jön a szörnyű aggódás, és egyfolytában csak sírok.

Hétfőn telik le a 4 hét, azt mondták ha hamarabb kész lesz szólnak, persze nekünk ebben is kitart az utsó pillanatig.

Úgy gondolom ha az eredmény megérkezne akkor utána már elkezdenék beletörődni és nem lenne ez a feszkó, mert vagyok olyan hülye, hogy én még így is reménykedek.

Egyszerűen nem értem hogy nekünk mért tart 4 hétig.

a baba nagyon aranyos, ütögeti a kezével a játékokat, rugkapál egész nap ha ébren van, az evéssel nem vagyok elragadtatva, de most váltottunk tápit, mert a start az nagyon szörnyű ízű, és állandóan öklendezett.

Most még a kaki szine és állaga is más, és nyugodtabban eszik is.

A tejem sajna elapadt.

2011. júl. 28. 07:56
 20/38 anonim ***** válasza:
Ne szomorkodj, szivböl kivánom, hogy nagyobb baja ne legyen, hogy gond nélkül tudjatok élni, még ha kicsit fogyatékos is lenne. Hisz szereted, és biztos nem adnád oda semmi pénzért!!! Ne érdekeljen mi lesz a papiron szeresd mind eddig, és részesitd ugyanolyan bánásmodba, mintha semmi baja nem lenne!!! Kitartást nektek!!!!!
2011. júl. 28. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!