Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Dévény tornára vitted/viszed...

Dévény tornára vitted/viszed a babád?

Figyelt kérdés
Mi az egész menete, hol lehet jelentkezni. Esetleg ajánlani tudsz valakit?
2011. jún. 16. 19:30
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
Csak akkor kell vinni tornára a babát,ha valamilyen probléma van vele.Az én lányomnak le voltak tapadva az izmai ,emiatt jártunk fél évig kb.Én rendes gyógytornára hordtam,a doki irta ki.
2011. jún. 16. 19:45
 2/38 anonim ***** válasza:

Èn kicsit kétesen fogadom a dévény tornát.

nem maga a tornát, hanem a tornásztatókat.

Szinte minden ismerösöm aki elvitte a gyereket "csak megmutatni" találtak valamit és rögtön kellett tornára, maszirozni vinni. Mindenhol szinte azt mondják hogy "megelközés kedvéért".

nekem a kislányomnak volt egy nyaki problémája ami miatt egyirányba fordította a fejét, ezért a gyerekorvoshoz fordultam aki elküldött ortopédushoz. az ortopédus meg röngenezte majd átforgatta, megnyomkodta a gyereket, és mivel elváltozás nem volt, valoszínü szülésnél húzodhatott meg a nyaka. gyógytornát írt elö.

a gyógytornászhoz 20 héten keresztül jártunk, de csak a nyaki dologot fejlesztette, maszirozta. sokat játszottunk a végén, mert a probléma megoldodott hamar, de mivel kivolt írva a torna 20 hétre végig csináltuk. A végén csak is játszottunk. 3 hónaposan kezdtük 7 hós múlt mikor befejeztük. pont a legnagyobb fejödéseken ment keresztül. a gyógytornász azt mondta hogy hagyni kell a gyereket hogy maga fejlödjön. ha baj van akkor segíteni kell rajta, de ha nincs baj hagyjunk mindent hogy a gyerek maga találjon fel oldjon meg, ne fejleszgessük.

viszont az összes ismerösöm szuper dévényesekhez járnak, akik megelöznek. Na de mit? szerintem egy gyerek fejlödése normálisan lefolyik, ha meg hónapokkal el van maradva ellehet kezdeni utánna járni hogy biztosan baj van-e és a gyerekorvos az elsö akihez lehet menni.

ha elkarod vinni valahova szerintem inkább sima baba-mama tornára, vagy ilyesmire menjél, de a dévényesek tuti kitalálják hogy a babának ezer féle baja lehet/ vagy már van is.

dévény módszer nagyon jó azoknak akinek szükségük van rá, és ezt gyerekorvos és szakorvos döntse el hogy kell-e.

2011. jún. 16. 19:45
 3/38 A kérdező kommentje:

második válaszoló: elég hasonló a helyzetünk. gyerekorvos állapította meg, hogy enyhe izomgyengesége van, elsősorban a nyakában. (ő is egyik oldalra fordítja mindig) javasolta, hogy vigyük gyógytornára, sztk-ba lehetetlen eljárni, ezért magánúton kell megoldani. kaptam is 2 telefonszámot, de nagyon drága egy óra. (5000) esetleg te tudsz javasolni valakit, vagy ez alatt úgyse találok gyógytornászt?

Nem igazán vagyok képben, csak amint gyógytornáról kezdtem keresgélni, egyből a Dévény módszerről olvastam. Ezek lehetnek csoportos foglalkozások, vagy mindenképp egyéni?

2011. jún. 16. 19:52
 4/38 anonim ***** válasza:
100%
Nem kellett volna, de vittem.Pedig a gyerekorvos azt mondta, hogy semmi gond az izmaival, nem talált nála eltérést.Fél éves koráig mindent időben csinált, aztán lelassult, de nagyon.7 hónaposan még csak alkarra támasztott hason, nem nyomta fel magát tenyérre.Engem ez zavart, mert pl. ebből van a négykézláb, abból pedig a mászás, és ezek így követik egymást.Mint kiderült, jól tettem, hogy elvittem, mert picit lazábbak az izmai.Nálunk sajnos nincs ilyen, hogy kiírt torna babáknak.Mész magán úton, jó pénzért.Mi fél óra, 40 percre fizetünk 4000 ft-ot.De nem bántam meg, sőt!!Olyan volt, mintha feloldott volna a lányomban egy blokkot.Az első alkalom után körbe kúszott. A második alkalom után felnyomta magát tenyértámaszba, megtanult a kezére támaszkodva ülni, és megállás nélkül forog, hihetetlen sebességgel.Előtte is gurult, de nem így, nem folyamatosan, és ilyen élvezettel.A harmadik alkalom után elkezdett kúszni, és próbálkozik a felüléssel háton fekvésből, ami a legnehezebb.A saját szememmel láttam, mit hozott elő a gyerekből.Most itthon másztatnom kell.Én is gyógytornász vagyok, de nem gyerekekkel foglalkoztam.Nagyon jó a Dévény torna, hatalmas fejlődést indít el.És ezt mint anya mondom neked, nem mint gyógytornász.
2011. jún. 16. 19:54
 5/38 anonim ***** válasza:
Ezek egyéni foglalkozások, és csak így van értelme, mert nincs 2 gyerek ugyanazzal a problémával.És nem csak tornáztat, hanem masszíroz is, ezt nem lehet csoportosan csinálni.
2011. jún. 16. 19:56
 6/38 anonim ***** válasza:
50%

Nekem úgy ahogy van rendkívül ellenszenves Dévény Anna, ilyen pökhendi embert ritkán lát/olvas az ember. A honlapját olvasgatva állapítottam ezt meg, lekezelő, pökhendi. A másik pedig, hogy aki úgy akar előre jutni, hogy a másikat sározza (mint ő a Katona féle tornát, a konduktorokat, a Pető intézetet)nem egy jóravaló ember.

