Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 hós ügyesen rágcsáló babának...

9 hós ügyesen rágcsáló babának mi olyat lehet enni adni amiről nem feltétlenül kell tudjon a védőnő? PL: tejtermék, házi süti, kenyérbél vmivel.

Figyelt kérdés
Darabos ételhez szoktatott babámnak eddig krémtúrót meg tejszeletet adtam illetve mirinda szeletet és meggyes sütit. A házi kinder sütiben pudingos krém van, olyat ehet? A védőnő szerint pépeset adjak neki amíg ki nem nőnek a rágó fogai, ja és híznia se kéne sokat mert mát 11,2 kg (viszont kúszik, kezd mászni és lépdel ha fogom a kezét). Ti miket adtok, adtatok ilyen korú babátoknak?
2011. jún. 27. 15:09
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
...bár,fél évesen tényleg korai volt adni!
2011. jún. 30. 09:58
 32/33 anonim ***** válasza:

Egy kicsit ellentmondásos a kérdésed, és ezt nem bántásból írom.Mit adj neki, ami nem is hízlal, de nem tud róla a védőnő? A védőnő nem fog mögöttetek állni örökké.Ha megelégszel a kölesgolyóval és társaival, arról miért ne tudhatna a védőnő? Tényleg nem a védőnő haragja vagy rokonszenve a kérdéses, hanem a babád egészsége.A mi védőnőnk eléggé aranyos, szinte mindent enged.Ő mondta azt, hogy nyugodtan rántsam be a főzelékeit liszttel, pici fűszer mehet, ehet már leves levét, sőt akár piros paprikát is, hagy szokja a magyar kaját.Nagyon tapasztalt nő, 3 gyerekkel, szóval nem csak könyvből okoskodik.Ennek ellenére szelektálok, mert a lányom hasa nem mindent szeret.Én úgy vagyok vele, hogy mindenre lesz idő, nem sietünk sehová.Az baromság, hogy ha nem adsz valamit korán, akkor később baja lesz tőle.Az a kisgyerek akinek x évesen piros a feneke valamitől, mit szólt volna ugyanehhez az ételhez csecsemőként?Lehet,hogy átüvöltött volna egy éjszakát, és Dunát lehetett volna rekeszteni a kakis pelusokból.Egy a lényeg: arany középút.Te ismered a babádat, te tudod, mit és hogy bír. Nyilván szereti az édességet, mutass nekem egy kisgyereket, aki nem! És soha nem szabad egy kislányt egy fiúval összehasonlítani súlyban.Láttam a belinkelt fotót, egyáltalán nem kövér az a kisfiú,sőt!!Teljesen arányos, formás.A fiúk mindig vastagabb csontozatúak, izmosabbak.Szóval a 11 kilóból nem mind háj!!A fiúk még szép, hogy nagyobbak, nehezebbek!

Téved, aki azt írta, hogy a cukorbetegség nem örökletes.De az egyik fajtája az!A hajlam öröklődik ennél a típusnál, és ha erre még a táplálkozás rádob, ki tud alakulni.

Én nem kövérezem le látatlanba senki gyerekét, de az tény, hogy az elhízott csecsemőből könnyen lesz elhízott felnőtt.Hogy csak egy példát említsek: unokatesóm babaként bármilyen mennyiségű kaját képes volt megenni.Nyilván adtak neki, én se éheztettem volna..De most 35 évesen 100 kg felett van.Őt így kell elfogadni, neki még jól is áll.De tényleg el lehet ezzel szállni!

Párom nagymamája mindig büszkélkedett azzal, hogy ő már 2 hónaposan mindent adott a 3 gyerekének.Anyósom ( a lánya) el van hízva, magas a koleszterin szintje, és az ég világon szinte mindenre allergiás.A fia 130 kilót nyom, ő vastagbél problémákkal küszködik még 50 évesen is.A kisebbik lánya 100 kiló körül van, pajzsmirigy beteg, szintén allergiás, reumás betegsége van, és derékfájós, mert a gerince nem bírja a túlsúlyt.

Kimutatták, hogy a túl korai, és ész nélkül végzett hozzátáplálás okozhat egészségügyi problémákat felnőttként.Számos statisztika és adat van erre, nyugodtan nézzetek utána.Egyébként gyógytornász vagyok, szóval van némi közöm az egészségügyhöz, és erről oklevelem is van, nem a levegőbe beszélek.

Kicsit eltértünk a kérdésedtől, ne haragudj meg érte, de úgy éreztem, ezt le kell írnom.

2011. jún. 30. 16:24
 33/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, és azt hogy megvédtetek azzal a bizonyos válaszadóval szemben. Mert bántott amit írt.

A védőnőknek mindig elő van írva, hogy mit mondhatnak. De 5-10 évvel ezelőtt biztos hogy adhattak olyat is amiket ma már nem. A tejfölös kenyeret pedig a vacsora részeként adnám és nem ellőtte. Mert nem az adag növelésével szeretném elérni, hogy a babám később éhezzen meg.

Kedves fényképküldő az én kisfiam is így néz ki mint a te babád, első látásra nem mondanák meg róla a súlyát, sőt ált. idősebbnek nézik mint amilyen.

2011. jún. 30. 18:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!