Játszóteres Anyukák?!? Hogyan vélekedtek az "új" anyukákról?
Igazából hallottam az egyik ismerősömtől,hogy Őt bizony nem fogadták el,sőt még a gyerekeknek is megtiltották hogy játszanak az Ő gyerekével.Mindez csak azért,mert elég régi babakocsijuk van,(látszik rajta hogy nem egy-két gyereket szolgált ki.)Plusz még azt is megkapta hogy nagyon "topis."
Ezt a szót használták állítólag.Tényleg létezik ilyen?Annyira hihetetlen.:(
Én örülök, hogy járunk játszótérre, mert így a kisfiam kapcsolatba kerül más gyerekekkel.
Nálunk a lakótelepen van több játszó, szerintem sokan járnak hol erre, hol arra, így nehéz megmondani, ki az "új" anyuka. És igen, nálunk is van klikk, amit nem szeretek. Nem azért, mert irigykedem vagy valami, de én pl. több dolgot engedek a gyereknek, amit mások nem (pl. a sarazást), és bizony kaptam már érte beszólást. Tegnap meg a férjem a levegőbe dobta és pörgette a kisfiamat, hát, ha tekintettel ölni lehett volna...
És, ha már így beszélgetünk, komolyan szörnyű, hogy úgy viselkednek páran, ami már felsőben is égő. Van egy anyuka nálunk, aki nagyon barátságos, mi is elég jól kijövünk, de egy másik anyuka szerint ő az "ő barátnője", féltékenykedik stb. Röhej.
Ettől függetlenül én szeretek játszóra járni. Kisfiam nemrég tanult meg járni, olyan édes, ahogyan önfeledten rakja egymás után a hurkás lábait, meg elfekszik a homokban, tologatja a kismotorokat! Inkább vele foglalkozom, nem a játszótéri csapattal.
11:48!
Hát valami ilyesmire gondoltam, de első körben, csak a főváros-vidék ellentétre céloztam.
Én vidékről költöztem fel Budapestre, és már akkor megdöbbentő volt nekem a fővárosi emberek közönyössége. Néhány hét alatt ránézésre meg tudtam mondani az emberekről, hogy tősgyökeres pesti, vagy hozzám hasonló vidékről a nagyvárosba költözött, jobb megélhetésre, és több munkalehetőségre vágyó vidéki naíva?
Egyébként igen, mi is egy sznob környéken lakunk (II.ker.)... És ez látszik is! Nagyon sok babakocsis anyuka van az utcánkban, de az elmúlt 17 hónap alatt egyel sikerült kapcsolatot kiépíteni. A többi még a mosolyt, a köszönést sem viszonozza! De egyébként meg imádom ezt a környéket, mert csendes, nyugodt, zöld...
Nem feltétlenül sznobok a pestiek, csak inkább közönyösek, és persze nem is igaz minden pesti emberre. Itt vannak sznob anyukák a játszótéren, meg itt az utcánkban is, de ugyanakkor találkoztam már a játszón stokke babakocsis anyukával is, aki hamarabb odajött hozzánk beszélgetni, és ugyanúgy leült a kavicsos földre, mint az egyszerűbb babakocsisok! Tehát talán nem feltétlenül csak az anyagiak függvénye, hogy mennyire barátkozósak, vagy mennyire kiközösítőek egyes emberek.
Nekem , mint ahogy már írtam, a közönyösség volt szembetűnő, mikor ide költöztem, az, hogy mennyire nem figyelnek egymásra az emberek pl a tömegközlekedésben.
De már nagyon elkanyarodtunk a kérdéstől, nem szeretnék senkit untatni az eszmefuttatásaimmal, amik persze nem is biztos, hogy helytállóak, csak egyszerűen az én tapasztalataim...
Mi 2 játszótérre járunk,de. ahova megyünk nagyon jó a közözsség,mindenki beszélget mindenkivel,minden gyerek arra megy amerre akar,azt játszik amit akar,minden anyuka azért figyel a többi gyerekre is,de elsősorban a sajátját lesi,szeretjük nagyon,jó kis közösség tényleg.Ha új jön,jöhet,egyből záporoznak felé a kérdések,hogy hívják a kicsit,milyen idős,stb,stb...Bár így belegondolva anyagilag úgy mindannyian a középréteg lehetünk.Du. ahova járunk,már nem ilyen.Mi ott különcek vagyunk-bár ez engem nem érdekel kicsit se-,mert én játszom a fiammal,megyek utána-16 hós,többi anyuka meg csak traccsol...de nem is kívánkozom közéjük,múltkor pont hallottam,h a nagy téma a valóvilágos,vagy mis indián,vagy ki volt...meg ott állandóan chipset esznek-gyerek,felnőtt egyaránt,oda csak azért megyünk,mert közelebb van és Apa ha jön haza melóból közelebb legyünk.
Megyeszékhelyen lakunk,faluról költöztünk fel és érzékelem a törzsgyökeres városi és vidékről felköltözött emberek mentalitását.Barátkozóbbak a vidékről jöttek,de azért itt is van kivétel!!!
Szintén vidék...mi is kívülállók vagyunk. Ritkán járunk játszóra is. Csak ha a gyerkőc csúszdázni akar, mert az nincs otthon a nagyszülőknél.
Sajnos errefelé elég sok ilyen "anyuka" van aki még a saját gyerekét is uszítja a másik ellen :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!