Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vicces/meghökkentő anyós...

Vicces/meghökkentő anyós tanácsok a babákkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Szoktam itt olvasni olyanokat, hogy fejre állok :) Gondoltam megoszthatnátok itt, egy helyen, hogy milyen tanácsot kaptatok már anyósotoktól/anyukátoktól amit így utólag nagyon megmosolyogtatok.
2011. jún. 29. 11:11
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 anonim ***** válasza:
80%

Néhány "jó tanács":

- ne nézzük a gyereket a feje mögül, mert felakad a szeme

- a hasa mindig legyen betakarva (nyáron, 50 fokban mondta ezt az én nagymamám, mikor meglátta a dédunokáját csupasz meztelenül feküdni a játszószőnyegen)

- a gilisztás kenyereshez én is írtam, az én anyósom szerint nem szabad friss kenyeret adni a gyereknek, mert megfullad tőle

Illetve innen lehet csemegézni:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2011. jún. 29. 13:04
 12/70 anonim ***** válasza:
95%

-Ne tegyek a babakocsira függönyt mert nem kap levegőt!

-Ne nézzen a tükörbe mert néma lesz!

( Az egyik válaszolónak szól a pelenkázón tényleg nem kéne egyedül hagyni!!!!!)

2011. jún. 29. 13:39
 13/70 anonim ***** válasza:
83%
1 hetet voltunk kórházban hasmenéses vírus miatt a kórházban, kislányom akkor volt 5,5 hónapos. Tápszeren kívül mást nem fogadott el, pedig akkor már jól haladtunk a hozzátáplálással. A kórházban azt mondták, 1,5-2 hétig ne adjak mást csak tápszert, mert helyre kell jönni a gyomrának. Anyósom erre közölte ne foglalkozzak a dokikkal, adjak neki májat krumplival,mert az megfogja a hasát. Az ő fia (én párom) sem tudott tápszert enni, mert kihányta , biztos nálunk is a tápszer a hibás. Tudta pedig, hogy a krumplit nem szerette akkor még a kislányom és májat még nem is kapott ill. már kb. 3 hónapja már tápszert evett. :))
2011. jún. 29. 13:52
 14/70 anonim ***** válasza:
86%

Én fiamnak első húsvétjára-2 hós volt- Apósom vett egy lábbal hajtós,5 évesnek való gokartot és mindenáron rá is akarta ültetni,meg mutogatta neki,h azzal kell hajtani...!Plussz poén,h panelban lakunk,így nem is fogjuk tudni használni....

1 éves kora előtt ne vágjuk le a haját-már nem emlékszem mi lesz,ha mégis megtesszük.

(Pelenkázós-leesős válaszoló:tényleg ne hagyd ott a babád,ne azzal a leeséssel tapasztaljátok meg mikre nem képesek a babák!!!)

2011. jún. 29. 14:42
 15/70 anonim ***** válasza:
40%

Nem is hagyom egyedül, de arra a fél percre nem lesz baja, amíg felkapok egy pólót. :) Főleg úgy, hogy mint mondtam nem tud még forogni, és pereme is van a pelenkázónak. Akkor mi baja lehetne? :)

Öltöztetős dolog nálunk is volt. Bejött és rárakott egy nagyon vastag takarót, amikor én egy pólóban megsültem itthon...

2011. jún. 29. 17:41
 16/70 anonim ***** válasza:
64%

"mint mondtam nem tud még forogni"

Nem kötekedésképp, de a babák általában akkor produkálják az első forgást, mikor nem látja az ember. Az én fiam is úgy fordult meg először, hogy nem is láttuk. Szerencsére ő a kiságyában csinálta.

Úgyhogy azért óvatosan a nem tud még forogni kijelentésekkel! :)

2011. jún. 29. 18:02
 17/70 anonim ***** válasza:
34%
Mint mondtam eleve láttam, és az veszélyes esemény fél percig tartott, amíg felvettem egy pólót. :) Értelemszerűen nem hagyom ott fél percre sem, ha nem látok rá.
2011. jún. 29. 19:09
 18/70 anonim ***** válasza:
67%

Szintén peremes pelenkázónk van,2-3 hónapos volt a lányom,és elvileg nem tudott forogni amikorha nem kapom el belefordul a pelenkázóról a kiságyába.

Nálunk olyan jótanácsok voltak hogy: Le ne essen a gyerek az ágyról,mert epilepsziás lesz. (egyértelmü hogy vigyázok le ne essen,de szerintem 1 éves korig a legtöbb baba leesik véletlenül).

Július,40 fok: tegyek a mellemre textilpelenkát mindig,meg ne fázzon a tejem. Ugy nyissak ajtót is ha jön valaki.

Ne sirjon a baba,mert maradandó károsodása lesz(hogy mi azt a mai napig nem tudtam meg)

A két évesnek még forralt babavizet adjak.

Májusban,15 fokban overált adjak egy évesemre.

Másusban 30 fokban tegyek pokrócot a babakocsiba a baba alá,mert vékonyak ezek a mai kocsik.

Ebédeljek szoptatás előtt,mert nem lesz jó a tejem.

Igyak egy pohár tejet szoptatás előtt,mert nem lesz jó a tejem.

Igyak egy ADAG TÁPSZERT szoptatás előtt,hogy jobb legyen a tejem!

30 fokban a két évessel vigyek le a játszótérre sámlit a homokba,ne a földön üljön.

Hát most hirtelen csak ennyi jótanács jutott eszembe...

2011. júl. 1. 12:59
 19/70 anonim ***** válasza:
100%
Anyósommal arról beszélgettünk, hogy milyen nehéz lehet ikrekkel. Erre ő: még jó, hogy te vékony testalkatú vagy,a kövéreknek sokkal nagyobb az esélyük az ikerterhességre!:D
2011. júl. 1. 13:02
 20/70 anonim ***** válasza:
100%

Ne puszild meg a baba talpát, mert nem tanul meg járni.

Anyukámnak a törlőkendőkkel van a baja, mindig kérdezi, hogy nem egyszerűbb a zuhany alá állítani a gyereket. De mondom, persze tényleg egyszerűbb, mert akkor még a kezem is kakás lesz, ahogy zuhanyzom/törlöm lefele, így meg csak a törlőkendő.

2011. júl. 1. 13:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!