Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vicces/meghökkentő anyós...

Vicces/meghökkentő anyós tanácsok a babákkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Szoktam itt olvasni olyanokat, hogy fejre állok :) Gondoltam megoszthatnátok itt, egy helyen, hogy milyen tanácsot kaptatok már anyósotoktól/anyukátoktól amit így utólag nagyon megmosolyogtatok.
2011. jún. 29. 11:11
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó a kérdés,jókat lehet mosolyogni a válaszokon :)

Nálunk a legdurvább az az volt,hogy ne a hordozóban hozzam haza a babám a kórházból,mert az "olyan görbe,hogy eltörik a gerince,inkább tegyem pólyába és úgy a kis kádba,mert annak egyenes az alja és magas az oldala."/ez anyósom volt/

Anyum:"Ne vidd ki az udvarra a gyereket,mert elviszik a kutyák"Megjegyzem soha nem hagytam egyedül és a kutyák sem bántanák soha :)

2011. júl. 1. 15:13
 42/70 anonim ***** válasza:
95%

Nagyon jókat írtatok! Már van is közte 2 kedvencem: 1. Savanyú a meggy. Most 4 és fél hós a kislányom, elég volt elképzelnem a szitut.:-)))

2. Vissza kell nyomni a baba fejét, hogy erősödjön a háta.

Na, ezeken könnyesre röhögtem magam!!!!!!!!

Amúgy nálunk is úgy van, hogy ha a gyerek csak megpisszen, vagy a keze a szájába téved (imádja csócsálni), akkor tuti éhes! Ezt egyébként a család férfitagjai gondolják így.

2011. júl. 1. 15:22
 43/70 anonim ***** válasza:
95%
Háhháháááá. vidd haza fürdetőkádban a gyereket a kórházból!?!??! :DDDDDDDDDD
2011. júl. 1. 15:24
 44/70 anonim ***** válasza:
100%

Figyelem folyamatosan amiket írtok!

15:22

Ez nálunk is van ha fiam beleharap az ujjunkba (most ez a divat nálunk) az azért van mert nem kapott ma még rendesen enni!!!!! Nem hittem hogy minden anyukát UGYANAZZAL a hülyeséggel nyúznak! Mi mivel fogjuk majd riogatni a lányainkat/menyeinket? Te jó ÉG!!

2011. júl. 1. 15:33
 45/70 anonim ***** válasza:
93%

Nekem anyósom nincs, de jó enne ha nem halt volna meg mielőtt összeköltöztem a párommal, legalább nem kellene apóssal élnünk :(

Elsőnek leírom a történetet, aztán mit mondott. Hát ez nem igazán tanács, de annak ellenére hogy 3 napja volt, még mindig totál sértődött vagyok emiatt.

Már nagyon kevés tejet tudok fejni, olyan vészhelyzetekre tartogatom, ha kórházba kell mennem, ahová a babám nem vihetem.

Volt , vagyis mg bent van kb. 200 ml anyatej. Nem sok, de amennyire megszenvedtem érte, csak esténként tudok fejni, mert 2 órát alig bír ki napközben a babám, éjjel meg 3 óránként szopizik. 20-30 ml jön le.

Arra keltem valamelyik reggel, hogy kiolvasztva a hűtő, s minden ki van pakolva a fagyóból, s mert rászóltam, még neki állt feljebb, hogy inkább örüljek hogy kiolvasztotta a hűtőt, mert ráfért, s meg kellene köszönnöm, hogy az anyatejet kipakolta.

Szóltam neki, hogy előtte való este nem tudta volna mondani hogy mit tervez, vagy ha fél 8kor hirtelen gondolat volt ébredés után, mi is fent voltunk, meddig tartott volna beszólni a szobánkba, hogy ki szeretné venni a tejem nem e gond. S azt válaszolta rá, hogy hát jégakkura tette, s nem olvadt ki (azt viszont nem tudhatom igaz-e, mert védőnőhöz kellett mennünk).

Mondtam legközelebb, ha közeljövőben tervez ilyet, s van a babának bent valamije, szóljon előre. Válasz, hogy ne parancspolgassak neki. Kérdeztem tőle, tisztában van vele mennyit ér az anyatej, milyen ára van stb?

