Egy pár hónapos gyereken látszódhat az intelligencia vagy épp annak enyhébb volta? Mik a tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
nincsen pár hónapos butácska baba.
ha le van maradva, valószínűleg gond volt a szülésnél vagy terhességnél, sérült az agya
Én értem mit akar a kérdező... Szerintem igenis látszódhat már akár pár hetesen is az "értelem" egy baba szemében. Találkoztam már olyan babával akinek a szemében "semmi értelem" nem volt, és olyannal is, aki pedig már olyan "felnőttesen" nézett rám, hogy szinte megszégyelltem magam.
Természetesen az én kislányom az utóbbi kategóriába tartozik:) (na jó, ez csak vicc volt, nem kell lepontozni:)
Tekintetből sok minden látszik.
Igen is van értelmesen néző pár hónapos baba, és teljesen üres tekintetű baba.
Én is így gondolom, hogy látszódhat az értelem! Csak arra lennék kíváncsi, hogy másnak mi erről a véleménye.
Van most 3 kisbaba is a környezetemben, és az egyik olyan kis butának tűnik 1 éves elmúlt, de mindig is olyan kis bamba volt. Az egész viselkedése nem tükröz túl magas intelligenciát.
A másik átlagosnak tűnik, a harmadik még csak pár hónapos, de olyan kis értelmes, az egész arckifejezése ezt tükrözi már most.
Kíváncsi leszek, 8-10-15 év múlva, milyenek lesznek, beigazolódik-e a sejtésem.
Most tudom, biztosan kiakadnak páran, és lehet lehülyéznek majd, nem zavar, én sem vagyok egy kiemelkedő intelligenciájú ember, csak egy átlag, de most nem rólam van szó. :)
azt tanultam, hogy a mozgás (pl. a mászás kihagyása, mozgásfejlődésbeni lemaradás komoly problémákat eredményeznek, bizonyos mozgásformákkal beindítjuk az agyat) és helyes nevelés, irányítás lesz a mérvadó.
az, hogy "bamba" az egy éves míg a 3 hónaposod "okosan néz" nem sokat jelent mert lehet a "bamba" kisgyerek 10 éven addig ül az asztal fölött míg meg nem tanulja a dolgokat és szabadidejében sok könyvet fog olvasni, míg az okosan néző pár hónapos utál majd tanulni, a szüleit nem fogják érdekelni így nem is hatnak rá és már el is kanászodott. szóval ez még semmit nem jelent. de hinni persze lehet ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!