Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 hós ügyesen rágcsáló babának...

9 hós ügyesen rágcsáló babának mi olyat lehet enni adni amiről nem feltétlenül kell tudjon a védőnő? PL: tejtermék, házi süti, kenyérbél vmivel.

Figyelt kérdés
Darabos ételhez szoktatott babámnak eddig krémtúrót meg tejszeletet adtam illetve mirinda szeletet és meggyes sütit. A házi kinder sütiben pudingos krém van, olyat ehet? A védőnő szerint pépeset adjak neki amíg ki nem nőnek a rágó fogai, ja és híznia se kéne sokat mert mát 11,2 kg (viszont kúszik, kezd mászni és lépdel ha fogom a kezét). Ti miket adtok, adtatok ilyen korú babátoknak?
2011. jún. 27. 15:09
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

"aki azt írta hogy gyomorfekélye stb lessz 20éves korára annak gondolom az anyukája kölesgolyót adott és szuper fitt bio anyuka nevetséges könyvböl gyereket nevelni...."

én írtam... 170cm magas vagyok, 48 kiló és CUKORBETEG!!! 17 éves korom óta.

és igen, fél évesen már pörköltöt etetett az anyukám velem és gulyás levest meg szalonnát. nem vagyok bio anyuka, de egészségesen táplálom a gyerekemet, nekem fontos az egészsége és nem értem az olyan anyákat akik le se sz@rják hogy káros-e valami a gyerekének, fél évesen már szalonnával meg csokival, sütivel eteti a gyerekét. az a baj, hogy nem magát teszi tönkre vele. egy anya legyen felelősségteljes és a lehetőségeihez mérten adja a legjobbat a gyermekének

2011. jún. 29. 21:14
 22/33 anonim ***** válasza:

én írtam... 170cm magas vagyok, 48 kiló és CUKORBETEG!!! 17 éves korom óta.

és igen, fél évesen már pörköltöt etetett az anyukám velem és gulyás levest meg szalonnát. nem vagyok bio anyuka, de egészségesen táplálom a gyerekemet, nekem fontos az egészsége és nem értem az olyan anyákat akik le se sz@rják hogy káros-e valami a gyerekének, fél évesen már szalonnával meg csokival, sütivel eteti a gyerekét. az a baj, hogy nem magát teszi tönkre vele. egy anya legyen felelősségteljes és a lehetőségeihez mérten adja a legjobbat a gyermekének

Nem szarom le a gyerekem mert nem eszik bármit ,miért vagy abban olyan biztos hogy a gyerekkorod miatt lettél cukorbeteg?szerintem ez is alakti kérdés ami örökölhető betegség de bocsásson már meg a világ ne hogy már heti egyszer ne ehessen az a gyerek turókrémet vagy rudit ezzel az erővel tartsuk agyerekt burokban mert a mai világban az is káros

a védőnőm mondta hogy hiába veszem a gyerkenk pl a minöségi felvágottat stb bekerül bölcsibe oviba adják nekik a vacak vizezett tejporból készült tejet meg a legolcsobb felvágottakat valamikor el kell kezdeni salynos a vackokat is enni mert ha hirtelen kezdi annál rosszab sajnos ez az élet ilyen világot élünk ..

2011. jún. 29. 21:23
 23/33 anonim ***** válasza:

én nem írtam, hogy bármit eszik a gyereked... azt írtam én vigyázok a gyerekemre, hogy mit eszik erre te sértegettél.

én 1,5 évesem is eszik néha túrórudit, viszont fél évesen nem evett. nassolni meg nem nassol, ha éhes, leülünk és eszünk, fontosnak tartom, hogy ne azt tanulja meg, vacsi előtt egy kicsi, vacsi után egy kicsi, folyamatosan nem szabad terhelni a gyomrot

egyébként nem mindegy, hogy az oviba 4-5 évesen eszik vacokakt vagy otthon is mert majd úgy is eszik olyanokat is.

a cukorbetegségről meg annyit, hogy elfogadom az orvosom véleményét, másra úgy se lehet fogni hiszen nincs cukorbeteg a családban, így a genetikát kizárom

2011. jún. 29. 21:49
 24/33 anonim ***** válasza:

Ankiet a 9 hós abdának az NEM NEKI VALÓ!!

Lehet nem véletlwnül 11 kilós?,

Nézd már meg mi van a bolti krémtúróban és inkább csinálj te otthon neki, ennyire nem lehetsz lusta:-((((

Tejszeletett meg 27 hós ányom eszik.

2011. jún. 29. 22:18
 25/33 anonim ***** válasza:
2011. jún. 29. 22:21
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

A hozzátáplálás nem verseny. Az édességet úgyis szeretni fogja :), nem kell rászoktatni. Mesterséges adalékokhoz meg nem lehet "hozzászokni", jobb, ha minél később találkozik ilyenekkel.

