Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan "tanítottátok" meg...

Hogyan "tanítottátok" meg elaludni a babátokat?

Figyelt kérdés

Kisfiam 7 hónapos, és az elalvás állandó probléma. Minden este cirkusz van, másfél-2 órán keresztül megy az altatás, mire nagy nehezen megadja magát. Biztos, hogy már nagyon fáradt amúgy. Van esti ceremónia, ének, minden...Szopi közben mindig bealszik, de amint lerakom az ágyába, felébred és sír. Nincs semmi baja, ha kiveszem abbahagyja, csak nem akar aludni.

Volt, hogy a mi ágyunkon hagytam és együtt aludtunk, de lassan ott tartunk, hogy a saját ágyába be sem lehet rakni. Soha nem hagyom sírni, bemegyek hozzá, kiveszem, ringatom, stb.

Lehetne mondani, hogy ilyen időszaka van, de ez egy általános probléma nálunk. Kb 3-4 hónapos korában egy hónapig jól aludt, szopi-bealudt-leraktam, ment minden mint a karikacsapás. De ez a múlt..

Mára kicsit besokalltam..Este 10, mire elalszik, én meg ilyenkor rámolok még össze, hajat mosok, vasalok, stb. Persze fél1 előtt nem is fekszem le, nem csoda, ha fél 7-kor hulla vagyok, amikor kel.

Mit kellene tennem, hogy ne ez legyen állandóan?

Ha az ágyában hagyom, kegyetlenül sír..leizzad mindene..

Remélem sorstársra találok...

Kérem az ne írjon, aki sírni hagyja a babát, mert az világos, hogy akkor megtanul egy idő után aludni, de én azt nem csinálom, szörnyűnek tartom.

De csak van valami átmenet?

Bocsi, hogy hosszú lett.:)

2011. jún. 18. 21:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

09:59 és 10:21 vagyok

Nem akarom elkiabálni, de talán jó úton haladunk... :)

Elálmosodott a fiam. Bevittem a szobába, megszeretgettem, elmondtam neki, hogy aludni fog, és beraktam az ágyba. Persze lefeküdni sem akart, támasztott kifele, pillanatok alatt felállt, és elkezdett sírni. Kivettem, megsimogattam a hátát, megint elmondtam, hogy csicsiska jön, és visszaraktam, kijöttem. Megint felállt, sír. 3-szor mentem be hozzá, úgy, hogy kivettem, megsimogattam, visszaraktam. Ugyanúgy felállt. Ezután már nem vettem ki, csak visszafektettem, és az ágyba simogattam a hátát. Ezt is vagy 4x eljátszottuk, mire szépen abba hagyta a szipogást! Kijöttem, és csönd van, azóta alszik.

Összességében nem volt 10 perc az egész és már alszik is.

Remélem délután és este is menni fog a dolog. Mostmár tartani fogom magam, és nem engedek! Remélem menni fog! :)

2011. jún. 19. 11:04
 12/16 anonim ***** válasza:

nálunk az első este nagyon könnyen ment. bevallom, én azzal csaltam, hogy a kiságyban kapta meg a tejét cumisüvegben, szerintem ez nagyon sokat segített :)

aztán a 2.3. este kegyetlen volt, 3-4 órán keresztül tartott ez a sír-bemegyek-megvígasztalom-visszateszem-kijövök. én akkor is visszatettem és kijöttem mikor már a letevés mozdulatánál elkezdett sírni, igaz csak egy pillanatra de talán így jobban megértette, hogy én márpedig tényleg beteszem :)

4. este már csak 10 perc volt és azóta (9 hónap telt el) semmi gond nincs, este beteszem, dumál kicsit, átrendezi az ágyát és lefekszik :) talán ha 5x kellett bemennem azóta mert sírt de pár pillanat alatt megnyugodott :)

2011. jún. 19. 11:16
 13/16 anonim ***** válasza:
tudom hogy sokan nem értenek vele egyet, de mi 7 hósan még bőven együt aludtunk, mert a fogzás miatt számtalanszor kelt éjjel. így elaludt este cicin, és utána nem kellett sehova átrakni. íg y fel se ébredt. legalábbis akkor nem, éjjel vagy 8x, de ez más téma. sosem hagytam síni, éjjel se, meg úgy amúgy sose, a személyes véleményem az, hogy azt kéne sírni hagyni, aki ezt megcsinálja a pici gyerekével. ..sokáig cicin aludt el, vagy 23 hós koráig. ez így nagyon kényelmes és egyszerű volt, ráadásul akkor már éjjel nem is kelt, mert azt is elhagyta ahogy kijöttek a fogai. és a mai napig mellé kell feküdnöm, míg elalszik, de nem baj, ő ezt igényli, és kész. egyedül alszik, egyhuzamban estétől reggelig...nem hiszem hogy nagyon elrontottam volna. 2,5 éves a kislányom
2011. jún. 19. 13:22
 14/16 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

A 17 hónapos kézben elalvós kisfiú anyukája vagyok!

Képzeljétek, már odáig eljutottunk, hogy napközben ha látom, hogy álmosodik, akkor kérdezem tőle, hogy "Tente Baba?" És mosolyogva mutat a kiságyára! :) Felveszem, együtt leeresztjük a redőnyt, megigazítjuk az ágyat, mondom neki, hogy tente, és beteszem az ágyába. Ezek után még "beszélget" egy kicsit a plüssökkel, 2x-3x felhúzza magának a zenélő figuráját, és mire lejár, csönd van. EGYEDÜL alszik el, nélkülem!!! :)

Az este még kicsit máshogy megy, mert még mindig cicizik... :) Általában bealszik rajta, de ha nem, akkor sem ringatom! Tegnap este kétszer ki kellett venni, de egyedül elaludt este is!

Muszáj volt ezt ide megírnom, mert nagyon örülök a fejlődésnek! Voltak olyan napjaim, mikor már azt gondoltam, hogy ez a gyerek soha nem fog egyedül elaludni!

Köszönöm a segítséget!!!

2011. jún. 24. 21:49
 15/16 A kérdező kommentje:

Gratulálok Utolsó! Úgy tud az ember ilyen "apró" sikereknek örülni, nem igaz?:)

Én is nagyon köszönöm, szuper tippet kaptam itt! Ugyan az én kisfiam még csak 7 hónapos, s nem is várom el, hogy egyedül elaludjon, de bevált, hogy várok 20 percet és csak aztán rakom át a saját ágyába!

Köszönöm!!!:)

2011. jún. 24. 22:10
 16/16 anonim ***** válasza:

Hát hogy a fenébe ne tudnék örülni! :)) Olyan jó érzés! :)

Gratula Nektek is!

Jó átaludott, sírás mentes éjszakát! :)

2011. jún. 24. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!