Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 hós ügyesen rágcsáló babának...

9 hós ügyesen rágcsáló babának mi olyat lehet enni adni amiről nem feltétlenül kell tudjon a védőnő? PL: tejtermék, házi süti, kenyérbél vmivel.

Figyelt kérdés
Darabos ételhez szoktatott babámnak eddig krémtúrót meg tejszeletet adtam illetve mirinda szeletet és meggyes sütit. A házi kinder sütiben pudingos krém van, olyat ehet? A védőnő szerint pépeset adjak neki amíg ki nem nőnek a rágó fogai, ja és híznia se kéne sokat mert mát 11,2 kg (viszont kúszik, kezd mászni és lépdel ha fogom a kezét). Ti miket adtok, adtatok ilyen korú babátoknak?
2011. jún. 27. 15:09
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó előtti ez durva válasz volt nem gondolod?

Az hogy 1 rohadt szelet sütit adtam a gyerekemnek amikor volt sütve nem azt jelenti hogy édességgel tömöm. Krémtúrót, tejszeletet 1x 1x kapott ettől még nem hizlalom és nem lesz cukorbeteg. Amúgy meg pont erre a zabpehely és tönkölygolyó vackokra lettem volna kíváncsi. Azt szeretném ha minél később lenne újra éhes, ezért gondoltam, hogy az esti tejpép előtt adnék neki 1-2 falat kenyér belet tejföllel vagy vajjal. Amúgy ő is csak zöldséget és gyümölcsöt kap. (4630 gr születési súllyal meg amúgy se volt soha "kicsi" baba, vagy fogyókúráztattam volna már akkor is amikor csak szopott?)

2011. jún. 29. 17:42
 12/33 anonim ***** válasza:
66%

Hát, sok furcsaságot láttam már életemben, de egy szelet sütit, ami egyszerre meggyes és mirinda szelet, olyat még nem. Úgyhogy ez már minimum 2 szelet süti.

Egyébként tényleg hülyének nézel? A kölesgolyóról nem akarod, hogy tudjon a védőnő? És a kérdésedben véletlen sincs szó egészséges ételről, csak édességről, mert egyébként ez az amit soha nem kap a gyereked.

Egyébként az én fiam is 4 kiló felett volt, és 11 kiló talán 2 évesen volt, másfél évesen volt 10 kiló.

Volt és van kövér ismerősőm, ők sem ettek soha édességet és egyébként is egy kiflicsücsköt egy pohár joghurtba belemártva és valamiért mégis 130 kiló, csakúgy a semmitől. Nem tagadni kell a nyilvánvalót, hanem belátni, hogy nagyon nagyon rosszul csinálod és változtatni míg nem késő.

Ja és vacsora előtt nem kell még egy kis tejfölös kenyérbelet adni neki. Mert a nassolás is elhízáshoz vezet, különösen a vacsi előtt egy kis kenyérbél. Vacsi után meg egy kis rágcsa, csak levezetésképp.

Megnézném a családodat, hány kilósok lehettek, ha vacsora előtt elrágcsáltok egy kis tejfölbe mártogatott kenyérbelet. Gondolom ti sem lehettek vékonyak.

2011. jún. 29. 18:32
 13/33 anonim ***** válasza:

nem tudom, én babám nagy, most 1,5 éves, mindenki rácsodálkozik, hogy csaak? 2 évesnek nézik.

fél kilóval több a tiednél a 90centijéhez! szóval szerintem nem hiányzik a babádnak vacsi előtt egy kis tejfölös kenyérbél, inkább a tejpépet is főzelékre cserélném.

félre ne érts, nem azt mondom, hogy k9vér a babád, de a kérdésedből és a súlyából ítélve nem megfelelően táplálod :(

2011. jún. 29. 18:50
 14/33 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Sz@rd le amit sok helyen olvasol! Ne is reagálj rájuk! Az igazságot csak Te tudod,hiába írsz bármit, akik megvannak bizonyos dolgokról győződve,azoknak hiába bizonygatsz! Te tudod,mi a valóság,és nem más, LÁTATLANUL!!

Ja,és nyugodtan adhatsz egy kis kenyérbelet,tejfölbe mártva :) az enyémek imádták!

Sőt, házi füstöltet is adhatsz! Süthetsz sulymot,az is kellően tápláló,és nem is egészségtelen!- olyan mint a csőröge.

Jó egészséget Nektek!

Kedves xy!

Miért kell hogy túlsúlyos legyen valaki,ha nagy a babája? Nem egy ismerősöm van,akik szintén 4 kg.os,illetve afeletti babákat hoztak a világra,akik nem túlsúlyosak,sőt,még csak enyhén elhízva sincsenek!

Ezenkívül a mi a 2. gyerkőcünk a 3 kg-t sem érte el születéskor,mégis már 4 hónaposan majdnem 8 kg-ot mértek! (ANYATEJES VOLT ADDIG!)

