Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Dévény tornára vitted/viszed...

Dévény tornára vitted/viszed a babád?

Figyelt kérdés
Mi az egész menete, hol lehet jelentkezni. Esetleg ajánlani tudsz valakit?
2011. jún. 16. 19:30
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

Ez fura, mástól is hallottam már, hogy ilyen drága a gyógytornászuk, mi 50 percért 3000 Ft-ot fizetünk (Bp). Egyébként volt egy állapotfelmérés (ingyenes, beutalóval) a központjukban, amit személyesen Dévény Anna végzett a most 2 hós kislányomnál. És megállapította, hogy izomtónus eloszlási zavara van (néhol feszes, néhol laza izomzat). Ő is utál hason lenni és mindig jobbra tartja a fejét. Nem tudom de velünk nagyon kedves volt ő is és a jelen lévő gyógytornászok is, amikor vizsgálták a lányomat, azt mondta hogy nehéz helyzetben vannak mert kevés a gyógytornász viszont rengeteg a kezelésre szoruló baba, és hogy nehéz elfogadtatni a módszerüket, amikor a szakma támadja őket. A kislányomat pedig össze-vissza dédelgette, tényleg nagyon aranyos volt. Szerintem nem pökhendi, csak határozott és kemény nő.

Mi még csak 1 alkalommal voltunk úgyhogy egyelőre nem tudom, mi lesz az eredmény de a védőnőm azt mondta, hogy mindenkinél hatásos.

2011. jún. 16. 22:38
 12/38 A kérdező kommentje:

21:37 Írtam neked privátot

Utolsó válaszoló, ha nincs akadálya, megköszönném, ha te is elküldenéd privátban a ti gyógytornászotok számát.

Szempont az is, hogy hol van. Bp-ek vagyunk, pontosabban budaiak, az lenne az ideális, ha itt találnánk valakit, esetleg házhoz is jönne.

Ezt én se értem, hogy miért nincs sztk-ban lehetőség, nem zárom ki, hogy a gyógytornász akit ajánlgatnak, ismerős.

2011. jún. 17. 07:52
 13/38 anonim ***** válasza:
Mivel a babám a 31. hétre született, - bár minden orvos inkább lebeszélt - de vittem. Azóta látok bármiféle fejlődést a mozgásában. A mi gyógytornászunk igenis megmondja, ha nincs rá szüksége a babának. Egyébként nem értem magunkat: külföldiek jönnek, hogy a babáikat dévény, pető, katona stb. módszer szerint kezeljék, nekünk meg nem kell, kételkedünk....
2011. jún. 17. 08:14
 14/38 anonim ***** válasza:
19: 54-es vagyok.Még valami: Az egyetlen, ami nem tetszett, az a pénz téma.Megkérdeztem telefonon, hogy mennyibe kerül.Azt mondta, egy óra 4000 ft.Elvittem, tornáztatta a lányomat 30 percig, és mivel üvöltött, mondta, hogy nem kínozza tovább.Szoptassam meg nyugodtan stb.Megint rákérdeztem, hogy mivel tartozom, mert úgy lett volna a korrekt, hogy ha egy óra 4 ezer, akkor fél óra 2000.Nálam egy óra minimum 45-60 perc, vetkőzés, öltözés, szopizás stb. nélkül.Oké, tényleg ordított a kicsi, de akkor lett volna benne annyi, hogy nem kéri el a teljes összeget.És valahol kollégák vagyunk, de hát ez nem számít.De nem bántam meg, soha nem is fogom, mert rengeteget erősödött azóta.Nem Pest megyében lakom, úgyhogy ebben nem tudok segíteni, hogy kihez menjetek.
2011. jún. 17. 08:16
 15/38 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam hypotóniával született, azaz olyan volt mint egy kis rongybaba. Gyerekorvos küldött el minket neurológushoz, ő pedig dévény tornára. 2 hónapja járunk, kisfiam is csak mindig az egyik oldalra fordította a fejecskéjét, illetve hason nem emelte. Most 4 hónapos gyönyörűen emeli és forgatja mindenfelé a buksiját. Egy probléma van még, hogy kézben tartva még mindig nem biztonságos a fejtartása (inog), de gondolom ezen is fog tudni segíteni a torna. Mi a XIII. kerületben lakunk itt ingyenes a torna nem kell fizetnünk érte (heti 1 alkalommal megyünk fél órát).
2011. jún. 17. 08:37
 16/38 A kérdező kommentje:
XIII. kerületbe is eljárnék... Lehetséges oda átjárás? Mi a menete? Gyerekorvos beutalója kell, vagy elég a lelet is ahol megállapították a hypotonia-t?
2011. jún. 17. 08:47
 17/38 anonim ***** válasza:
Megmondom őszintén nem tudom, hogy át lehet-e jönni ide a XIII. kerületbe, de esetleg kérdezd meg telefonon, a Gyöngyösi u. 29-be járunk. Telefonszámot szerintem itt a neten megtalálod. A Madarász Viktor utcai gyermekkórházhoz tartoznak.
2011. jún. 17. 09:51
 18/38 A kérdező kommentje:
köszönöm, megpróbálom
2011. jún. 17. 09:54
 19/38 anonim ***** válasza:

