Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg mindenki Dévény...

Tényleg mindenki Dévény tornára jár?

Figyelt kérdés

Elég sok babás van a környezetemben és mindenkitől ezt a Dévény tornát hallom.Persze, akinek indokolt(van ilyen ismerősöm)azt megértem, de van olyan, akinek a kislánya már 5 hónaposan forog, és el akarja vinni, hogy tutira nem maradjon ki neki a mászás.Nem akarja sokszor vinni, csak1x, hogy kapjanak olyan gyakorlatokat amivel lehet ösztönözni.

Most én gondolom rosszul, vagy tényleg sokszor túlzásba viszik ezt az egészet.Ne értsetek félre, nem azokról beszélek, akiknek tényleg indokolt, de ha még nem kúszik egy 6 hónapos baba, azzal szerintem semmi gond sincs...mi voltunk neurológusnál, a doki mondta, hogy menjünk, aztán azt mondta a neurológus, hogy semmi baja.

Én nem értem mit kell annyira túlaggódni, erőltetni, hiszen ha a baba agyilag-fizikailag készen van, akkor csinálni fogja amit kell.De ez minden babánál más időpontban van.

És mondom, nem azokról beszélek, akiknél tényleg gond van, hanem azokról, akiknek a babája nem a "nagykönyv" szerint fejlődik, hanem mondjuk 1-2 vagy netalán 1 hónapos csúszásban van.

Mit gondoltok?

2011. máj. 21. 21:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Kedves előttem szóló egyetértek Veled. Az én lányom hipoton és lazák az izületei. Hála istennek, hogy nincs nagy baj, de...Szóval én is elmegyek a kistesóval majd, ha lesz.
2011. máj. 22. 01:11
 12/15 anonim ***** válasza:

sokan valoban divatbol ennek,h az ő babájuk másszon elöbb tutira,stb....na ezt én se értem meg.

De nálunk is indokolt volt,kisfiam féloldalasan kuszott és nem akart mászni sokáig(10 hósan se állt négykézlábra)

2011. máj. 22. 11:22
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem is sokan divatból csinálják. Két ilyen anyukáról is tudok. Az egyik mutatta, hogy a 6 hónapos lánya már milyen ügyesen kinyomja magát, és hogy ez a Dévénytől van. Elhiszem, de minek?

A mésik pedig elmesélte, hogy vitte a kisfiát, mert "lemaradt" a mozgásokkal, pl. 4 hónaposan még nem forgott... A kedves dévényes meg beszedte tőle az alkalmankénti sokezer forintot, és nem szólt, hogy 4 hónaposan még nem kell forogni.

Persze tudom, hogy néha muszáj, de ezeket túlzásnak érzem. Természetesen semmi közöm hozzá, bár amennyire tudom, ezek a gyakorlatok a babának is kellemetlenek, ezért nem értem, minek azokat is kínozni, akik enélkül is szépen fejlődnek, legfeljebb torna nélkül nem lehetne villogni a teljesítményükkel.

2011. máj. 22. 16:44
 14/15 A kérdező kommentje:

igen, ezt nem értem én sem, a babának sem kellemes, szóval minek??!

Kicsit olyan furcsa nekem ez az egész...jóformán leszólnak, ha 6 hónapos kor előtt mersz mást is adni a babádnak az anyatejen kívül, az is kiveri sokaknál a biztosítékot, hogy abból egyen egy 7 hónapos, amit főzök magunknak, na de 3-4 hónaposan már forognia kell!!!persze....

2011. máj. 22. 17:33
 15/15 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben igazat adok neked,egy kicsit el van ez túlózva!nekem is van egy barátnőm aki a 4 hónapos kislányát el kezdte hordani mert nem forgott és most büszkén meséli,hogy 9 hónaposan már megy vezetgetve!Viszont azokat megértem akiknél indokolt!

Ehhez képest én meg a másik véglet vagyok!6 hónaposan kezdett el kúszni a fiam,huhh örültem,hogy viszonylag időben kezdte el csinálni és biztos hamarosan el kezd mászni is!Telt múlt az idő,9-10 hónapos lett a fiam,csak nem akart mászni!Kérdeztem én a dokit,védőnőt baj-e,azt mondták semmi baja nincs a fiamnak!Én is úgy voltam vele,hogy majd csinálja ha akarja,nem siettetek semmit,úgyhogy nem is agonizáltam rajta!Majd 11 hónaposan felállt bútorok mellett és elkezdett tipegni!na akkor eszeveszetten elkezdtem keresni dévényest mert sokat olvastam róla,hogy nem túl jó ha kimarad a mászás!Kb a 3.gyógytornász tudott soron kívül fogadni!megnézte a fiam és ő is mondta,hogy nincs vele semmi baj,nem lazák,nem kötöttek az izmai!Mutatott 1-2 gyakorlatot,hogy miket gyakoroljak a fiammal!Egy hete töltötte az 1 évet és 3 napja(!!!!)mászik!Végül is ha a szívemre hallgatok akkor hamarabb elviszem gyógytornászhoz és akkor hamarabb kezd el mászni!De úgy gondolom,hogy nem lett nagy baj,főleg,hogy a gyógytornász is mondta,hogy nem nagy tragédia ha mégis kimarad a mászás mivel kúszni meg kúszik és most is még mindíg ez a kedvenc mozgásformája!

Szóval valaki részéről túl van ez lihegve,valakinél meg indokolt!

2011. máj. 23. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!