Egy pár hónapos gyereken látszódhat az intelligencia vagy épp annak enyhébb volta? Mik a tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
17:13
Például nem próbál annyira kommunikálni a környezetével, mint az átlagosnak ítélt szintén 1 éves kisgyerek.
Ez a bizonyos átlagos pici mindig még etetés közben is mindig keresi a szemkontaktust az anyukájával, mindig figyelmesen nézi, rámosolyog közben, míg a másik csak néz valamerre, csak gépiesen tátogatja a száját, mint egy robot. Közben semmilyen arckifejezés nem látszik rajta, olyan semmilyen.
Az átlagos baba mindig próbál magyarázni babanyelven, mutogatni a felnőtteknek, a másik meg csak áll, mint egy rakás szerencsétlenség.
Az ügyesebb baba, mindig olyan érdeklődő, míg a másik flegmatikus, olyan együgyű arcot tud vágni, meg az egész viselkedése olyan, mint akinek minden mindegy.
Szerintem nem csak az intelligencia, hanem minden látszódik egy babán a személyiségéből.
Az enyém másfél hónapos, de teljesen örökölte az apja félénk, vagy inkább óvatos (szinte már sanda) nézését. Az apja belül is ilyen. Szóval tükrözi a szeme. Szerintem az értelem foka is látszik. Minden hangulatát meg lehet határozni. Amikor csillog az örömtől, amikor szomorú, amikor gondolkodik-filózik valamin.
Felnőttként is ugyanezeket a mimikákat képzelem neki. Szerintem nagyon kifejezőek.
Szerintem lehet különbség a babák között, de nem biztos, hogy ez a jövőre is kihat, csak mondjuk más a jellemük, mint ahogy lehet hogy valaki felnőttként tök okos, de nem olyan érdeklődő, mert passzívabb, magába fordulóbb jellem. Sőt sok zseni szerintem kimondottan nem egy nagy társasági ember. :)
A mi leányzónk 2,5 hónapos, ő pl. evés közben mindig elbambul és csak a kajálásra koncentrál, de pl. játék, peluscsere közben folyamatosan néz az okos szemével, mosolyog, "beszélget", amikor vállon van, akkor is folyamatosan figyeli a környezetét, ide-oda kapkodva a tekintetét, pedig még nem lát el túl messzire.
Érdekes kérdést tettél fel!
Az én babám ahogy elkezdett "látni" onnan a szemkontaktust tartja az emberekkel.Bárhová viszem/már 6 hónapos/Mindenki azt mondja,milyen kis értelmes,okos baba.Voltunk fejlődési neurológusnál is,és a doktornő okos,értelmes babának mondta.Van egy kislány ismerősünk aki 3 nappal később született mint a kisfiam,ő "üres"tekintetű.Ha hozzá szolnak akkor is össze vissza néz a nagy semmibe,olyan kis bamba.
Nem tudom van e összefüggés a felnőttkori teljesítményében,okosságában,intelligenciában de erre Én is kíváncsi vagyok.Még talán annyi,hogy a kislány fejlődésben nincs alulmaradva,sőt 1-2 héttel hamarabb csinálja mindent mint a kisfiam.
Gyerekekkel foglalkozom és a többség életét általában 3-4 éven át van alkalmam figyelni, általában 2-3 hónapos kortól oviig vagy középsőig.
Nem lehet látni ilyenkor semmit. Hirtelen éles váltások vannak a gyerekeknél, a szülők is folyton megdöbbennek...
Hogy a szavaiddal éljek, bamba 1 évesből simán kis zseni lehet már 3-4 évesen és fordítva, korán kis zseninek látszó gyerkőcök az átlagot is alig ütik meg.
Még hozzáfűzném az okos tekintetű baba témához, hogy tény, hogy az értelmi és mozgásfejlődés legtöbbször nem párhuzamosan fut, de a végeredmény ugyanaz. Hiába mondják, hogy okosabb a kortársainál, mert majd egyszer ezt be fogja fékezni, amikor éppen a mozgásfejlődés pörög.
Az egyik fiam másfél évesen folyékonyan ragozva beszélt, de sosem gondoltam, hogy ettől majd értelmesebb lesz másoknál vagy hogy egy olyan "nagy" dolog, bár rettentően örültem neki. Most 3 éves és ugyanolyan szépen beszél a szomszéd kisfiú is, aki csak szavakat mondott ekkor.
Eddig életemben egyszer láttam egészséges, de közömbös, mondjuk, hogy buta tekintetű mosolytalan gyereket. Az ő anyukája egy iszonyat buta, kifejezéstelen arcú nő volt, aki minimálisat foglalkozott a babával. A gyerek azt sem tudta szerintem mi az hogy mosoly
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!