Dévény tornára vitted/viszed a babád?
Ez fura, mástól is hallottam már, hogy ilyen drága a gyógytornászuk, mi 50 percért 3000 Ft-ot fizetünk (Bp). Egyébként volt egy állapotfelmérés (ingyenes, beutalóval) a központjukban, amit személyesen Dévény Anna végzett a most 2 hós kislányomnál. És megállapította, hogy izomtónus eloszlási zavara van (néhol feszes, néhol laza izomzat). Ő is utál hason lenni és mindig jobbra tartja a fejét. Nem tudom de velünk nagyon kedves volt ő is és a jelen lévő gyógytornászok is, amikor vizsgálták a lányomat, azt mondta hogy nehéz helyzetben vannak mert kevés a gyógytornász viszont rengeteg a kezelésre szoruló baba, és hogy nehéz elfogadtatni a módszerüket, amikor a szakma támadja őket. A kislányomat pedig össze-vissza dédelgette, tényleg nagyon aranyos volt. Szerintem nem pökhendi, csak határozott és kemény nő.
Mi még csak 1 alkalommal voltunk úgyhogy egyelőre nem tudom, mi lesz az eredmény de a védőnőm azt mondta, hogy mindenkinél hatásos.
21:37 Írtam neked privátot
Utolsó válaszoló, ha nincs akadálya, megköszönném, ha te is elküldenéd privátban a ti gyógytornászotok számát.
Szempont az is, hogy hol van. Bp-ek vagyunk, pontosabban budaiak, az lenne az ideális, ha itt találnánk valakit, esetleg házhoz is jönne.
Ezt én se értem, hogy miért nincs sztk-ban lehetőség, nem zárom ki, hogy a gyógytornász akit ajánlgatnak, ismerős.
Nem ezért választottam a Katona módszert, csecsemőorvos barátnőm megnézte azt mondta, akár még határesetnek is tűnik, volt neurológiai vizsgálat, nem volt elváltozás, ő javasolta (hangsúlyozom szakorvos), hogy próbáljuk meg a Katona módszert otthon én és pár hét alatt kiderül, hogy halad e dolog valamerre és lehet szükség sem lesz a Dévény tornára. Ekkor volt 3 hetes a kisfiam, ő mondta, ha két-három hét alatt nem haladunk semerre, akkor is ráérünk 6 hetesen elkezdeni a Dévény tornát, mert még az sincs későn. De haladtunk, mert 6 hetesen már tökéletesen tartotta a fejét.
De ebben a két hétben azért folyamatosan hívtam a központot, ahol adtak telefonszámot, amit senki nem vett fel. És hagytam a francba, szimpatikus sem volt a nő, minimális segítőkészséget nem tapasztaltam a központban, a telefonszámot sem vette fel senki és végül is haladt a kisfiam jó úton. Így hagytam. De egyébként vittem volna, ha mondjuk segítenek, felveszik a telefont...
És a Katona módszert, Pető intézetet azért említettem, mert nekünk az is bevált, nem biztos, hogy csak és kizárólag a Dévény torna segít. Vannak más lehetőségek is.Nem kell elkeseredni, ha nincs pénz, nem veszik fel a telefont (mert több ilyen panasz is volt- és bármi az oka, kis igyekezettel lehetne rá megoldást találni, mondjuk egy hangpostával, ahol üzenetet hagyhat az ember és visszahívná a Dévényes vagy megcsörgetne, ha a befolyó pénzből nem telik telefonra, de hát egy perc költsége 16 forint ennyit áldozhatna is)Szóval azért nehézkes ez a Dévényes dolog. Kicsit el vannak szállva maguktól, érdekes még a világhírű Pető intézetbe is könnyebb bejutni. Oda is sokan járnak, például az a színésznő a Barátok köztből a kisfiával. És nekik a Pető módszer is segített.
Igen az van, hogy kaptam számot, emailt, semmi válasz. (amit már egy másik gyógytornász adott, mert ő nem tudott elvállalni) Biztos jó elfoglaltak. De ennyi a beteg gyerek? Most elindítottam amit valaki írt, hogy a XIII. kerületbe is lehet menni. Több hónapos a várólista, addig is kéne valaki.
Nem vagyok szakértő, de most komolyan, olyan nagy baja csak nincs a kisfiamnak?: 12 hetes és hason kinyomja magát, nagyon kis segítséggel (kezét előrerakom, hogy ne legyen útban), hátra fordul hasról.
Én valahol azt érzem, hogy kicsit feleslegesen riogatnak.
Még egyszer köszönöm a sok választ. Most már több vasat is tartok a tűzbe, valamelyikből csak lesz valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!