Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Dévény tornára vitted/viszed...

Dévény tornára vitted/viszed a babád?

Figyelt kérdés
Mi az egész menete, hol lehet jelentkezni. Esetleg ajánlani tudsz valakit?
2011. jún. 16. 19:30
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

Helyzetjelentés:

A nem fizetős helyekről mindenhonnan elutasítottak, amit valahol meg is értek, hiszen járjanak csak azok a babák, akiknek sokkal jobban kell.

Bár sokan válaszoltatok és érdeklődtem én is ismerősöknél, kutattam az internetet, de nem sikerült találnom senkit aki vállalna minket.

Így maradt az a Hölgy, akinek a számát a gyerekorvosunk ajánlotta...

Mondanom sem kell, rossz tapasztalataim vannak vele:

Egyértelműen látszik rajta, hogy húzza az időt, hogy minél többször és tovább jöhessen. Ő hívogat, akkor is ha nem keresem. Közben, ha épp nyaralni van kedve, nem baj, ha kimarad több hét.

Közben a baba: (nem tudom, hogy mit írtam már és mit nem)

4 hónaposan forog, 6 hónaposan ülni szeretne (még annyira nem megy), már halad, még ha tolatva is.

Persze ő erre is tud mit mondani, hogy mi nem tökéletes...

Nagyon bosszant, hogy igyekezetem ellenére, így alakult.

Lassan el fogom küldeni, csak félek, hogy az lesz, hogy még ő fog megsértődni.

2011. okt. 7. 09:34
 22/38 anonim ***** válasza:

Szia!

Most olvastam a kálváriátokat,ami igen fájdalmas a számomra. Szakmabeli,konduktor vagyok,és rossz azt olvasni, hogy ilyen nehéz megfelelő szakembert találni.

Sajnos tény, hogy a szülő kevés infót kap a különböző módszerekről, amit csak tetéz az,hogy a konduktorok,gyógytornászok is fújnak egymásra.

Nincs 2 hete, hogy egy baba anyukája azzal köszönt el tőlem pár hónap munka után,hogy látja milyen sokat fejlődött a babája és milyen jól összecsiszolódtunk a kicsivel,de mivel szerették volna egy Dévényesnek is megmutatni,és ő csak úgy kezeli,ha máshova nem hordják, köszöni az eddigi munkámat. Megkérdeztem,miért nem csinálják párhuzamosan mindkettőt(egy aktív+ egy passzívabb torna), persze kevesebb alkalommal, mire a válasz az volt, hogy ők így akarták,csak a dévényes lebeszélte róla őket, mondván akkor nem látszik a végén,melyik módszer volt a hatásos.

Ezen kiakadtam!!!!! Hát kit érdekel melyik hatott,ha rendbe jött a kicsi????

Én hiszek a Pető-módszerben,mert évek óta ezzel dolgozom. Nem szükséges a hatás bizonygatása,tudom. A szülőnek meg úgyis a tény számít,hogy megoldódik-e a gyermeke problémája.

Nektek meg azt javaslom,ha úgy érzed,már csak az időt húzza a gyógytornász,köszönd meg az eddigi munkáját. Sajnos sokan nemképesek "elengedni" a kezelt gyerekeket.

konduktor-anyuci

2011. okt. 7. 10:27
 23/38 A kérdező kommentje:

"Kedves" volt ez a másik Dévényes gyógytornász. Nyilvánvalóan ő is magának akart ezzel több munkát szerezni. Sikerült is elérnie a célját.

Kicsit kínai nekem amiket mondasz, mármint, hogy mi a kettő közt a különbség. Nálunk az a rendszer, hogy mutat tornagyakorlatokat óra elején (ezt tudjuk mi is csinálni) és utána masszírozza, amitől olyan keservesen tud sírni, nagyon sajnálom akkor szegényt. (Persze tudom, hogy lehet, hogy épp ettől fejlődik) Az elején nagyon szembeötlő volt a változás, de most úgy érzem már nincs szükség erre. Nem akarnám megvárni, míg járni kezd :)

2011. okt. 7. 10:38
 24/38 anonim ***** válasza:

Igen,sikerült új pácienst szereznie a "kedves" hölgynek. Nem is az fájó,hogy nekem eggyel kevesebb "gyerekem" lett ezáltal,mert van munkám sajnos/hál'isten elég, hanem a stílus,ahogyan ez zajlott. Remélem,hogy jó abban,amit csinál,és tovább fog fejlődni a kicsi fiú.

