4 hónapos babát lelkiismeret furdalás és idegesség nélkül rá lehet hagyni anyósékra (ha nem szopik már) teljes napra, éjszakára?
Az en kisfiam 4 honapos koraban toltott egy teljes hetet az anyosomnal, mert mi Zurichben lakunk es Pecsett meghalt a nagymamam. A ferjem, aki ketevente kb. egyszer van Magyarorszagon, pont ott volt akkor, igy nem tudtunk egyutt menni, en pedig nem mertem vallalni az utat autoval egyedul (1400 km) egy babaval, vonat szoba sem johetett, repulovel is bajos lett volna, csomag, baba, babakocsi, Bp-rol Pecsre szinten vonat...tehat en a ket rossz kozul a kevesbe rosszat valasztottam, de anyosomek 5 percre laktak tolunk es igen jol ismertek egymast. (Marmint mama-unoka, mar amennyire egy 4 honapos ismerhet valakit)
De ismetlem, ez veszeset volt, ra voltam kenyszerulve es megbiztam anyosomban. Most varjuk a masodik babat 3 het mulva es anyukam felajanlotta, hogy elvihetjuk a kislegenyt hozza 2-3 hetre. Persze nem egyeztem bele.
Anyukám hetente sokszor látja a gyerekeimet, de elmúlt 8 hós a kicsi, amikor egy egész délutánra ráhagytam, mert elmentünk színházba, délutáni előadásra, hogy az esti szopira hazaérjünk, az enyém ugyanis szopis.
De ha nem szopizna is, akkor sem hagynám éjjelre is ott, még akkor sem, hogy ismeri, ha meg ismeretlen, hát nincs az az isten, hogy otthagyjam. A babának ugyanis borzasztó élmény lenne egy számára teljesen idegen emberrel, az anyukája nélkül. Ha anyósodnak ennyi esze van, hogy ilyen egyáltalán felmerül benne, akkor meg pláne alkalmatlannak tartom arra, hogy rábízz egy gyereket, még nagyobbat se, nemhogy ilyen picikét.
Ááááá, tuti nem hagynám ott. :)
Szintén 4 hónapos a kislányom, de max. 2 órára hagyom rokonnal. A férjemre akár 3-4 órát is, bár az is 1-szer fordult elő, hogy olyan sokáig távol voltam. Általában az a 2 óra az fix.
Nálunk is messze laknak anyósék, és 8 hetesen látták csak egyszer a babát. Így még egy délelőttre sem bíznám rájuk. Nem azért, mert nem bízom bennük, de nem ismerik, nem tudják, mit hogyan szokás nálunk csinálni. Így én biztosan nem hagynám. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!