Down szindrómás lehet csak ferde szem tünettel?
1 naposan bejött a gyerekdoki, és közölte, hogy bár rengeteg tünet hiányzik, de mivel a szeme ferde a babámnak, down szindróma gyanú merül fel.
a kiskönyvében már születési rendellenességként tüntette föl, mellé írta nyelvét öltögeti(nem lógatja, nem vastag, ha szomjas vagy éhes akkor én is észrevettem hogy ki-kidugja)és apró fülek.
Ami szerintem kicsit sem kicsi
Bő két héttel korábban született, azóta nagyon sokat változott, a szeme az néha ferdének tűnik, azóta viszont már jóval nagyobb.nemsoká genetikára megyünk, de addig is nagyon ideges vagyok.
Az a nyelv öltögetés szerintem minden babánál így van, ha megéheznek, amíg picik. Olyan mintha szopizna, úgy csinál nem?
Még annyit, hogy nekünk a kisfiam bal a tenyerén van 4 újjas haránt barázda, ami szintén lehet a Down kór jele. Amikor jött vizitre a gyerekorvos, mondta, hogy elvitték vizsgálatra ezért, meg vért is vettek, mert fehérnek találták nagyon. Figyi! Amikor meglátott, mondta, hogy jé, én is nagyon fehér vagyok, szóval feleslegesen vettek vért, szúrták meg. A másikról annyit, hogy nekem volt amnioc.-m, amin genetikailag nézték és egészséges volt, szóval ha megkérdeztek volna, nem kellett volna így-úgy vizsgálgatniuk a kisfiam.
Barátnőmnek vágott nagyon a szeme és a kisfiának méginkább olyan volt születésekor. Nálatok nincs ilyen? Gyerekkori fotókat néztetek?
Én is szorítok nektek, hogy ne legyen gond!
meg fogom írni az eredményt, ha lesz annyi erőm, ha nem is azonnal de amnt bírom.
De édesapámnak is ferde a szeme, meg a kisfiamnak is.
Csak ezt a kutya nem kérdezte meg.
De az ember tudja addig néni a gyermekét, hogy attól már downosabbat nem láthat mint a sajátja.
iszonyú a várakozás, még csak genetikai vizsgálatra megyünk, aztán ha kell vérvétel is.
Köszi mindenkinek aranyosak vagyunk.
Üdv
a terhesség alatt soha nem merült fel a gyanu?
csináltattál integrált/kombinált tesztet?
minden rendben volt.
nt 2.1
afp rendben volt kombinált teszt rendben volt.
Genetikai ultrahangon voltam a sotén a korom miatt mindent rendben találtak.
A családban van downos, és ezért is merült föl ez a dolog.
benne volt a kartonomban
a második kommentemben azt akartam írni, aranyosak vagytok.
De már nem vagyok magamnál.
Én biztos vagyok benne, hogy semmi baja a babádnak. A down-nak rengeteg egyéb tünete is van. Donga láb, szívbetegség, ne is soroljam tovább...
Ismerek olyan kislányt, akinek egyértelműen mongoloid a szeme, és teljesen egészséges, nagyon értelmes kislány, semmi baja, ráadásul náluk senkinek előtte a családban nem is volt ilyen a szeme. Nem is értik, hogy jött így össze a kislánynál, de ők sem aggódnak, szerintem te se tedd magad tönkre lelkileg az örökös aggódással!
Azért kíváncsian várom, mi lesz a vizsgálat eredménye.
Köszönöm.
sajnos az idegeskedést hiába akarom nem tudom megszüntetni, max nem mutatom ki, de akkor meg néha rámjön a sírógörcs olyankor eltünök és próbálok mást nem idegesíteni.
Imádom a kiscsajt, és akármi lesz is, ő bajnok lesz, mert erős, tüneményes, az iránta érzett szeretetemben nincs törés, hiány...sőt!!!!
de azért nem bánnám ha minden rendben lenne.
születésekor 9/10 apgar értéket kapott.
Sem a csecsemősök, sem a szülésznő ne akarta elhinni hogy ne vették volna észre.
csak az a gond, ha elültetik a gyanút az ember fejébe, nem könnyű legyőzni, és mindig pozitivnak lenni.
Bezzeg a párom nem inog meg.irigylem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!