A bébikompnak van előnye is?
És megkérdezted: "Ugye nem ártok a babámnak?"
De igen, ártasz.
De úgyis beleteszed, akárki akármit mond, úgyhogy nem igazán értem, miért tetted fel a kérdést...
Utolsó(kat) válaszoló!
Látom ahogy habzik szád a bébikomp hallatán, már bocs...
Te meg csak úgy formálsz véleményt, hogy olvastál néhány cikket, és akkor az szentírás!
Vagy ismersz személyesen olyan gyereket, akinél bebizonyították, hogy már pedig a komp miatt lett baja? ( szinte biztos vagyok benne, hogy azt írod igen, mi mást is írhatnál)
Mert én nem...
Viszont rengeteg gyereket és ma már lassan felnőttet ismerek, aki kompozott és nincs baja!
Én tiszteletben tartom hogy nem teszed bele a gyereked, de akkor Te is tartsd tiszteletben más döntését!
Pá!:)
Hát, azoknak lett igazuk,akik ellenezték.Ma kijött a védőnő, és ő sem javasolja.Nagyon nem!
-Eleve lábujjhegyen fog megtanulni járni
-nem jó helyen van a súlypont
-meg van támasztva benne a gyerek minden oldalról, nem tud benne elesni, nem úgy fejlődik az egyensúlyérzéke.A kompos gyerekek előbb esnek le a mászókáról, mert azt hiszik, valami mindig van körülöttük
-így mindent elér, nem fogom tudni lerakni a földre.Nem fogja magát strapálni a mászással, mert így kényelmesebb, és bárhová eljut.Nem fog megmaradni a földön
-azok akik tagadják a komp negatív hatásait, azok nem tudhatják, hogy pl. iskolás korban előjön -e valami hátrány ebből
-pont most van abban a korban, amikor a legártalmasabb
És ha ez még nem lenne elég, az egyik gyógytornász ismerőséhez elvittek egy 1 éves kisfiút.Ő egyszer beakadt a komppal valamibe, és úgy felborult, hogy eltört a nyakcsigolyája.Nyaktól lefelé lebénult.Egy évesen!!
Engem meggyőzött!Holnap levisszük a pincébe.Az elmúlt napokban nem tettem bele, mintha ráéreztem volna.Köszi a válaszokat!
Az a baleset szerencsétlen véletlen lehetett.Én meg olyat tudok,aki kiesett az etetőszékből és ugyan úgy járt,ahogy írtad,de akkor már abba se tegyem bele?
Felügyelettel,rövid ideig szerintem akkor sem ártalmas az ülni és állni tudó gyereknek.Ennyi.
A válasz megírásának időpontja: 07-01 12:41!
Igen, tényleg "kicsit" kiakadtam, de elsősorban azért, mert a Kérdező feltette a kérdést, de ez inkább kijelentés... Meg van győződve arról, hogy ez jó a gyerekének - én tiszteletben tartom, csak akkor nem értem, miért kérdezte meg, hogy a bébikomp jó-e.
Az meg, hogy olvastam pár cikket, és az alapján formálok véleményt... Nem, ez csak kiegészíti a gondolataimat. És képzeld - persze, mi mást írhatnék - ismerek egy 10 éves kisfiút baba kora óta, és elég sokat volt bébikompban kb. fél éves korától. Most szenved a tanulással, nagyon nem megy neki. Persze bizonyítani nem lehet, hogy a komp miatt...
Egy barátnőm, akivel majd' egy időben szültünk, a fia bébikompzott. Egyszer esett egy jó nagyot (nem volt se küszöb, se szőnyeg sarka, egyszerűen csak felborult), össze kellett varrni a szemöldökénél a bőrt, mert nagyon felhasadt. Azóta nem használják a kompot.
És persze az se biztos, hogy minden gyermeknél negatív hatás észlelhető, de én nem kísérleteznék, hogy az én gyerekemre vajon káros-e...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!