S hogy nem lehet pótolni azt ami elveszett, nehéz fejnem, s nem olyan mint a tehén tej, megromlik, meg tudjuk kóstolni, s a gyerek se tud még beszélni, hogy szóljon, nem jó. Mondom oké, hogy betetted, de szólni nem lehetett volna mielőtt kiveszed?

Azzal letudta, hogy kifizeti nekem, ha annyira gond, menjek s vegyek helyette másikat.

Hát mondom, nem így működik, hogy lemegyek s veszek.

Anyám s apám, hogy babavilágban azt mondták, hogy nem szabad annyira félteni a gyereket ahogy mi, hogy ha kint utcán vagyunk, idegenek nem foghatják meg a szívbeteg fiúnk kezét, aki jelenleg műtétre vár, s minden fertőzés veszéllyel lehet rá, hanem igen is hozzá kell szoktatni, had kapja el minél hamarabb a fertőzéseket, mert az erősíti az immunrendszerét, s később oviban nem lesz beteges.

2011. júl. 1. 15:35
 46/70 anonim ***** válasza:
90%

Az én anyósom gyerekei ( a férjem és a sógornőm) nem voltak ám olyan sírósak, mint az én kisbabám! Utána hozzátette, dünnyögve, hogy rájöttek, hogy nem érdemes...Szegények.

A cipő téma nálunk állandó sláger. Amikor még nem járt, annak az volt az oka, hogy nincs rajta cipő.

Kislányom nagyon szopizós volt, sűrűn kérte a cicit. Egyszer náluk voltunk és kb. hat óra felé megszoptattam. Erre megkérdezte, hogy ha most szopik mit adok neki vacsorát? Mintha nem termelődne folyamatosan az anyatej...

2011. júl. 1. 15:40
 47/70 anonim ***** válasza:
100%

OFF!

15:35!

Sajnálom a piciteket, mihamarabbi gyógyulást ne hallgass senkire a Ti nyugalmatok és az Ő egészsége a legfontosabb!!!! 2 méteres körzetben hajtanám el mellőle én is az embereket! Ki tudja ki milyen nyavalyát hordoz magában!

2011. júl. 1. 15:40
 48/70 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok! nagyon jókat írtatok, bár benne lenni és végighallgatni a sok sületlenséget elég fárasztó. én már csak jókat mosolygok ha nekünk szólnak vmit.

anyósom pl.: adjak bolti tejet a babámnak tápszer helyett, mert van vmi a tejben amire már szüksége lenne a szervezetének és a tápiban olyan nincs.(de hogy mi azt nem tudta megmondani) ja és szerinte a 20 hónaposomnak még mindig pépes főzelékeket kéne ennie, mert még olyan kicsi.

2011. júl. 1. 16:56
 49/70 anonim ***** válasza:
90%

Nekem mamám szokott ilyen elmésségeket mondani:

- ne igyak szoptatás közben, mert megfullad a baba

- miért nem kap már enni szilárd ételt (5 hónapos, anyatejes), mert "az csak tej"

- szegény, biztosan éhes, nem vizes a tejem?

- ne nézzek csúnya emberre, mert olyan lesz a babám

- nehogy rácsodálkozzak egy nyomorékra, mert akkor nyomorék lesz :(

- kenjem be a mellem korommal, akkor majd nem akar szopni

Szintén nagymamám besértődött, amikor 4 hónaposomnak nem engedtem, hogy zselés piskótatallért adjon...

2011. júl. 1. 17:04
 50/70 anonim ***** válasza:
100%

Hát utolsó, én könnyesre röhögtem magam a sztoridon:DDD !! De a többiek is jók!

Anyósom a múltkor fogja ölébe a 4 hónapos kislányunkat és elkomolyodva szólt, hogy akar velem beszélni. Szerinte a kislányunk súlyos beteg, mert csuklott és ő megszámolta és 24-et csuklott egymás után és ez rosszat jelent, súlyos betegség van a háttérben.ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek:)

2011. júl. 1. 19:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!