A bébikompnak van előnye is?
Utolsóval értek egyet.
Kisfiam is 8 hónapos, egy hete kapott kompot, napi 2x 15 percet van benne max. Itt külföldön ahol mi élünk, rengetegen használják, ez valami otthoni őrület lehet, hogy jaaaj de ártalmas, de már az én agyamba is elültették a bogarat, ezért teszem bele ilyen kis időre. Itt meg nem értik...:)
Persze hogy van előnye, én pl hátrányt nem is tudok, az meg óriási hülyeség amit írtak előbb, hogy fel tud borulni ráadásul könnyen! Szó nincs ilyesmiről, meg mint írtad ott vagy mellette. Térlátás? hmm... Biztos azért engedélyezik az árusítását mert annyira de annyira rossz! Elméletileg bevizsgálják, engedélyeztetik nem? Akkor?
Nyugodtan használd, mi is használtuk, semmi baja a lányomnak 11 hónaposan eljárt. Azóta szalad. egész nap úgy se lesz benne de nekem si nagy hasznomra volt sokszor mikor nem volt időm rá figyelni de mégis oda ment ahova akart/tudott.
Ahogy írták előttem is: késleltetheti a mozgásfejlődésben, rossz mozdulatok rögzülnek be, balesetveszélyes.
Viszont! Nem csak úgy tud vele játszani a baba, ha beleültetitek. Ha a tálcán vannak játékok, akkor leültetheted elé, azzal is tud játszani. Vagy esetleg tologathatja (de csak felügyelettel, mert ez is lehet balesetveszélyes, ha nagyon beindul!!!).
Ezen az oldalon a 356. válaszban olvashatsz egy kis ellenérvelést elég részletesen:
Nekünk is van,mindkét gyermekem használta.
Valami olyat hallottam,hogy a csípőnek nem tesz jót,ha idő előtt bele van ültetve,de azt nem tudom miért.A lábujjhegyezve járást is ehhez kötik,hogy nem jól rögzül a mozgás.
Ezek szerintem csak akkor lennének igazak,ha fél napokat benne lenne az ülni még nem tudó,nyeklő-nyakló baba,de gondolom senki nem így csinálja.A mozgásfejlődést is csak így tudná hátráltatni,de az a napi 2x-3x 15 perc nem hinném,hogy bármi miatt is ártalmas lenne.
Ahogy mondtam mindkét fiam használta,gyönyörű szép mozgásfejlődése volt mindkettőnek,minden mozgásfajtát elsajátítottak.
Üdv
11:53-as! Igen, a tologatás is veszélyes! És amint látod, oda is írtam: "de csak felügyelettel, mert ez is lehet balesetveszélyes, ha nagyon beindul!!!" .
De a tologatással nem lesz a gyereknek mindenféle ortopédiai problémája és nem lesznek később gondjai a tanulással...
De igazad van, balesetveszélyes, ezt se csinálja. Még mindig marad a tálcán a játékok nézegetése.
(Mi is kaptunk ajándékba, de nem ültettem bele a lányomat, hanem a tálcán nézegette a játékokat, beleültette a maciját és "megetette" és jókat játszott vele, anélkül, hogy beleültettem volna.)
Ja, és Kérdező!
Azt írod, hogy a lányod még nem ül (ha jól értelmezem). Ez jelenti azt, hogy idő előtt teszed bele. Így még jobban árthat. Csak és kizárólag ülni tudó babát szabad beletenni!
(De ahogy látom, Téged nem lehet meggyőzni semmivel, úgyhogy mindegy...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!