Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg gond lenne 7,5 hós...

Tényleg gond lenne 7,5 hós kisfiammal?

Figyelt kérdés

Tegnap volt a védőnő és a súlyára azt mondta, hogy lehetne több, mert el van maradva korához képest. Most 7,5 kg.

Én azt gondoltam ez teljesen átlagos.

Illetve azt mondta, hogy már kúszhatna, mert még csak körbe körbe forog hason és hátra löki magát, és mostanában próbálkozik négykézlábra állni.

Hát most belém tette az ideget.

Tényleg baj van vele?

2011. jún. 17. 09:41
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én is úgy gondoltam/ gondolom, hogy átlagosan, jól fejlődik.

Kiegyensúlyozott, vidám baba. 6 hetes kora óta végig alussza az éjszakát, tehát elég ételt kap, minden hónapban hízott hol többet, hol kevesebbet, de a min 400g mindig meg volt. Nagyon sok mindent eszik, két étkezést váltottunk ki eddig.

Hordozóból, babakocsiból fel tud ülni és ahogy írtam kezd próbálkozni a kutyázással.

Lehet rossz napja volt a védőnőnek, hogy ennyire kötözködős hangulatában volt. Ha lényegesen el lennénk maradva akkor megértem hogy szól, de hogy ilyenekért minek kell idegesíteni a szülőket.

Megtömni nem tudom hogy jobban hízzon, meg erőltetni sem a mozgásban....

2011. jún. 17. 10:30
 12/17 anonim ***** válasza:

Nem kell minden statisztikai megnyilvánulásukat készpénznek venni. Nekik megtanították, hogy x hónaposan az átlag ezt és ezt csinálja, ilyen súlyú stb. Ha hirtelen nem vagytok benne az átlagba még nem jelent semmit. De neki szólnia kell, hisz ez a feladat. Ezzel esetleg jelezni szándékozza, hogy többet kéne etetni, foglalkozni vele stb, mert ugye nem tudhatja, hogy mit csinálsz vele otthon és mit nem.

Ha te úgy érzed jól neveled, táplálod a gyereked akkor pár hónap és behozza az átlagot :) Viszont ha továbbra is folyton azt hallod, hogy egyre jobban el van maradva (nem hinném, hogy várható lenne) akkor valóban oda kell rá figyelni.

2011. jún. 17. 11:06
 13/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi pont,ma voltunk a védőnőnél súlymérésen.14-én töltötte a fiam a 7hónapot.2hete még 7180gramm volt.Persze a védőnő minket is ijesztgetett,hogy ez nem jó súly.Én mondtam neki,hogy nem aggódok a súlya miatt,tudom,hogy mennyit eszik,és hogy mellette mennyit mozog.A védőnőt ez nem hatotta meg,így ma vissza kellett menni méreckedni.7770grammot mért ma neki.Én a fiamnál úgy látom,hogy vannak időszakok mikor megáll súlygyarapodás,majd kis idő elteltével bepótolja a "lemaradást".Nem aggódok miatt,és már a védőnői ijesztgetésre sem reagálok.Minden baba,más ütemben fejlődik.Sok minden befolyásolhatja az adott súly gyarapodásukat.Az én fiam ráadásul,még a 2hét alatt 1.5cm nőt is.Rengeteget mozog.Pörög,körbe forog hason a játszószőnyegén,tolat hátrafelé.És ezt,amióta tudja,nagyon élvezi!Nem erőltetek nála semmit,majd minden a maga kis ütemébe kialakul.

Egyáltalán nem vagytok elmaradva,sem súlyban,sem mozgásban.

Egy szakértő azt írta,hogy "Kúszni 9 hónaposan, mászni 10 hónaposan kell elkezdeni a babáknak!"Ha ennél később sem kezdik el,akkor már kell aggódni,és szakértőhöz fordulni.

Így ne idegeskedj,minden szépen alakul nálatok is.A védőnők szeretnek "fontosak" lenni.(Tisztelet a kivételnek!)

Csak nyugi,és hagyd,hogy a kicsid a saját ütemében fedezze fel dolgokat.Segítheted,de ne erőltesd nála a folyamatokat.

Idézet!

"Kúszás mászás fontossága:

A kúszás során a két ellentétes végtag (kéz-láb) egyidejű mozgatásával fejlődik a két agyfélteke. Segítheted gyermeked kúszását (kb. 7 hónapos kora körül) ha a talpait váltva megtámasztod és közben játékot teszel elé.

A mászás nagyon fontos az idegrendszer, az izomzat fejlődése szempontjából, a szem-kéz koordináció miatt is, mert a szem a mászás alatt fejlődik. Ha nem mászik a baba, akkor gyakori a tanulászavar, bal-jobb tévesztés, a számolás, olvasás, írás zavara.

Üdv

Ha már megy a kúszás, akkor a mászás (kb. 8-10 hónapos kora körül) segítéséhez tegyél akadálypályát a babádnak, így automatikusan emelni fogja a pocakját és gyorsabban megtanulja a szabályos mozgássort."

[link]

2011. jún. 17. 13:38
 14/17 anonim ***** válasza:
Ne idegesítsd magad a védőnő kárálása miatt egy percig sem! Az én fiam 3 hónaposan volt 7,5 kg, engem meg ezért szidott mindenki! Pedig csak szoptattam, mégis havonta másfél kilót hízott, aztán szépen befékezett a hízással. 6,5 hónapos koráig csak feküdt a hátán, mert olyan kövér volt, hogy nem bírt megfordulni. Aztán rohamosan elkezdett fejlődni a mozgása, most egy kis csinos örökmozgó másfél éves.
2011. jún. 17. 13:44
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm még egyszer.

Igyekszem nem idegesíteni magam rajta, de tudjátok milyen rossz, mikor azt a kis bogarat beleültetik a füledbe.

Amúgy ma is sokat játszottunk hason és többször is kutyázott már most babám elég ügyesen, igaz még csak úgy megy neki, ha a lábát megtámasztja valamibe. De folyamatosan ügyeskedik és próbálkozik.:-)

2011. jún. 17. 21:38
 16/17 anonim ***** válasza:
Szia!Az én fiam most lesz 7 hónapos,alig forog és picit kúszik hátra,tengelye körül forog ő is.A súlya jó,anyatejes,8 kg-korababa volt-szépen behozta.Az én védőnőm szerint akkor aggódjak,ha 7-8 hónapos korában sem forog aktívan,de a súlya miatt lehet lustibb is.Mi a korasága miatt voltunk fejlődésneurológián,mindent rendben találtak.Nekem furcsa,mert a lányom 1 évesen volt 7 kg-de ő már 6 hónaposan mászott,ült,7 hónaposan felállt,10 hónaposan ment.Én is izgulok a fiam miatt,de kezdek rájönni,nem kellene.Minden baba más,másképp fejlődik,szerintem Te se izgulj,hamarosan beindul a Te fiad is.A fiúk amúgy sem mindig olyan aktívak,ezt látom én is.
2011. jún. 21. 08:53
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Nem aggódok, mert tegnap már a kutyázásból rendes kúszás lett előre.:)

Most is itt csinálja mellettem. Írtam is reggel a védőnőnek, hogy ez a problémája kipipálva.:P

2011. jún. 21. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!