Akkor az én kis csöppségem is elhízott,és mi is kövérek vagyunk? ...Akkor elárulom,hogy jómagam 155 cm,és 48 kg vagyok,alap állapotban (nem terhesen),a párom pedig 175 cm,65 kg. A felmenőink szintén ilyen arányosan majdnem gebék!

Nem biztos,hogy jó dolog ez az általánosítás! Légy kedves,és gondolkozz el ezen!!

Üdv: 1. válaszadó! :D

2011. jún. 29. 18:54
 15/33 anonim ***** válasza:

12:45-ös vagyok

Hát jól kiakadtam egy-két marhaságon amit itt leírtatok.Szánalmas!

Az én kisfiam is 9 hónapos és 11 kg, izmos, de nem kövér gyerek, túlsúlyosnak végképp nem mondanám.

A nagyobbik fiam is 9 hósan volt 10800 g, most 4 éves és egy magas, izmos fiú, aki vékonyabb az átlagnál( 115 cm és 18 kg).szóval nem kell itt okoskodni az elhízásról és a diabéteszről, megáll az eszem.

Nem tömöm a gyerekemet, csak annyit eszik amennyi jól esik neki.Olyan dolgokat kap amiket én magam is szívesen elfogyasztok.A nagyobbik szintén és mindkettő makk egészséges, ellenálló, erős fiúk.

Csatolok egy képet a kicsiről, döntsétek el ez alapján, hogy elhízott gyerekről van-e szó és utána okoskodjatok a szomorú jövőjéről!

[link]

2011. jún. 29. 19:14
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan, hogy egy gyerek nagy, és nem tehet róla a szülő.Én már rájöttem, hogy az egész genetika, semmi más!Akármit csinálok, a fejem tetejére is állhatok, az én lányom ennyi idősen meg még a 7 kilót se éri el.De én is ilyen pici voltam/vagyok, ha megszakadok,se fog többet hízni.Nálatok az ellenkezője lehet.Abban viszont igaza van az egyik válaszolónak, hogy egy eleve nagy babát ne tömj ilyen dolgokkal!Meggyes sütit, krémtúrót, túró rudit unokatesóm 3 éves gyereke eszik, ne kapkodj!A gyerek nem szalad el, lesz még pár évtizede mindent enni.Én sosem voltam híve annak, hogy hozzátáplálás, úú!Akkor egyen mindent!Egyen felnőtt kaját, szalonnát, csülköt, pacalpörköltet, kolbászt.Nekem ez durva!És hidd el, mert egészségügyi dolgozóként mondom neked: nem szabad egy babának füstölt kaját adni!!Egyébként valaki árulja már el, mi az a sulyom, mert lila gőzöm sincs, és szerintem másnak sem.Én nem adnék egy babának brutális, fűszeres, zsíros kaját, és várnék még az édességgel is.

Kedves utolsó!Tökéletes a kisfiad!!Majd beajánlom a lányomnak a kis szívtiprót!:)

2011. jún. 29. 20:05
 17/33 anonim ***** válasza:
0%
ne foglakozz az itteni BIO anyukákkal mert borzalom amit művelnek azért van ennyi beteg gyerek mert semmit nem adnak nekik ,az a válaszoló aki le dagadtozta a gyereked szégyelje magát hogy mondhat ilyet más gyerekére biztos az övé tökéletes bio baba
2011. jún. 29. 20:46
 18/33 anonim ***** válasza:
0%
aki azt írta hogy gyomorfekélye stb lessz 20éves korára annak gondolom az anyukája kölesgolyót adott és szuper fitt bio anyuka nevetséges könyvböl gyereket nevelni....
2011. jún. 29. 20:55
 19/33 anonim ***** válasza:

Mi az a sulyom, tényleg???

Amúgy az én babám is mindig nagyobb súlyú az átlagnál, most 2 évesen 16 kg, mondjuk 1 évesen 11 kg volt. Ja, és ha nyammogja, "rágcsálja" az ennivalót, nyugodtan adj neki darabosat, ami biztonságos! És előttem írták, igaz: pépesbe ne keverj darabosat, mert akkor nem számít a "darabra".

Gondolom jó étvágyú a baba: megeszi ma gyümit is, zöldséget is! Esetleg erre kiválthatod a tejpépet. Kár édességet adni, mert mondjuk én is adtam, de már nagyon is igyekszem visszafogni a fogyasztás: mert jó kis húsban van a gyerek.. Nagyszülőkkel alig bírok hadakozni, hogy édességek helyett gyümölcsöt hozzanak!! (Épp' most ettem meg a túró rudiját :)

2011. jún. 29. 21:00
 20/33 anonim ***** válasza:

Kedves 12:45-ös!

:D Nagyon édes babód van!!!

2011. jún. 29. 21:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!