Itt egy lista, miket adhatsz egy 9 hós babának bűntudat nélkül, szerintem már elég változatos.

Gyümölcs: alma, őszibarack, meggy, gesztenye, banán, körte, narancs, citrom, szilva, ringló, sárgabarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye

Zöldség: burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla, paradicsom, cukkini, saláta (főzeléknek elkészítve), brokkoli, fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka (sütve vagy főzve), karalábé, kelkáposzta, karfiol, csicsóka, spenót, sóska, passzírozott zöldborsó, lencse, sárgaborsó, bab (ezeket először inkább héj nélkül)

Gabona: pelyhek és kásák (búza, zab, rizs, kukorica, árpa, rozs), kenyér, kifli-zsemle

Hús: csirke, pulyka, marha, sertéshús, hal, csirkemáj legfeljebb heti 1 alkalommal (Kb. ebben a sorrendben haladva a hozzászoktatással.)

Tejtermék: kefír, natúr joghurt, túró, sajt

Egyéb: étolaj (1 kávés-kanál), petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélőhagyma, vörös- és fokhagyma (sütve vagy főzve), bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, citromfű, lestyán, borsmenta, szurokfű

Gyümölcsteák (cukor nélkül), forralt vízzel higított passzírozott pici gyümölcs-zöldség leve

Érvényes még, hogy újat csak 3 naponta vezess be, hogy bírja-e pocakja (puffadás, rekedés-hajtás, allergia kiszűrése). Amit meg tud fogni és az ínyével szét tud rágni, azt kaphatja egészben. A többit reszelve, turmixolva, passzírozva... ahogy, amivel lehet. Magot persze ne adj :), héjaktól, hosszú rostszálaktól nagy hascsikarás lehet, a felfújós ételek őt is felfújják - ezeket ki kell tapasztalni, először egy pici mennyiséggel.

+ Mozgásban direktbe ne segíts neki, az a jó, ha magától tanul meg mászni, majd járni (először bútorok mentén felkapaszkodva). Izmok, egyensúlyérzék, idegpályák így fejlődnek majd jó irányba és önállóságra nevel a saját siker. Persze lehet együtt játszani :)

2011. jún. 30. 05:28
 27/33 anonim ***** válasza:
72%

Furcsa, hogy ilyen sokan szentírásnak veszik, amit ma a hozzátáplálásról gondolnak, pedig ez szinte folyamatosan változik, olvassátok csak el a WHO legújabb ajánlását, amiben az allergén ételek( pl. gluténtartalmúak) bevezetését legkésőbb 4 hónapos korban ajánlják.

Vagy vegyük példának a szüleinket, akik szintén csak a legjobbat akarták nekünk, ezért 2 hónaposan utántápláltak bennünket.

Húgomék Dániában élnek, ott minden kisbaba már 3-4 hónaposan eszi a sajtokat és húsként először halat adnak nekik. Akkor minden dán gyereket rosszul táplálnak? Pedig az átlag életkor azért túlszárnyalja a miénket.

Na mindegy, mindenki úgy eteti a babáját ahogy akarja, csak ne legyen már olyan tudálékos nagyokos, hogy előrevetít különféle betegségeket, amit a helytelen hozzátáplálás okoz.Ma ezt tartjuk helyesnek, holnap már az ellenkezőjét.

A nagyobb fiam egy éves koráig semmi olyan ételt nem kapott ami allergizálhat.Ennek az lett a következménye, hogy 2-2,5 éves koráig nem is bírta a szervezete, kipirosodott a popsija a tejtermékektől, paradicsomtól.

a szervezete idegen anyagként reagált rá, köszönhetően a késői bevezetésnek.Ezért a kicsinek már 4 hós korától adom ezeket az ételeket, soha semmi problémát nem okozott ez nála.

Elhízott gyerek nem azért van ilyen sok, mert 4 hónaposan már nem csak anyatejet kaptak és mert a 9 hónapos már szinte ugyanazt ette amit a szülők, hanem a későbbi chipsek,az a rengeteg szénsavas üdítő, amit a magyar családok fogyasztanak, a gyorséttermi műkaják.

Sosem értettem ha szomjas valaki miért nem vizet iszik?

A kisfiam 1 évesen már mindent eszik amit mi, de nem a pörkölttől lesz később súlyproblémája, azt a szervezet jól tudja hasznosítani, nem üres kalóriák vannak benne, simán lemozogja a fiam, de ha inná azt a sok édesített művackot vagy hamburgerrel etetném, akkor valóban beszélhetnénk elhízásról.

Ha sütit készítek, abból is szokott kapni, de a tartósítószeres, fagyasztott fornetti sütikből nem evett még, mint ahogy mcdonaldsba sem járunk vele.