Hosszú lenne leírni,mi a módszerek közti különbség. Én talán az első 4-6 hónapban őket ajánlanám.Amikortól beindulnak jobban a nagymozgások, onnantól a mi módszerünket.De én elfogult vagyok.:-)

Nálatok van még valami lemaradás, amit te, vagy a gyerekorvos láttok?

2011. okt. 7. 10:48
 25/38 A kérdező kommentje:

Én nem értek hozzá, csak könyvekből tudok tájékozódni, illetve barátok-rokonok kisgyerekeihez hasonlítani. Van hasonló korú is, egész könnyen lehet.

Úgy gondolom, elfogult se vagyok. Ahol most tartunk: amit az előbb írtam, illetve, kiegészítve: oda-vissza gond nélkül forog. hason kinyomja magát, néha már popsit is emel. próbál kúszni, amiből gyakran tolatás lesz. Ha nincs teljesen fektetve (pl hordozóban), föl tud ülni. Fekvésből is hasizmozik, amiből egy kis fej emelés féle lesz.

Nekem ezt korának megfelelőnek (6. hónapot töltötte nem rég) tűnik, de ha te is mondasz rá valamit hozzáértőként azt megköszönöm

2011. okt. 7. 10:55
 26/38 anonim ***** válasza:

Ez nekem is abszolút korának megfelelő fejlettségi szintnek tűnik. 6 hósan még egyáltalán nem probléma, ha hátrafelé halad a kúszással. Lényeg, hogy mindkét irányba tudjon gurulni,próbálkozzon a kúszással,ügyesen fogjon úgy,hogy a hüvelykujja külön áll a többitől.

Ami gyanús lehet mindig,az az aszimmetria a mozgások, illetve testtartás során. Ha ez nincs, én a helyedben talán abbahagynám a fejlesztést.

Bármikor lehet ezt folytatni, ha valamelyik fázis késik.

Következő fontos állomás 8-10 hónaposan a mászás lesz,aminek meglétére majd figyelni kell. Ha ez kimaradna, vagy sokat késne, szerintem akkor kérj megint segítséget.

2011. okt. 7. 11:08
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
Én is gyógytornász vagyok, bár pályakezdő, mert alig egy évet dolgoztam lányom születéséig.Tanultunk egy évig fejlődésneurológiát.Nézd: véleményem szerint teljesen szépen fejlődik a gyermeked,NINCS szüksége Dévény tornára.Én úgy gondolom, elég ügyes.Az én kislányom kúszni 8, mászni 11 hónaposan kezdett, de mi jártunk is Dévény tornára, mert hypoton .Azóta, hogy mászik, már nem kell mennünk, rengeteget erősödött, és halad a saját kis ütemében.Én meg voltam elégedve a mi gyógytornászunkkal, lényegesen sokat segített a lányomnak.Most babaúszásra viszem, hogy ne maradjon torna nélkül.Én se értem, mi ez az ellentét a gyógytornászok, és konduktorok között.Szerintem mindkét módszer nagyon jó, és hatásos.És le a kalappal a konduktorok előtt is, ismerek jó párat.De ha egy babának, jelen esetben a tiédnek nincs szüksége tornára (márpedig nincs, a leírtak alapján ) ne hagyd magad lehúzni!!!
2011. okt. 7. 11:33
 28/38 anonim ***** válasza:

Örülök kolegina a megerősítésnek. Most akkor mindkét oldalról ugyanazt a javaslatot adtuk, tehát nincs ellentét! :-)

Az előző konduktor

2011. okt. 7. 11:38
 29/38 anonim ***** válasza:
:)) Igen, egy állásponton vagyunk.Én emelem kalapom a Pető- és a Katona- módszer előtt is, és tényleg azt gondolom, amit Te, hogy teljesen mindegy, hogy melyik segít a gyermeken, az eredmény számít.Sajnos én is ismerek olyan szakembert, aki még az egészséges babát is visszarendeli, mert neki az üzlet..Szomorú, hogy itt tartunk.
2011. okt. 7. 11:56
 30/38 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Csak gyorsan átfutottam a kommenteket, mivel nincs sok időm... Melyik kerületben laksz? Jól értem, hogy házhoz menő tornásod van?? Ha szépen megkérlek leírnád a monogramját? A helyzeted nagyon hasonlít az enyémre...

2011. okt. 7. 14:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!