Nem ezért választottam a Katona módszert, csecsemőorvos barátnőm megnézte azt mondta, akár még határesetnek is tűnik, volt neurológiai vizsgálat, nem volt elváltozás, ő javasolta (hangsúlyozom szakorvos), hogy próbáljuk meg a Katona módszert otthon én és pár hét alatt kiderül, hogy halad e dolog valamerre és lehet szükség sem lesz a Dévény tornára. Ekkor volt 3 hetes a kisfiam, ő mondta, ha két-három hét alatt nem haladunk semerre, akkor is ráérünk 6 hetesen elkezdeni a Dévény tornát, mert még az sincs későn. De haladtunk, mert 6 hetesen már tökéletesen tartotta a fejét.

De ebben a két hétben azért folyamatosan hívtam a központot, ahol adtak telefonszámot, amit senki nem vett fel. És hagytam a francba, szimpatikus sem volt a nő, minimális segítőkészséget nem tapasztaltam a központban, a telefonszámot sem vette fel senki és végül is haladt a kisfiam jó úton. Így hagytam. De egyébként vittem volna, ha mondjuk segítenek, felveszik a telefont...

És a Katona módszert, Pető intézetet azért említettem, mert nekünk az is bevált, nem biztos, hogy csak és kizárólag a Dévény torna segít. Vannak más lehetőségek is.Nem kell elkeseredni, ha nincs pénz, nem veszik fel a telefont (mert több ilyen panasz is volt- és bármi az oka, kis igyekezettel lehetne rá megoldást találni, mondjuk egy hangpostával, ahol üzenetet hagyhat az ember és visszahívná a Dévényes vagy megcsörgetne, ha a befolyó pénzből nem telik telefonra, de hát egy perc költsége 16 forint ennyit áldozhatna is)Szóval azért nehézkes ez a Dévényes dolog. Kicsit el vannak szállva maguktól, érdekes még a világhírű Pető intézetbe is könnyebb bejutni. Oda is sokan járnak, például az a színésznő a Barátok köztből a kisfiával. És nekik a Pető módszer is segített.

2011. jún. 17. 13:19
 20/38 A kérdező kommentje:

Igen az van, hogy kaptam számot, emailt, semmi válasz. (amit már egy másik gyógytornász adott, mert ő nem tudott elvállalni) Biztos jó elfoglaltak. De ennyi a beteg gyerek? Most elindítottam amit valaki írt, hogy a XIII. kerületbe is lehet menni. Több hónapos a várólista, addig is kéne valaki.

Nem vagyok szakértő, de most komolyan, olyan nagy baja csak nincs a kisfiamnak?: 12 hetes és hason kinyomja magát, nagyon kis segítséggel (kezét előrerakom, hogy ne legyen útban), hátra fordul hasról.

Én valahol azt érzem, hogy kicsit feleslegesen riogatnak.

Még egyszer köszönöm a sok választ. Most már több vasat is tartok a tűzbe, valamelyikből csak lesz valami.

2011. jún. 17. 13:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!