Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg mindenki Dévény...

Tényleg mindenki Dévény tornára jár?

Figyelt kérdés

Elég sok babás van a környezetemben és mindenkitől ezt a Dévény tornát hallom.Persze, akinek indokolt(van ilyen ismerősöm)azt megértem, de van olyan, akinek a kislánya már 5 hónaposan forog, és el akarja vinni, hogy tutira nem maradjon ki neki a mászás.Nem akarja sokszor vinni, csak1x, hogy kapjanak olyan gyakorlatokat amivel lehet ösztönözni.

Most én gondolom rosszul, vagy tényleg sokszor túlzásba viszik ezt az egészet.Ne értsetek félre, nem azokról beszélek, akiknek tényleg indokolt, de ha még nem kúszik egy 6 hónapos baba, azzal szerintem semmi gond sincs...mi voltunk neurológusnál, a doki mondta, hogy menjünk, aztán azt mondta a neurológus, hogy semmi baja.

Én nem értem mit kell annyira túlaggódni, erőltetni, hiszen ha a baba agyilag-fizikailag készen van, akkor csinálni fogja amit kell.De ez minden babánál más időpontban van.

És mondom, nem azokról beszélek, akiknél tényleg gond van, hanem azokról, akiknek a babája nem a "nagykönyv" szerint fejlődik, hanem mondjuk 1-2 vagy netalán 1 hónapos csúszásban van.

Mit gondoltok?

2011. máj. 21. 21:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Azt hogy igazad van.
2011. máj. 21. 21:20
 2/15 A kérdező kommentje:
most nézem, azt akartam írni, "hogy 1-2 hét, vagy 1 hónap csúszásban van"
2011. máj. 21. 21:22
 3/15 anonim ***** válasza:
Ezzel én is úgy vagyok, hogy akinek indokolt, rendben van. De, egyéb esetben én is azt veszem észre, hogy az anyukák leginkább önmaguknak csinálnak presztízskérdést, hogy na! mi már ezt is tudjuk! Szerintem minden gyermeknek van egy természetes fejlődési folyamata, amibe kár belenyúlni (nyilván nem az indokolt esetekről beszélek). Egyébként meg mindenki azt csinál, amit akar, mindenesetre nincs értelme senkit sem majmolni, nem tudom, hogyan hat ez a baba önbizalomára ez a fajta erőltetés.
2011. máj. 21. 21:34
 4/15 anonim ***** válasza:

Mi járunk Dévény-tornára, de a kisfiamnak le vannak tapadva az itmai. Oxigénhiánnyal született. Szerencsére a babám problémája nem a legsúlyosabb fajta, de a neurológus csak egy hónappal késöbb küldött minket Dévényre, mint ahogy megállapította a problémát.

Az aki meg divatból viszi a babáját az bolond!! Nem egy leányálom, az én kisfiam sokat sír maszírozás közben. :(

2011. máj. 21. 21:40
 5/15 anonim ***** válasza:
az én fiam 1-3 hónappal később csinálta a nagymozgásokat,mégsem dévényre vittem.sima gyógytorna és gyógypedagógus foglalkozott vele.
2011. máj. 21. 21:53
 6/15 A kérdező kommentje:

Erről beszélek, hogy akinek indokolt az nyilván menjen, és kedves utolsó kívánom, hogy mihamarabb rendbe jöjjön minden!

De pl eszembe se jutott elvinni fiam, pedig 6 hónapos koráig úgy tűnt egyáltalán nem érdekli a forgolódás.Gondolkoztam is, mit fog majd mondani a védőnő a státuszon, mikor mondom neki, hogy még nem forog.Erre mielőtt mentünk megfordult oda-vissza, gondolom csak azért, hogy tudjam mondani, hogy persze, forgolódik:D Azóta le se lehet állítani, persze nem is akarom:)

De a már említett ismerősöm már 2 hónaposan csukló csörgőt tett babája kezére, mert "még nem nézi a kezét, te jó és mi lesz...." na nekem ez fura, és tényleg egy macera a babának ez a torna, én nem értem miért kell túllihegni a dolgokat...

2011. máj. 21. 21:58
 7/15 A kérdező kommentje:
utolsó előttire gondoltam, de remélem ti is jól fejlődtök utolsó:)
2011. máj. 21. 21:59
 8/15 anonim ***** válasza:

hmm

nekem nem is mondták anno ezt a tornát pedig a lányom nagyon kötött izmokkal született és most is az (9 éves)

simán babamasszázsra jártunk és utána otthon fürdés előtt csináltam neki mint utólag kiderült nem volt rossz ötlet mert a védőnő mondta h ezzel sokat segítettem neki

amugy nagyon hamar csinált mindent 4 hónaposan már mászott és 9.5 hónaposan kezdett el járni

ellenben a fiam annyira laza volt (és még most is az) h 6 hónapos koráig még meg sem fordult ezen ismét a babamasszázs segített rekord gyorsasággal behozta a lemaradást és 10 hónaposan már járt ö is :)

a lányomnak azért ment/megy könnyen mert mert kötött volt ellenben a fiamnak erőből kellet/kell mindent megcsinálnia

szerintem nem kell a dévényi csak akkor ha tényleg szükséges :)

2011. máj. 21. 22:21
 9/15 anonim ***** válasza:

Harmadik vagyok

Köszönöm, kedves Kérdező. Hál' Istennek szépen fejlődik a babám, bízom benne, hogy minden rendben lesz. :)

2011. máj. 21. 22:31
 10/15 anonim ***** válasza:
Egyetértek veled, viszont én mégis kivétel leszek - nagyon remélem, hogy feleslegesen. Kisfiam oxigénhiányos állapotban született, ami elég sokára derült ki. Orvos, védőnő, neurológus (!!!!), szóval a kutya sem mondta, hogy esetleg gond lenne, és vigyük dévényre. Ezzel kapcsolatban annyi harag van bennem az említett "szakemberek" irányában, hogy el sem tudom mondani. Most várjuk a testvérkéjét, nagyon bízom benne, hogy ezúttal minden rendben lesz szülésnél (is), meg egyébként is. De ha így is lesz, én bizony el fogom vinni dévényeshez. Nem divatból, nem azért, mert sok pénzem van, hanem nemes egyszerűséggel csak azért, mert szeretném, hogy ha valamilyen probléma van, az időben, és ne hosszú hónapokkal később (jól látjátok:() derüljön ki. Ilyen is van, sajnos.:(
2011. máj. 21. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!