Úgyhogy én hanyagoltam, ahogy egyébként orvos ismerőseim is ezt tanácsolták. Hogy el ne higgyem, amiket irogat, meg úgy ahogy van...

Mondjuk a módszer éljenzői és rajongói is ezt a szemére vetik neki, nem az én unszimpátiám. Ők is így látják, hogy ő és viselkedése a legfőbb akadálya, hogy elfogadják és támogassák a módszerét, akár világszerte.

Úgyhogy én nem őt választottam, nekünk a Katona féle tornáztatást javasolták és semmi lemaradása nem volt a fiamnak, teljesen behozta magát 6 hetes korára az ültetésektől, hasra fektetéstől. Egyébként ő is hipoton volt és nem tudta tartani a fejét, lógott hátra ahogy feküdt is, az álla volt ott, ahol normális esetben a fejebúbjának kéne lennie.

2011. jún. 16. 20:37
 7/38 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok,nekem ugyanez volt,hogy jobbra tartotta a kis fejét a lányom.Nekünk kiirták sztkra,miért lehetettlen oda eljárni?Ezt nem értem.Mi Debrecenben élünk,itt simán megoldható a heti 1 torna.
2011. jún. 16. 20:40
 8/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha a Dévény tornával kapcsolatban olvasok itt kérdést vagy választ, szinte mindig azzal van tele, hogy "csak masszírozzák a gyereket, sír, teljesen felesleges, stb".

Legszívesebben minden alkalommal leírnám a mi hosszú, több mint 10 éves kálváriánkat, de idő és enegia hiányában nem teszem, csak ingatom a fejem. Volt időm megtapasztalni sok mindent és sajnos a legifjabb csemetémmel is tornára kellett járnom, de ez már csak múlt idő, köszönhetően a Dévényes gyógytornászunknak.:)

Én szinte az összes létező Magyarországon elérhető mozgásfejlesztési módszert kipróbáltam még annak idején, hosszú ideig, nem csak egy két alkalommal és bizton állíthatom, hogy a leghatásosabb és a legfontosabb a Dévény torna.

Amiket csináltunk: csoportos torna a Gézengúznál, Korai Fejlesztő Központ egyéni fejlesztés, Tunyogi módszer, gyógyúszás, gyógymasszázs ( nem tévesztendő össze a Dévénnyel), akupunktúra, Pető módszer ( konduktív terápia), és a Dévény torna.

Természetesen lehet mást is próbálgatni, egyik sem ártalmas a babára, de egy fontos dolog van amit soha nem említ meg senki. Ez nem masszírozás, hanem a ritmikus sportgimnasztikából vett mozgásminták alapján kialakított olyan "torna", amivel az izmok a helyes tartásba kerülnek a "masszírozás" révén. Amíg az izmok nem kerülnek normál, helyes állapotba, addig csinálhatunk bármit, fejlődik is a baba mozgása kicsit a sok gyakorlás következtében (pl Pető módszer), de nem lesz tökéletesen hibátlan a mozgása. Ezért mondják a megelőzést sokan. Ha bizonyos picike elváltozások vannak az izomzatban, az az egész testre kihat és ahogy nő a gyermek, úgy egyre látványosabb az elmaradás. Ez van ha az első 6 hónapban fejlődik, majd lelassul, stb.

Nektek szerencsétek van, hogy a gyermekorvos észre is vette a problémát.

Én a helyedben mindenképpen elvinném a legközelebbi ajánlott Dévényes gyógytornászhoz, megéri pár hónapig hordani tornára, hogy utána örömmel és nyugodt szívvel nézd a babád egészséges fejlődését és ne azon aggódj, hogy mikor teszi már meg az első lépést, pedig már elmúlt másfél éves.

Az azért igaz, hogy mi is legalább 4 Dévényesnél voltunk különböző okok miatt, és ahányan vannak annyi féle eredményt láttam utánuk. Mint minden szakmában, itt is vannak nagyon jók és "futottak még" kategóriásak. Próbálj kérdezősködni a környéketeken, hogy kit ajánlanak.

2011. jún. 16. 21:05
 9/38 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló vagyok. A 20.37-esre reagálva.

Tényleg, a Katona módszert kifelejtettem, olyan rég volt már, azt is csináltuk.

Egyetértek Dévény Annáról írt véleménnyel, valóban furcsa a stílusa, de ettől elvonatkoztatva a módszer amit kidolgozott, nagyon jó.

Nekem is volt két alkalmam amikor összetűzésbe kerültem vele, de ez nem számít, én csak egy anyuka vagyok, tök mindegy, hogy ő mit mond és gondol, hisz nem hozzá jártunk tornára.

Na de emiatt választani a Katona módszert? Pokrócban lengetni és forgatni a babát napestig? Ésatöbbi..... Ezzel nem lenézem a módszert, csak fenntartom az állításomat, hogy amíg az izomzata nem képes rá.....

2011. jún. 16. 21:12
 10/38 anonim ***** válasza:
Járunk mi is Dévény tornára.Kislányom 3 és fél hós,nem emelte hason a buksiját.Mondjuk alapból nem is maradt meg hason.Nekünk EGY alkalom után pár nappal Kinyomta magát és már pár másodpercig emelte a kobakját.Ma voltunk harmadszor,de már forgunk.Nagyon ügyes a csajszim.Mi korababák vagyunk,feszes izomzattal..Szerintem már nem sokszor megyünk.Mi egy korrekt,nem pénzéhes Dévényeshez járunk.45 perc 2500 ft. ha érdekel írj privit! Pest megye egyébként.
2011. jún. 16. 21:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!