Fiatal, kezdő anyukák, akik nem tudnak/nem akarnak/nem főznek! Hogyan oldjátok meg, hogy magatoknak, illetve a babátoknak mindig kerüljön valami normális étel az asztalra?
Valóban, de fűszerezni egyáltalán nem tudok, mert az ízlelőbimbóim nem úgy működnek, mint nektek.
én meg annyit rakok minden fűszerből bele amennyit épp gondolok,a legtöbb recepthez oda van írva h kb. mennyi kell bele, de nem kóstolgatom, van mikor édes van mikor sós van mikor sótlan, de hát mindig elfogy.
szia
Nekem a babám nem ette meg amit főztem,ezért ő már jó ideje bébiételt kap,most 10 hónapos,egyedül a friss gyümölcsöket turmixolom neki.Ez igy is lesz egy éves koráig,onnantól szerintem kapja amit mi eszünk.
A asját kajánk pedig: én szeretek főzni,szoktam is,de van mikor megunom és akkor pár hétig ételfutar pl Teletal vagy E-food.
Neked azt tudnám tanácsolni,hogy elég lenne pár egyszerű étel amit megtanulsz elkészíteni mondjuk bolognai,pörkölt,rántott hús,paprikás krumpli..plusz ott vannak ezek az új fixek,sütőzacsóval,csak bele kell szórni a hozzávalókat és betenni a sütőbe,nagyon egyszerű és gyors.
Én 26 éves vagyok.
Nem tudtam,de megtanultam! Nem bonyolult kajákat,egyszerűen meg is lehet jegyezni,és elkészíteni sem jelent pofára esést!
Kértem anyukámat,írja le,hogy ő hogy szokta főzni pl a karfiol levest,ezt-azt. Leírta,nekiestem,és sikerült! :D
Volt ami nem lett olyan jó,mert el lett sózva, Apuka drága mondta is hogy mérgezéses halála lesz :) de legközelebb jobban figyeltem!
Ha akarja valaki,akkor ha másért nem is,de a babájáért megtanulhat főzni!
Én azóta is imádok főzni!- sütni még annál is jobban!
Szerintem egy nőnek/anyának nagy erénye,ha főz!
Javaslom,aki még nem próbálta,az próbálja ki! jó móka! :D Befoghatjátok apukát is,így kicsit máshogy is együtt lehettek. :D
Üdv:2gyermekes,27 hetes,már főzni tudó kismama
Én tudok főzni és szeretek is. :D
Bár a lányom születése után fél évig teljesen el voltam havazva. :(
Akkor úgy csináltam amikor aludt valami gyorsat csináltam, ha meg az apja itthon volt akkor csináltam, és ha szoptatnom kellett akkor váltottuk egymást. Hát igen amikor egyedül voltam volt olyan, hogy 3x fogtam neki, mert a lányom nem igazán pihent és nyűgös is volt.
Én most úgy csinálom, hogy készítek fasírtot de csak begyúrom és pogácsákat szaggattok belőle és beteszem így a fagyasztóba. Ha nincs időm akkor csak előkapom és kisütőm. Sokáig azért nem tudtam előre kaját csinálni mert nagyon kicsi volt a fagyasztóm és a lefagyasztott tej és még max valami zacskóba + ételhordóba valami kaja fért el. Most, hogy lecseréltük már teszek el főt kaját, ha netalántán nem lenne időm főzni.
Fasírt is egyszerű: 1kg darált hús én disznóból csináltam 2 zsemle 2 kicsi vagy egy nagy vöröshagyma 2 tojás só bors. Zsemlét kicsit beáztatod a húsiba beleteszed a lereszelt vörös illetve az összezúzott foghagymát sózom borsozóm beleütöm a tojást. Zsemlét kicsavarom ledarálom és összedolgozom. Én szoktam egy pici zsemlemorzsát keverni, hogy gyúrható legyen a massza. Jaj az lemarad pirospaprikával is megszóróm, hogy szép színe legyen ( fűszer piros édes paprika). Ez tetszőleges nagyságúakra kis gombócokra gyúrod és sütheted is ki.
Fűszerezni meg kell tanulni sokat kell kóstolni, mert nem mindig lehet egyformára fűszerezni illetve ti milyen erős fűszerezést szereztek. Ha szeretitek a hagymás foghagymás dolgokat akkor azokból lehet többet tenni. Petrezselymes krumplival ez korrekt kaja. :D
Remélem tudtam segíteni, ha gondolod akkor írj privit és próbálok segíteni, bár ahogyan előttem is mondták próbálni kell, mert magától nem fog menni.
Bocsi hosszú lettem.
24 éves 7 hónapos kislány anyukája.
Ja és a babámnak magam főzők. :)
24 éves vagyok
Fiam 9 hónapos
Semmi segítségem,de tényleg semmi!!!
Párom minden nap 12 órázik.Egész nap én vagyok a gyerekkel,mosok,főzök,takarítok.
Szülés után az első 3 hétbe rendeltük a kaját,de azóta én főzök,általában minden nap,vagy 2 napra.Mindezek mellett a gyereket is leviszem levegőzni 2-3 órákra.
Mindent lehet,csak akarni kell.
Még mindig én vagyok!
Engem sem tanított meg senki főzni,anyám 11 évesen elhagyott,őszintén meg mondom én is internetről tanultam meg főzni....18 éves koromban,azóta meg fejlesztem magam :)
Fel a fejjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!