Nappali altatásnál a teljes besötétítés nagy hiba egy 8 hónaposnál?
Nálam ez soha nem merült fel kérdésként, én mindig lehúzom a redőnyt rendesen, sötét van a szobájában nappal is, ha alszik.
Én sem tudok aludni nappali fénynél, vagy ha igen, akkor sem olyan pihentető.
Nálunk ez soha nem okozott problémát, nem keverte a nappalt az éjszakával stb.
3 hónapos kora óta átalussza az éjsakákat, most 15 hónapos, egyszer alsik nappal, ebéd után másfél órát.
hát igen
ahány család annyi szokás
nem is lehet erre válaszolni igazából.
Én is félhomályban altatom a lányom itthon délután. Kicsi a lakás és az ágya az ablakkal szemben van, a szemébe tűzne a nap, ha nem engedném le a redőnyt. Egy kis fény átjön így is. Ennyi idősen felesleges azzal foglalkozni, hogy mi lesz az oviban.
A kislányom bölcsibe jár és a 2. héttől kezdve elalszik ott is magától, igaz ők is elhúzzák a sötétítőt.
Én nagyon megszívtam az első gyerekemmel.Nappal is teljes sötétségben altattam,lehúzott redőnynél.Aztán 6 vagy 7 hónapos volt,hogy úgy alakult lakást cseréltünk,ott nem voltak egy darabig redőnyök és egyszerűen nem volt hajlandó elaludni,pedig a sötétítőt behúztam,de félhomály volt.Arra gyanakodtam először,hogy a megváltozott körülmények,de nem mert édesanyámhoz és anyósékhoz is sűrűn jártunk és ott szépen aludt,persze lehúzott redőny mellett.Most a második gyereknél csak egy világosabb függöny van az ablakon,így szokta meg.Nappal 1 vagy 3 órát alszik,attól függ milyen idő van odakint este pedig sötét van mikor lefekszik és reggel 8ig alszik.De ő képes bárhol aludni ha világos van,ha sötét.
De gyereke válogatja szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!