Kedves Kérdező! Nyugodtan adj neki tejfölös kenyeret, házi sütiket, paprikás krumplit és gulyáslevest, hidd el örülni fog neki és semmi végzetes kárt nem teszel benne:D

2011. jún. 30. 07:44
 28/33 anonim ***** válasza:

Mikszáth Kálmán óta tudjuk a polgármesternek a hatalma a súlyától függ, Rubens modelljei hm finoman szólva is elhízottak voltak. és hol voltak a műkaják és McDonalds?

Kövér ember mindig volt és nem a McDonaldstól- Ámítsd magad nyugodtan, meg legyints, áh, genetika meg műkaja.

De ez egyik sem igaz. Persze könnyebb hárítani meg kifogást keresni, de a tény tény marad, egyre több az elhízott, túlsúlyos gyerek, akik időskori cukorbetegségben szenvednek (ami nem genetika)magas a vérnyomásuk, magas a koleszterinszintjük. És a múlt generációból (akik szintén nem ettek McDonaldsba)a mai 50-60 évesek, elvétve találsz köztük, akik nem szednek legalább egy gyógyszert.

Ja és a legjobb példa a barátnőm, ők utálták a gyerekorvost, most a gyerekeimnek ugyanaz lett az orvosa és fintorogtak, aztán kiderült, hogy beszólt az anyjának 1978-ban mikor született a második gyerek, remélem ezt nem fogja felhízlalni, mint egy malacot. De felhízlalta. A nagyobbik olyan 130 kiló, a fiatal is 100 közelében van.

És náluk sem voltak műkaják, McDonalds, viszont volt süti, tejfölös kenyérke mártogatni és annyit ettek a gyerekek, amennyit akartak (csak nem fogom éheztetni felkiáltással)

És egyébként az elhízás előtt mindenkinek csak az életmódjával van baj, normál súlyú, esetleg sovány és aztán jön az elhízás.

Lehet a 9 kiló nem sok, de aztán hozzászokik a vacsi helyett sütemény, vacsi előtt tejfölös kenyér dologhoz és aztán hipp-hopp máris 3 évesen már jó súlyú lesz, aztán végül kövér.

Az meg egyenesen döbbenet, hogy van aki szerint az elhízás nem okoz problémát, gyomorfekélyt, cukorbetegséget, magas vérnyomást- holott ez egyértelmű, vitathatatlan tény. És hol van a legtöbb időskori cukorbetegségben szenvedő gyerek? Jé, az Északi országokban, például Dániában. Lehet, hogy nem véletlen?

Nem a tejfölös kenyérrel van baj, hiszen a kenyér lehet teljes kiörlésű, otthon sütött, a tejföl is lehet házi tejföl- és kiváló étel, nem vitás, de NEM VACSORA előtt!!!, kicsit csipegetni. Csipegetésre mondjuk pár szem kölesgolyó az ideális. Persze azt is eltudom képzelni valaki kibírja egyik étkezéstől a másikig, közben semmit nem eszik, mert ezt hívják nassolásnak.

2011. jún. 30. 08:10
 29/33 anonim ***** válasza:
52%

Hú, valamit félreértettél!

Nem vacsora helyett adok tejfölös kenyeret a babámnak, hanem az a vacsora.

Elhízott ember azért volt régen is mert zabáltak.Ha a pörköltből nem egy tányért hanem 2 vagy 3 eszeik meg az illető, akkor valószínű kövér lesz.

Mi tegnap este is szalonnás rántottát ettünk, fejenként 2 db. tojásból.Ha 10 tojásos lett volna, akkor kövérek lennénk.

Szóval ha nincs hormonális v. egyéb betegség a háttérben, akkor a túlsúly az a zabálásból ered.A gyorséttermeket pedig azért írtam, mert abból egy normális adag ennivaló is rengeteg, a szervezet számára hasznosíthatatlan energiát tartalmaz, így attól könnyebb elhízni.De nem csak attól lehet, rendes ételektől is, ha a szükségesnél többet eszünk belőle.

No meg van az alkati adottság is, a férjem anyagcseréje pl. olyan gyors, hogy nagy mennyiségeket is ehet büntetlenül, 185 cm és 78 kg, pedig hidd el imád enni.

Én is vékony vagyok, pedig 78'-ban születtem és anyukám már 8 hetesen elkezdte a hozzátáplálást, akkor a szakorvosok is ezt javasolták.

Anyósom az egyetlen túlsúlyos a családban, az oka hogy rengeteget eszik. Mi szinte ugyanazt esszük, csak a mennyiség más.

A múltban pedig a jólét és az egészség jele volt a kövérség, Mikszáth is kisnemesi családból származott, nem is élt túl sokáig.

Szóval továbbra is állítom, hogy ehet a kérdező babája sütit és kenyeret, de zabáltatni nem kell.

2011. jún. 30. 09:40
 30/33 anonim ***** válasza:
Nem a pörkölttől lettél cukorbeteg! :D
2011. jún. 30. 09:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!